Těm HE-400skám je prý vhodné vyměnit náušníky za tyto
Brainwavzy nebo podobné (nebo náušníky Hifiman Focuspads). Náušníky se mají pozitivně odrazit v množství basů, sice jen o trochu, ale dost na to aby to stálo za jejich výměnu. Bude potřeba dokoupit i druhé origo náušníky a z nich strhnout ta plastová kolečka, jsou na nich přilepené, a nebo znehodnotíte ty náušníky původní.
Kabel se dá použít
tenhle replacement kábl pro Senny HD700, originální kabel prý moc dlouho nevydrží. Mírně se tím navýší pořizovací cena, ale vyplatí se.
Za lepší sluchátka je pak nutné si připlatit. HE-400i by měly být zvukově jinde než HE-400s, spíš podobné HE-500. HE-400i ještě jakž takž půjdou vybudit na přenosných zařízeních. Dál bych z low impedance headphones vypíchl Audeze EL-8 (slabost: málo soundstage), a pak už to chce přitlačit na Audeze LCD-X (nevýhoda: velká hmotnost sluchátek, zvuk super).
Sám mám DT880 250ohm (vybuzené Fiiem X3 ii s odřenýma ušima) a pokukuji po HE-400s a samozřejmě jsem odvařenej z LCD-X. Přenositelnost (aby to hrálo z Fiia X3ii) je pro mně priorita. Kdo tohle neřeší, má výběr snazší - set STAX SRS-2170.