Představení Hifiman RE1000 - custom IEMs (dostupné i v ČR)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 19. 2. 2016 19:37

Obrázek

Hifiman, dlouhodobě jeden z významných hráčů na trhu s domácími sluchátky, in-eary i přenosnými přehrávači. Unique Melody, kdysi populární výrobce customů, který poslední dva roky kašlal na většinu světa a o to víc se zaměřoval na Asii a především Japonsko. Tyto dvě společnosti se v roce 2014 spojily a výsledkem jsou custom in-eary RE1000. Hifiman se postaral o ladění a výrobu měničů, na UM je poté samotná tvorba customů.

http://www.hifiman.com/products/detail/243
Oficiální stránky s popisem, specifikacemi a možnostmi customizace

Osazení

Sluchátka využívají dvoupásmový systém s dvojicí dynamických měničů. Jeden dynamický 9 mm měnič se stará o nízký bas, druhý 8,5 mm o vyšší bas, středy a výšky. Sluchátka mají pouze jeden široký zvukovod. Na vnějšku se nachází větrací otvor.

Hifiman se samozřejmě chlubí, jak tyto měniče mají membránu s titanem a nano-povlakem

Dostupnost v ČR a SK

Sluchátka na našem trhu nabízí Ketos, za cenu 700 Euro(Oficiální Českou si nejsem jistý). S ohledem na originální cenu 700 USD a všechna případná cla a DPH se jedná o dobrou cenu.

http://www.ketos.eu/hifiman-re-1000

Díky lokálnímu distributorovi máte i možnost si univerzální verzi sluchátek vyzkoušet na nadcházející výstavě Audio Video Show Praha v místnosti Ketosu.
http://www.audio-video-show.cz/

Od Ketosu mám tyto univerzály na chvíli půjčené a až je nechám pro jistotu zahořet, můžete se těšit na nějaké shrnutí jejich zvuk.

Už teď ale musím okomentovat dodávaný kabel.
UM standardně používá klasické kabely od PlasticsOne, které nejsou nic extra, ale stále docela fajn. Ale u RE1000 z nějakého důvodu dostáváme horší Hifiman kabel. Jedná se o podobný kabel jako mají RE400, spodní část s textilním opletem je tedy tužší a nepoddajná. Osobně bych uvítal lepší kabel.

Problémem je i připojení. Máme tu sice obyčejný 2pin, ale je zapuštěný a s drážkou. Z mých 10 kabelů tam tak pasuje jedině kabel od Heir audio :(

P.S.: Univerzály UM jsou mohutné. O dost větší než Campfire Audio, o kus větší než Noble. Tady se už blížíme pomalu k obludnostem od JHAudio.

P.P.S.: Cestovní pouzdro UM je vyrobeno z masivního hliníku
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 22. 2. 2016 20:45

Pro zajímavost, porovnání velikosti Campfire Audio Orion a RE1000

Obrázek

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 1. 3. 2016 20:59

ZVUK

Upozornění: Jedná se pouze o univerzální variantu RE-1000, zvuk customů se tedy může více či méně lišit.
Testováno s JVC Spiral Dot nástavci, Heir Audio kabelem a přehrávačem OPUS#1 a FIIO X7.

Je zajímavé sledovat, jak se vyvíjí podání zvuku u špuntů Hifiman. Začalo se až Gradovskými RE-1 a RE-2, následoval úspěšný přesun na světlejší a agresivní zvuk RE-0 a RE-Zero, poté se ustoupilo k tmavšímu RE-262, aby ho brzy nahradil vynikající světlejší a neutrálnější RE-272(stále můj nejoblíbenější Hifiman). Aktuální generace ale zase jde do teplejšího/temnějšího podání. RE-400 ten posun začalo, RE-600 přitvrdilo a RE-1000 to zase posouvá o kus dál.

Bas je tím hlavním. Zvýrazněný je středobas i nízký bas, množstvím patří mezi ty štědrejší, ale stále dobře reaguje na množství basu v nahrávce a nepřehání to. Opravdu skvělý je rozsah do nejnižších frekvencí, RE-1000 dokáží podat opravdový hřmot orchestru a basové nástroje s nimi znějí plně a autoritativně.
Bas má na dynamický měnič a i s ohledem na množství velmi dobrou rychlost, údernost a pevnost. Výhodou oproti přesnějším tlakovým měničům je lepší textura basu u RE1000.

Středy jsou teplejší, velmi hladké, hutnější. I velmi problematické nahrávky nebudou nijak nepříjemně sykat. Překvapivě dobrá čistota, překryv z basů minimální.

Výšky jsou v pozadí, znějí příjemně bez ostrosti, ale chybí jim energie a rozsah. Zvuk spíše jen nenápadně doplňují a chybí jim určitá pevnost, nějak se rozpadají. Čistotou a rozlišením také neoslní.

Podaný prostor je široký a dostatečně otevřený, s dobrou lokalizací nástrojů. Plně odpovídající své kategorii.

Aktuálně nemám moc podobných sluchátek, nejblíže k nim mají in-Earz 450. Ty jsou ještě o kousek basovější, mají o trochu čistší výšky, ale jejich velmi zabarvené a naléhavé středy znějí o dost hůře než ty na RE1000.

RE1000 jsou povedené temné a nabasované in-eary, které bohužel srážejí horší výšky. Pokud budou customy hrát podobně a máte o podobný zvuk zájem, za 20 000 Kč a s ohledem na výhody customů se jedná o dobrou koupi.

Osobně jsem trochu zklamaný rozhodnutím Hifimanu vydat se tímto směrem. Jejich dynamické měniče byly vždycky velmi povedené a i zde v RE1000 je cítit velký potenciál. Můžu si jen představovat, jak by podobný dvojměnič mohl skončit při jiném přístupu k ladění.

Mimochodem, zdá se, že větrací otvor nijak výrazně neubírá na izolaci. Ale přitom způsobuje přenášení hluku od větru.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 10. 3. 2016 19:55

RE1000 budou zítra a v sobotu k vyzkoušení na stánku Ketosu na výstavě Audio Video SHow.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod geforce85 11. 3. 2016 07:17

Prave na ne sa tesim a a chystam vyskusat
mobil: Pocox3
pc :Alienware17 R4 + lg 48cx
audio : Onkyo TX 8270 + Onkyo C 7030 + Klipsch rb-81 ii+ Klipsch R-10SW, Sony D-NE20, fiio e18,bv audio headamp
sluchadla: SONY MH1c , Sony MDR-10RBT,DUNU 1000
geforce85
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 13. 3. 2016 18:21

Díky velké ochotě Ketosu mám možnost vyzkoušet i plnohodnotnou custom verzi, za což jim velice děkuji.

Obrázek

Zvolil jsem tentokrát kombinaci světlého dřeva a průzračného těla. Kombinace působí takovým čistším a chladnějším dojmem.

Kvalita provedení je špičková, bez jakýchkoliv kazů.

Základem byly opět dobré otisky ze Sluchadla Kind a sluchátka sedí perfektně.

Oproti mým ostatním customům je odlišný rozměr faceplate. Normálně končí na úrovni horního výstupku do antihelixu, tady jde ale o něco výš. Na pohodlí to žádný vliv nemá, ale díky němu se sluchátka o něco jednodušeji vyndavají.

Izolaci ještě zítra otestuju v metru, ale prozatím se mi zdá, že i přes přítomnost větracího otvoru je srovnatelná s ostatními customy.

Customy by se měly dodávat ve stejném balení jako Hfiiman RE600. Příslušenství tvoří redukce na 6,3mm jack, čistící nástroj a redukce do letadla. Nevím koho to napadlo, ale v krabici jsou i silikonové ear-guidy. K čemu jako jsou, když sám kabel ear-guidy má??

Velmi zamrzí absence jakéhokoliv pouzdra na přenášení, v téhle kategorii dost trapné.

Mám sluchátka od pátku, nahráno mají asi 40 hodin. Musím říci, že skok oproti univerzální verzi tu skutečně je. Základní podání zůstalo +- zachováno, ale bas jde ještě hlouběji, zvuk je plnější, přitom se zdá být čistějším. Výšky jsou pořád v pozadí, ale působí už výrazně lepším dojmem.

Obrázek

I custom verze má pouze jeden velmi široký zvukovod. Mám menší uši a v některých místech je to už opravdu na hranici. Někdo s ještě drobnějšími zvukovody tedy nejspíše bude mít smůlu.

Obrázek

Do větracího průduchu je umístěn akustický filtr.

Obrázek

Bližší pohled na dvojici dynamických měničů.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 16. 3. 2016 14:42

Izolace: Kvůli větracímu otvoru izolují RE1000 nepatrně méně než moje Heir Customy, ale stále je to izolace špičková, tak na 8,5/10.

Problémem je ale vznik ruchů od silného větru.(pravidelně na některých zastávkách metra).

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 20. 4. 2016 19:26

Test na webu: http://avmania.e15.cz/hifiman--um-re100 ... ticleStart

Po delším soužití mě sluchátka docela příjemně překvapila. Normálně nejsem velkým fanouškem podobného zvuku, ale v kombinaci s přehrávačem Opus je to hodně zábavný poslech a jednou za čas se ten mohutný otřásající se bas hodí :)

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod sarga 21. 4. 2016 14:43

Františku děkuji za recenzi. Zase dobrá práce. Něco mi říká, že jakkoliv jsem spokojen, dalším ,,stupínkem " by byly customy. Občas dám na hlavu AKG 702 a pokaždé vím, že s mušlemi jsem skončil. Ne kvůli zvuku, ale to pohodlí..
Rozumím tomu dobře, že zabarvením zvuku se RE 1000 řadí k těm mým W60 a SE 846? Aspoň tak jsem to vyčetl z řádků. Recenzi jsem taky četl proto, že mám zálusk na Opus1, protože podle toho co píšeš, ten player se k tomu zabarvení hodí.
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 21. 4. 2016 16:08

Za mě je opus naprosto skvělý přehrávač. K temnějším basovejsim sedí moc dobře, ale osobně mi vůbec nevadí ani se světlejšími.

Re1000 jsou dynamický měnič a ten zvuk je prostě jiný. Samotné vyvážení pásem může být podobné, ale ten zvuk bude jiný.

Oproti shure a w60 to asi nebude upgrade, tam musíš sáhnout po vyšší úrovni customu.
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod marty63 23. 4. 2016 17:07

A jak to hrálo s tou X7?
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 23. 4. 2016 17:09

Taky pěkně.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod marty63 24. 4. 2016 17:10

Děkuju. Pokud jsi měl možnost slyšet Fischer Db02 II, mohl bys je v krátkosti porovnat?
Předem díky a taky díky za recenzi.
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 24. 4. 2016 17:21

Naprosto odlišný zvuk, pokud se ti líbí podání DBA02, tak RE1000 nejsou nic pro tebe.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod marty63 24. 4. 2016 17:31

Tak to mě potěšilo. Ty Fischery jsou na mě moc suché, bezbasové. Jo, Fischer Consonance black či Soundmagic E50 to je pro mě to pravé.
marty63
Mírně pokročilý