Jays t-Jays Three nebo Marshall Mode EQ

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BorisCerny 23. 3. 2016 16:10

Zdravím,
Chtěl bych si koupit nová sluchátka a nemohu se rozhodnout mezi Marshall Mode EQ a Jays t-Jays Three. Vlastním sluchátka Jays A jays two a jsem s nimi velmi spokojen, proto jsem byl téměř rozhodnut si koupit T Jays Three. Poté jsem ale našel Marshall Mode EQ a teď mám dilema. Poslouchám všechnu moderní hudbu, kromě metalu a rocku a mám rád výrazné basy. :-)
Které z těchto dvou byste mi doporučili? Případně mi můžete nabídnout alternativu do 2 tisíc. :-)
Předem děkuji za odpověď a za pomoc. :-)
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumper 23. 3. 2016 18:28

Ahoj,jaysy t three i t two vlastním a zvuk je pro mé uši vynikající.Basů mají oba modely dostatek.Poslouchám to na cestách společně s Cowonem i9.Nevím sice co to je moderní hudba,ale jako metalista poslouchám i moderní metal.Třeba Dream Theater,Van Canto,Deviant Process a mnoho dalších zní skvěle.Za ty prachy není co řešit.
lumper
Junior

Odeslat příspěvekod BorisCerny 23. 3. 2016 18:37

Díky za odpověď!
Pojem moderní hudba je zde myšlená, jako ta hudba, která se hraje v rádiích. :-D Pop, elektronická hudba, atd. Zkrátka poslouchám vše, jen ne metal a tvrdý rock. :-D
Jelikož vlastníte t- two i three, tak by se rád zeptal, jaký je podle vás mezi nimi rozdíl, a jaké by jste doporučil více a zda-li je tomu tak, jak u modelů A two a three. Two mají temnější zvuk a "hutnější" basy a three údajně mají basů méně, za to lepší výšky. :-)
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 23. 3. 2016 20:05

Mal som t jays three a neviem, zeby hrali nejako dobre uz v tej davnej dobe ked som ich mal... A to teda nevravim o aktualnej dobe kedy ich o galaxie preskocili snad vsetci konkurenti, inak povedane zabudni na tvoj vyber... Vsonic, Rha, hifiman atd..... Mnozstvo ovela ovela lepsich sluchadiel :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BorisCerny 24. 3. 2016 10:19

Děkuji za zajímavý názor. ;-)
To je snad první názor, co jsem na internetu četl, že někdo není s t- jays three spokojený.
Vámi zmíněné značky sluchátek bohužel neznám a nikde toho o nich není mnoho napsáno, takže zase nechci kupovat zajíce v pytli. :D
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 3. 2016 11:31

Ako sa pise vyssie, t-jays su zastarane sluchadla, ktore patrili vo svojej kategorii k najlepsim, ale tak pred siedmimi rokmi. Za sucasnou konkurenciou vsak velmi, velmi zaostavaju. A to aj za podstatne lacnejsimi sluchadlami. T-jays sa skutocne kupovat neoplati. A Marshally uz vobec.

Tie znacky ktore menoval kolega nie su ziaden zajic v pytli, ale spickovi vyrobcovia sluchadiel. A pise sa o nich vsade dost.

Do 2000 Kč napr. Vsonic VSD3, su zvukovo minimalne o triedu vyssie ako tebou vybrane. Vyborne basove modely ma napr. Fisher Audio, napr. Eterna Pro.

Podobnych tem je tu vela, treba si ich prejst.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 3. 2016 14:41

Přesně tak, t-JAYS už na konkurenci nestačí.
Basové špunty do dvou tisíc např. VSonic VSD3, RHA MA600, Fischer Audio Eterna, FIDUE A65.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BorisCerny 24. 3. 2016 14:59

No, tak děkuji za odpověď a jelikož asi víte o čem mluvíte, tak jsem zase na začátku :-D
Takže tedy ani jedny nekupovat. Jsem rád, že jsem se prvně zeptal někoho, kdo tomu rozumí :-)
O těch Vsonic jsem četl recenzi a co jsem tak pochopil, tak mají trochu slabší basy. A já mám silné basy přeci jen rád :-D
Docela se mi líbí ten druhý model, fisher audio eterna pro. Koukal jsem, že by se dali pořídit za cenu kolem 2 tisic. Doporučil byste mi je pro poslech "dnešní" moderní hudby? Omlouvám se za divné pojmenování žánru, ale nevim jak to jinak nazvat :-D :-D
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 3. 2016 15:03

Z tych Vsonicov existuju 2 varianty. VSD3 a VSD3S. Tak je otazka na ktore si tu recenziu čital. VSD3 maju basov viac než dosť, VSD3S ich maju podstatne menej.
Ano, Eterna Pro su na moderne štyly vhodne. Maju hutny basovy zvuk.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod BorisCerny 24. 3. 2016 15:12

Recnze byla myslím přímo tady u vás na fóru a byla to myslím právě VSD3 S.
No a tedy které z těch dvou (VSD3, fisher audio) byste doporučil spíše? A nemyslím jen z pohledu basů, prostě celkově z pohledu zvuku. :-)
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 3. 2016 15:27

VSD3S su prave tie s vyrovnanejšim zvukom.
Celkovo z pohľadu zvuku su VSD3 lepšie ako Eterna Pro. Tie maju zas nadupanejši zvuk.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod BorisCerny 24. 3. 2016 18:41

Dobrá tedy, děkuji moc za pomoc. Uvidíme jak se rozhodnu, ale rozhodně se budu rozhodovat mezi těmito dvěma
BorisCerny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 3. 2016 19:59

Možnosti je viac, už ich načrtol Wolverine. Plus ďalšich x vydarenych modelov z Činy.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod marty63 24. 3. 2016 20:25

Já ještě si přihraju svoji polívčičku.
Dost se mi změnily zvukové preference a proto jsem hledal jsem sluchátka, která budou produkovat "šťavnatý", ale nepřebasovaný zvuk. Aby mě prostě muzika bavila a nutila si podupávat do rytmu a užívat si nahrávky. Tedy žádná suchá analytika. Narazil jsem na model SoundMagic E10 a následně E50. Za velmi rozumnou cenu jsem dostal skoro vyrovnaný zvuk, který je ale i zábavný. Sluchátka přehrajou bez problému všechny žánry - od rocku, metalu po klasiku, takže s popíkem by problémy být neměly. Pozor, rozliší nekvalitní nahrávky. Výborná synergie je s mým playerem FiiO X3 první generace. Sluchátka je nutno rozehrát - usadí se po zhruba týdnu. Ze začátku jsem nadával u E50 na nerozlišení levé a pravé mušle. Od distributora jsem se však dozvěděl, že na levé průchodce (to je ta zesílená část u mušle) je ostrý výstupek, takže levou mušli najdete i po tmě. Skutečně to funguje. Vlastním také nižší verzi E10 a zvuk se nijak propastně neliší akorát E50 má zahnutý (asi 70 stupňů) konektor. Model E10 získal 3 x za sebou ocenění časopisu What HiFi jako nejlepší nákup špuntů do 40 liber (roky 2013, 2014 i 2015), což o něčem vypovídá. Rozhodně doporučuju věnovat pozornost těmto modelům, pokud tedy nechceš vyloženě analytický zvuk, ale chceš si muziku užívat aniž bys přicházel o detaily v hudbě.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BorisCerny 24. 3. 2016 20:35

Ano na ty SoundMagic E50 jsem se také díval a úplně jsem na něm zapomněl. Zatím se nejvíce přikláním k těm Vsonic VSD3, protože v téhle diskuzi zazněli nejvícekrát a asi budou opravdu výborné.
Ovšem rád si přečtu každý další návrh. :-)
BorisCerny
Kolemjdoucí

Další stránka