od marty63 24. 3. 2016 20:25
Já ještě si přihraju svoji polívčičku.
Dost se mi změnily zvukové preference a proto jsem hledal jsem sluchátka, která budou produkovat "šťavnatý", ale nepřebasovaný zvuk. Aby mě prostě muzika bavila a nutila si podupávat do rytmu a užívat si nahrávky. Tedy žádná suchá analytika. Narazil jsem na model SoundMagic E10 a následně E50. Za velmi rozumnou cenu jsem dostal skoro vyrovnaný zvuk, který je ale i zábavný. Sluchátka přehrajou bez problému všechny žánry - od rocku, metalu po klasiku, takže s popíkem by problémy být neměly. Pozor, rozliší nekvalitní nahrávky. Výborná synergie je s mým playerem FiiO X3 první generace. Sluchátka je nutno rozehrát - usadí se po zhruba týdnu. Ze začátku jsem nadával u E50 na nerozlišení levé a pravé mušle. Od distributora jsem se však dozvěděl, že na levé průchodce (to je ta zesílená část u mušle) je ostrý výstupek, takže levou mušli najdete i po tmě. Skutečně to funguje. Vlastním také nižší verzi E10 a zvuk se nijak propastně neliší akorát E50 má zahnutý (asi 70 stupňů) konektor. Model E10 získal 3 x za sebou ocenění časopisu What HiFi jako nejlepší nákup špuntů do 40 liber (roky 2013, 2014 i 2015), což o něčem vypovídá. Rozhodně doporučuju věnovat pozornost těmto modelům, pokud tedy nechceš vyloženě analytický zvuk, ale chceš si muziku užívat aniž bys přicházel o detaily v hudbě.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650