od Petema 31. 3. 2016 08:47
daw1d.
Taky jsem nedávno vybíral sluchátka a na Audio-video show v Praze jsem toho měl hodně na uších. V mojí cenové hladině mi vycházeli nejlíp NAD HP50. Ale přeci jsem trochu váhal pro jejich temnější zvuk a snad s tím související menší rozlišení. No, nakonec jsem se rozhodl zariskovat a i za cenu následného vrácení sluchátek, i když tenhle způsob nemám rád, ale nikde nebyla možnost je vyzkoušet, jsem dal na tohle doporučení, které bylu uvedené v diskusi "12 nejlepších sluchátek pro domácí poslech [Vánoce 2015]", kopíruji:
Mirek | 09. 12. 2015 09:44 | [94.112.73.xxx] Jsem dost spokojený s Yamaha HPH-MT220. Stojí v ČR necelé 3000 Kč, levněji než Amazony všude po světě apod. (což mě udivilo). Jsou tedy jakože studiová, ale používám je doma. Obrovský pokrok od Superlux 668B. Srovnávají je se sluchadly za dvojnásobek ceny. Píšu o nich, protože jsou poměrně neznámá a já je objevil díky hledání nějakého "bargainu" - děkuji tímto všem recenzentům, co si dali práci sepsat poslechové zážitky, bez nich bych ten klenot nikdy neobjevil!!! A předávám dál... Pro mě v případě Yamah zde teprve začíná opravdový HIFI-poslech, do té doby jsem hudbu "pořádně HIFI" slyšel hrát jen v poslechovce na drahém železe a v dobrém akust. prostoru. Superluxy fajn, ale něco tomu chybělo... U Yamah už to tam je
Můžu k tomu jenom dodat - fantastické !
To snad ani není možný takový zvuk za takový peníze. Já je hraji z přenosnýho playeru Sony, je to dobrý, ale když to dám přes portable zesilovač Ifi nano iCAN, tak je to fantastický. Já jsem neměl možnost v klidu doma vyzkoušet špičkový sluchátka typu Oppo PM1 až 3, nebo Senny HD 600, 650, 800, ale to co jsem je slyšel po výstavách nebo prodejnách a mám teď doma, no .. jsem úplně spokojenej. Ten zvuk je plastickej, uvolněnej, rychlý tranzienty, dozvuky, jednotlivé nástroje mají svojí vlastní naturální charakteristiku a celkově se to velice dobře poslouchá i dlouhodobě.