daw1d to je správný postup. Posbírat různorodě se vyskytující informace, překontrolovat si je na výrobku v, pokud možno, reálné podobě, a nakonec něco vybrat/koupit. Vždy existuje možnost omylu, nicméně se dá trochu eliminovat, jak jsi napsal - nákup totálního šmejdu.
Bohužel, tím, jak se výrobky stále obměňují, tak nelze koupit určitý „držák“. Protože až zjistíš, že je něco fakt dobré parametry, ale i spolehlivostí, tak už se nevyrábí.
radimecek13 nemám žádné zákulisní informace. Pro mě platí, že si věci ověřuji na sobě, tam kde můžu. No a když zjistím, že někdo neuvádí pravdu, pak od něj dávám ruce pryč. Jak jsem psal - u televizorů se s nimi v mnohém neshodnu. Oni dobře detekují některé dobré výrobky, ale zároveň u nich neoznačí část negativ. Naopak u těch JAKOBY horších, se dost lišíme v náhledu - třeba - na obrazovou část. Zvláštní. A zvláštní je právě věc, která byla zmíněna. Že „10“ redakcí se velmi podobně vyjádří u výrobku X, ale v dTestu je to úplně jinak. Nechápu.
No a pro Tebe. Jejich veřejné prohlášení, které stále tisknou na zadní stranu časopisu platí - je uvedeno.... zkráceně cituji
„Testuje se v laboratoři, ne v redakci. Výrobci nemají žádnou možnost ovlivnit výsledky našich testů... při nákupu výrobků do testu postupujeme jako běžný spotřebitel. Výrobky nakupujeme anonymně v maloobchodní síti, nikdy je nepřijímáme od výrobců.“Takže změna by být - dle výše uvedeného - neměla
A ano - platí to vždy a všude. Vždy bude existovat skupina lidí, kteří budou do sebeobjektivnějšího testu výrobku šťourat a vykládat, že tester nebyl objektivní, protože výrobek nefuguje/funguje špatně atd. atd. Stačí si přečíst diskuze pod články... třeba jen vedle na webu avmania.cz. Někdy je do očí bijící, jak uživatel tam píšící, má jen pouhou potřebu prudit. Nenapíše nic konkrétního o výrobku, jen, že je to šmejd, výrobek tudíž nikdo nemá kupovat a testující ho schválně vychválili do nebes (což taky nebývá pravda, protože si chlapec, či dívčina - přečtou pouze obecnější závěr, nikoliv celý článek)
BabetakCZE já myslím, že je důležité si v tom chaosu udělat trochu pořádek a ze sluchátek si vybrat nějaké modely, který by vůbec bylo vhodné vidět/slyšet. Většina lidí nebude chtít poslouchat 100 sluchátek. Prostě si vyberou pětici, která je nejvíce zaujala a jdou už pak najisto vybrat ty NEJ.