Dtest - Test sluchátek 2016

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod farnell 1. 4. 2016 06:56

Ja som netvrdil,ze sa ma dakto z tunajsich drzat toho co dtest vypusti do sveta.
Sam osobne sa takymto testom vyhybam. Dam na svoje vedomosti a skusenosti s ktorymi si bohate vystacim.
Samozrejme na mnohych tvarach moje slova vyvolaju usmev, ale to ma najmenej trapi.
Dalej to ,ze su tieto testy zaplatene je jasne asi vsetkym.
No aj napriek vasej mozno objektivnej kritike sa najde kopec ludi co sa s tym testom stotoznia a kupia si daco z toho co v teste bolo odprezentovane.
A tomu nezabrani ani Vas "hon na carodejnice" v pripade dtest.
Takato je bohuzial doba. Komu sa nepaci moze pindat, ale riadit sa nicim nemusi.
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 4. 2016 09:16

farnell píše:Komu sa nepaci moze pindat, ale riadit sa nicim nemusi.

Tak ale ked mozeme pindat, preco sa potom ohradzas voci tomu ze pindame? To som nejako nepobral teraz.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod farnell 1. 4. 2016 10:17

No vidis? Stalo sa.
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 1. 4. 2016 16:13

farnell píše:Dam na svoje vedomosti a skusenosti s ktorymi si bohate vystacim.

To je důkaz mimořádného sebevědomí... a pýcha předchází pád. Ale ano, každý to máme jinak. To já ze sebe raději udělám blbce a 3x se zeptám, byť si myslím, že vím. Ale vždy platilo - víc hlav, víc ví.

Svoboda projevu tkví i v tom, že se rozebere to, co vypadá, že by pravdou být nemuselo. Testy v časopisu dTest sleduji poměrně dlouhou dobu a čím dál více u AV, zvláště pak televizorů, mám trochu zvláštní pocit z některých výsledků. Pokud by se u podobného časopisu jakkoliv potvrdila neobjektivnost testů, končí. Oni nejedou standardní testy, pokud platí stále, co dříve, tak nežijí z reklamy. Výrobky jim nikdo nedává, ale nakupují je povětšinou v běžné síti. Takže řeči o tom, že jim známý něco chtěl/nechtěl dát, jsou trochu hloupé, nebo by chtěly trochu více dovysvětlit.

Pokud zjistím, že dlouhodobě jejich testy neodpovídají mým představám o výsledcích u výrobků, které mám a používám, časopis nebudu mít předplacen. Toto udělá, či dříve již udělal skoro každý. Podobně jsem kdysi ukončil předplatné Sterea a Videa. Prostě jsem neměl dobrý pocit z některých výsledků. A když jsem si pak sám ověřil, že by to mohlo (opakuji - mohlo) být jinak, začal jsem se orientovat jiným způsobem. Diskuzní fóra v konečném výběru - pro mě - hrají velkou roli. Nicméně je vždy třeba zachovat i svoji část rozumu.

Kupříkladu jsem se setkal s kritikou jednoho testu ve zmiňovaném časopisu dTest. Jenže uživatel kritizoval zbytečně. Prostě jen nepochopil. Ono je třeba se zaměřit i na dílčí prvky každého testu, jejich procentuální vliv na celkové hodnocení atd. atd. Kdo čte jen konečný verdikt a na podrobný popis kašle, je sám sobě škůdcem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod farnell 1. 4. 2016 17:56

:hm :hm
Ci sa Ti to pozdava alebo nie je to tak. A je to len tvoj pohlad na vec, ktory mne osobne moze byt ukradnuty.
A nie je to vobec o sebavedomi. Je to o tom ,ze s vyberom cohokolvek co som do domacnosti kupil som spokojny a uz dlhu dobu som neriesil ziadnu reklamaciu.
A to som nikdy nevyberal podla recenzii ci testov.
A nechapem preco sa zaoberas mnou , ked tu by si sa vedel skor predat
viewtopic.php?p=11125234#p11125234
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 1. 4. 2016 19:09

farnell jsi vztahovačný. Já se nezaobírám Tebou, jen reaguji na smělou informaci, kterou jsem si přečetl, a kterou jsi sepsal právě Ty. Pokud se Ti to nelíbí, nenavštěvuj diskuzní fóra.

Nicméně po textu věnovaném Tebou sepsané myšlence, jsem si, pokud sis toho nevšiml, dovolil reagovat i na obecné věci sepsané v tomto vlákně.

Nechápu, proč když víš, že někdo hledá pomoc, nepomůžeš sám. Ono je jednodušší se chlubit, než radit. Anebo je jednodušší kritizovat, než radit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod farnell 1. 4. 2016 19:15

Modulmi sa nezaoberam a uz vonkoncom nie satelitnym prijimacom integrovanym v TV.
A to uznevravim o takom dacom ako 4k.
A opät to suvisi s tym ,ze si viem poradit, pretoze nekupujem to comu nerozumiem a teda nemozem s tym ani pomoct.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 1. 4. 2016 19:32

farnell píše:pretoze nekupujem to comu nerozumiem.

A tady musím napsat, že to jsou velmi rozumná slova. A prosím - myslím to upřímně, bez náznaku jakékoliv falše, zrady, posměchu. Nemám k tomu důvod. Diskutuji s Tebou bez agresivity, v klidu... jako člověk s člověkem.

Nechci zde rozšiřovat OT, ale je to tak. Bohužel si hodně lidí koupí věc, kterou nepotřebuje/nevyužije. Ano, to zase takový problém není, problém je, když někde něco, tak pak neví - proč, co a jak. Bohužel lidé se nezajímají před koupí o různorodé názory... třeba v testech, na fórech, ze kterých si pak utvoří nějakou vizi a tu aplikují na příslušný výrobek tak, aby obdrželi automatickou zpětnou vazbu ve směru - koupit/nekoupit. Ne každý bude mít šťastnou ruku při výběru, bez jakékoliv pomoci dalšího člověka.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod daw1d 1. 4. 2016 19:46

Samozřejmě tyto testy neberu jako dogma. Dtest mám předplacen a při výběru domácích spotřebičů, jídla apod. mi vždy dobře poradil, proto jsme byl zvědav (a krapet zklamán), když mi při výběru sluchátek nepomohl vůbec.
Orientovat se na dnešním trhu přesyceném zbožím není zrovna jednoduché, proto vždy před nákupem sesbírám informace z různých různých zdrojů: testy v tištěných a webových magazínech, diskuzní fóra, osobní či předané zkušenosti, spokojenost uživatelů (amazon, heureka) atd. Z těchto informací si pak za přispění vlastních vědomostí a požadavků vyberu jaký produkt hledám a ten pořídím. U hardware, bílých spotřebičů, automobilů apod. jsou vcelku jasná objektivní měření, ale např. u audia je těžké objektivně říct "toto je nejlepší produkt". Na druhou stranu ne každý má možnost si domů přinést 10 kusů sluchátek / reproduktorů / zesilovačů a vybrat si při poslechu. Proto podobné testy beru jako pozitivní věc i když mi ne vždy pomůžou. Věřím, že dost lidí zachrání od koupi vyloženě špatného produktu. A je mi jasné, že dohady o podplacené porotě tu budou stejně dlouho jako testy samotné;)

MgX píše:Bohužel lidé se nezajímají před koupí o různorodé názory...

Přesně tak. A proto je trh přecpaný nekvalitními šmejdy. Vždycky se najde někdo, kdo přijde do elektra v supermarketu a řekne "já chci jednu televizi / hifi / konvici atp." a dostane to, co mají zrovna skladem.
Naposledy upravil daw1d dne 1. 4. 2016 19:57, celkově upraveno 1
daw1d
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 1. 4. 2016 19:53

to Mgx...to co rikas uz davno neplati,pokud mam informace,tak vyrobky nekupuji,ale vyzaduji je od mistnich zastoupeni i s platbou,kterou plati zkusebnu a dalsi vydaje..naposledy si pekne nabehli s reklamou na nejmenovaneho dodavatele energii...uz se tim zacali zabyvat i nejake statni organy,protoze je to klamava reklama..a je tu dalsich x..pochybeni,ktere ma Dtest za posledni dva roky na svedomi..o soudnich stani pro lzive vyhodnoceni testu nemluve...ale mozna mas jine informace
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 1. 4. 2016 20:32

Dtest je naprosto zbytečný u takové subjektivní věci jako jsou zrovna sluchátka. Maximálně se tam můžou ukázat opravdu špatné modely a to je tak všechno + ten výběr sluchátek není moc dobrý. Navíc moc nechápu proč ve videu na test mají HD 800 když je mezi testovanými modely nemají.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 4. 2016 22:03

daw1d to je správný postup. Posbírat různorodě se vyskytující informace, překontrolovat si je na výrobku v, pokud možno, reálné podobě, a nakonec něco vybrat/koupit. Vždy existuje možnost omylu, nicméně se dá trochu eliminovat, jak jsi napsal - nákup totálního šmejdu.

Bohužel, tím, jak se výrobky stále obměňují, tak nelze koupit určitý „držák“. Protože až zjistíš, že je něco fakt dobré parametry, ale i spolehlivostí, tak už se nevyrábí.

radimecek13
nemám žádné zákulisní informace. Pro mě platí, že si věci ověřuji na sobě, tam kde můžu. No a když zjistím, že někdo neuvádí pravdu, pak od něj dávám ruce pryč. Jak jsem psal - u televizorů se s nimi v mnohém neshodnu. Oni dobře detekují některé dobré výrobky, ale zároveň u nich neoznačí část negativ. Naopak u těch JAKOBY horších, se dost lišíme v náhledu - třeba - na obrazovou část. Zvláštní. A zvláštní je právě věc, která byla zmíněna. Že „10“ redakcí se velmi podobně vyjádří u výrobku X, ale v dTestu je to úplně jinak. Nechápu.

No a pro Tebe. Jejich veřejné prohlášení, které stále tisknou na zadní stranu časopisu platí - je uvedeno.... zkráceně cituji „Testuje se v laboratoři, ne v redakci. Výrobci nemají žádnou možnost ovlivnit výsledky našich testů... při nákupu výrobků do testu postupujeme jako běžný spotřebitel. Výrobky nakupujeme anonymně v maloobchodní síti, nikdy je nepřijímáme od výrobců.“

Takže změna by být - dle výše uvedeného - neměla :idea:

A ano - platí to vždy a všude. Vždy bude existovat skupina lidí, kteří budou do sebeobjektivnějšího testu výrobku šťourat a vykládat, že tester nebyl objektivní, protože výrobek nefuguje/funguje špatně atd. atd. Stačí si přečíst diskuze pod články... třeba jen vedle na webu avmania.cz. Někdy je do očí bijící, jak uživatel tam píšící, má jen pouhou potřebu prudit. Nenapíše nic konkrétního o výrobku, jen, že je to šmejd, výrobek tudíž nikdo nemá kupovat a testující ho schválně vychválili do nebes (což taky nebývá pravda, protože si chlapec, či dívčina - přečtou pouze obecnější závěr, nikoliv celý článek)

BabetakCZE
já myslím, že je důležité si v tom chaosu udělat trochu pořádek a ze sluchátek si vybrat nějaké modely, který by vůbec bylo vhodné vidět/slyšet. Většina lidí nebude chtít poslouchat 100 sluchátek. Prostě si vyberou pětici, která je nejvíce zaujala a jdou už pak najisto vybrat ty NEJ.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod farnell 2. 4. 2016 06:26

Ako som uz napisal tak pred nakupom cohokolvek testy ci recenzie nesledujem.
Rozhodujem sa vzdy na mieste.
Bolo tu spomenute,ze dtest dost casto "zahmlieva" a negativa neuvadza.
Lenze toto je problem aj vacsiny uzivatelov
A asi najmarkantnejsie je to v pripade satelitnej techniky.
Vela ludi chce usetrit na nakladoch za prijimace, potom za prijem a tak kupuju braky.
Ak daco lacne kupia tak sa tym prezentuju ako oni prechcali system. No casom zacina vyliezat pravda na povrch a pomalicky priznavaju nedostatky danych zariadeni.
Preco je to tak? Moj nazor je taky,ze jesitnost chlapa(laika) nepozna hranic v pripade ak ide o to priznat si pravdu. Neuspech ci sklamanie z kupenej veci nepriznaju a tak radsej volia klamstvo.
farnell
Trvalý BAN

Předchozí stránka