Slúchadla 700e

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod boriscz 8. 7. 2016 06:21

Jak sem se nedávno dočetl, Hifimany patří do skupiny sluchátek s nižší impedancí. Z tohoto důvodu nejsou vhodné pro domácí poslech.
Z jakých pohnůtek takové nesmýsly někdo šíří, nevím.
Nicméně HE-400i jsou pro mne i přez nižší imprdelanci, výborná sluchátka pro domácí poslech.
A to tak, že na HE-500 už jenom padá prach, o jiných kouscích ani nemluvě.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroy26 8. 7. 2016 11:35

Inak, vlastníci Moja, ked ho porovnáte s rôznymi NFB, Schiitami Modi + Magdi, co je v cca rovnakej cenovke, ako z toho vychádza? Zaujal.
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 8. 7. 2016 11:53

Jsem trochu zaujatý pro Mojo,protoze ho vlastním.Ale od doby kdy jsem ho prvne slysel,uplynuly sotva dva týdny a mel jsem ho doma.Predtím jsem mel NFB 15.32,ted mám Shiit stack,ale Mojo je vázne zatracene dobrá krabička.Jak z hlediska konektivity,jednoduchosti ovládání a samozrejme Zvuk.Já si ho proste uzívám jak přes sluchátka,tak po pripojení k domácí sestave pomocí linkového výstupu.Ve všech těchto funkcích Mojo proste exceluje.Je neuveritelne mobilní,ale slouží i jako DAC při pripojení přes PC.A hlavne,relativne nízká cena a perfektní minimalistické zpracování.Myslím,ze v této cenové hladine nemá konkurenci.A zesik mi pohodlne nakrmí jak AKQ 701,tak i Berdynamic T1 2nd.Rozhodne mu dej sanci na zkusebním poslechu.
Vlada
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroy26 8. 7. 2016 12:23

akburt: diky. A co sa týka prepojenia na bedne? Do budúcnosti. Oproti takému NFB? Nevyznám sa v tom, možno hlúpa otázka.
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 8. 7. 2016 12:37

Oba dva prístroje to umí.Bud je pripojís na aktivní bedny direct,nebo pouzijes jako predzesilovac do velkého zesiku a pasivních repro.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod razerfan 8. 7. 2016 23:15

pujcil jsem si Phillips Fidelio X2, a jsem zklamany - hlavne tou obrovskou souundstage. Uz je mi jasne ze na poslech hudby se bude hodit neco komornejsiho. K pocitaci na hrani her by byly OK, ale proto si sluchatka nekupuju. Dalsi na prezkoumani prijdou He400i. Vkladam v ne velke nadeje, tak uvidime.
razerfan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroy26 9. 7. 2016 07:32

Razerfan: a inak okrem soundstage, co na ne hovoríš? Ja mam rad veľký priestor. Ale
Ako tak rozmýšľam, ktovie, ci mi Akg 701 nerobili ten spomínaný problém pocitu nezliatia hudby, strojovosti, prave prilis veľkým priestorom. Všetko bolo možno prilis separované?' Možno. Každopádne to sú zatial slúchadla s najväcším priestorom aký som počul. Potom napis názor na tie Hifimany a mohol by si ešte napísať, co od slúchadiel očakávaš.

-- 9. 7. 2016 07:33 --

Akbur: diky. Začal som nad ním vážne uvažovať. Ako o tom čítam, mohlo by to byt definitívne riešenie DAC/AMP, a v spojení s dt150 možno aj lepšia voľba ako nejake nové 600e slúchadla + Fiio e9+x3.
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod razerfan 9. 7. 2016 14:07

Lisi se to nahravku od nahravky, nekterym ta velka soundstage vyhovuje, ale dalsi zni plose. Zvlast kdyz stridas alba, je slyset rozdil. A i kdyz nahravce velikost soundstage vyhovuje, nektere nastroje muzou (zridka) znit nemastne neslane, i kdyz to tak na jinych sluchatkach neslysim. Druha vec je ten bas, kteryho je hodne, opravdu hodne hodne a ve vsem co zni, ale neni extremne uderny a pevny. A v ultra hlubokych pasazich kde hraje nizke tony kontrabas, muze to znit zahuhlane a nesrozumitelne, a mozna az neprijemne hluboce. V tom pojeti basu by snad mely mit HE400i trosku navrch, i kdyz basu bude trochu mene, ale jeste jsem je neslysel.

edit
Jestli se ti vsak libi velka soundstage, zarad si Phillipsy Fidelio X2 na shortlist! Tato sluchatka urcite maji co nabidnout. Ja ale nejsem schopen prekousnout JAK MOC sazi na soundstage, kdyz hledam sluchatka na hudbu, a ne jako nejaky doplnek k pocitaci na hry a sledovani filmu a na obcasny poslech hudby (ze na nich zni dobre jak co)
razerfan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroy26 13. 7. 2016 10:24

Napíš potom názor na tie 400i...:) Tie Fidelia X2 sú inak pekne vyhajpované. Doteraz unikali mojej pozornosti. Inak Tyll Hertsens ich vymenil v sieni slávi práve za Hifimany he400s, nad ktorými tiež uvažujem.
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 13. 7. 2016 11:54

fidelia jsou krap, jsou to klasicky konzumersky sluchatka s velkym basem a vycucnutejma stredama

Ako o tom čítam, mohlo by to byt definitívne riešenie DAC/AMP, a v spojení s dt150 možno aj lepšia voľba ako nejake nové 600e slúchadla + Fiio e9+x3

a tohle je hrozna blbost

He400S jsou dobry a tvuj zdroj k nim naprosto staci, je ale treba dokoupit focus pady
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Herrer77 13. 7. 2016 13:07

Já třeba řadím DT 150 nad HE-400i. Nebudu tvrdit, že jsou technicky lepší, ale jejich zvuk mi sedí víc. Třeba oddělení jednotlivých pásem podle mě zvládají o poznání líp, což mi osobně hodně vyhovuje, můžu se při poslechu soustředit na muziku, nemusím se soustředit na dohledání slitých zvuků. HE-400i jsou určitě čistší, mají takové pěkně medové středy, opravdu kvalitní nahrávky se na nich poslouchají moc hezky, ale už mi to trochu zavání takovým tím audiofilským snobismem, kdy se člověk, aby mu to znělo, začne honit místo muziky za zvukem :-) Zkrátka HE-400i bych považoval spíš za zajímavou alternativu, ne za upgrade DT 150.

Moc bych chtěl slyšet opěvované HE-4, HE-500 a samozřejmě i HE-6, na které ale nemám ani peníze, ani adekvátní železo. Příští zastávka Fostex T50RP-MK3 :-P
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior

Odeslat příspěvekod leroy26 4. 9. 2016 11:30

Tak, došlo na testovanie. Všetko už určite kvalitné slúchadlá, žiadne však bohužiaľ nie dokonalé :)
Přílohy
slúchadlá (1).jpg
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 4. 9. 2016 13:08

Malá-veľká testovačka ?
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 4. 9. 2016 17:21

skopcim co som dal do galerie
"dt150 s dt100 nausnikmi? to fakt ze nee :-) nepohodlne a nehra to dobre
modnut origos nausniky
viewtopic.php?f=1712&t=1249386&hilit=+150
naposledy napr uzivatelovi akburt sa zvuk velmi pacil, jedny si odomna kupil

skusal som nausniky napr aj z brainwavz hm5 a fakt ze nie

ak si nahodou kupil starsie dt150 co maju jemnu kozenku ktora sa rozpada, tak si kup nove nausniky za 20euro a tie modni na zahnute
alebo robil som aj tak, ze som vymenil kozenku za kozu"
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod leroy26 4. 9. 2016 20:49

Jojo, testovacka. Hľadanie mojho zvuku. Nakoniec to vyhrajú pravdepodobne he500. Minimálne z týchto najvyhovujucejsie. Dalej sa mi uz špekulovať nechce.
Ano, ma to byt velour z Dt 100. Ma byt preto, lebo sa to na velour z akým mam skúsenosti moc nepodobá. Nepríjemný na dotyk, tvrdy. No, ty tam mas vlastne koženku, len zastrihnutu do uhla? Ja som koženku vymenil lebo boli moc dunivé. Ten bas stoji aj tak zaprd.
leroy26
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka