špunty kolem 4000?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 17. 7. 2016 13:59

Ahoj,
nastal čas na upgrade mýho starýho přehrávače Cowon D2, kterej bych chtěl nahradit Cowonem Plenue D. A přemýšlím co k němu za sluchátka. Původní plán byl koupit sluchátka kolem 2000, ale Bína mi doporučil trochu si za sluchátka připlatit, takže sem koukal po něčem trochu dražším a asi bych zvolil Sennheiser IE 60.
Nejvíc hudbu poslouchám večer v posteli před spaním, takže proto bych chtěl in-eary. Většinou u toho usnu a in-eary mi pak nevaděj. Dalším kriteriem by měl bejt čistej kabel bez jakejchkoli ovládacích prvků nebo mikrofonu. Žádnou vopičárnu na kabelu nechci :-)
Poslouchám hlavně punk, rock a metal.
Doporučili byste v týhle cenový kategorii Sennheiser IE60 nebo spíš něco jinýho? Moc se v tom neorientuju, tak si nechám poradit :-)

Díky, Martin
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 7. 2016 17:50

Určite niečo ine, IE60 sa kupovať neoplati. Môže to byť aj niečo zvonku?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bacil2 17. 7. 2016 18:10

XYZMartinXYZ píše: ... Dalším kriteriem by měl bejt čistej kabel bez jakejchkoli ovládacích prvků nebo mikrofonu. Žádnou vopičárnu na kabelu nechci ...
:hm hmmm ... chcel som ti pôvodne poradiť Focal Sphear ... no potom teda nič ...
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 17. 7. 2016 20:12

Klidně i za zahraničí, ale spíš jen Evropa. Moc se mi nechce řešit po nákupu CLO a jezdit kvůli tomu na celnici. To dělám jen víjimečně, když není zbytí a podobnou věc v Evropě prostě neseženu :-)
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 17. 7. 2016 20:18

IE60 jsou mizerné, zapomenout.

Poněkud tu chybí popis jaký zvuk chceš, bez toho se nějaké přesnější doporučení dělá hůře.

Do 4 tisíc jsou klasikou Etymotic HF5 s neutrálnějším podáním. Určitě bych se podíval i na Fiio EX1, doma ti jejich špatná izolace nebude vadit a jsou to velmi povedená sluchátka se zvukem do V a dokáží se vyrovnat mnohé dražší konkurenci.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 18. 7. 2016 13:54

Díky za všechny tipy. Jelikož hrozně nerad jezdim do centra Prahy a nemám s dražšíma sluchátkama zkušenosti, myslel sem, že sluchátka koupim přes internet po poradě s někym zkušenym :-)
Každopádně čím víc to řeším, tím spíš nabývám dojmu, že holt do toho centra Prahy zas budu muset vyrazit a v Audigo.cz si několikatery doporučovaný sluchátka prostě vyzkoušet. Určitě teda začnu se sluchátkama Fiio EX1 a porovnám je s dražšíma doporučovanejma sluchátkama, abych si sám udělal obrázek o tom, na kolik se mi vyplatí si připlatit a jak velkej rozdíl v mojí oblíbený muzice uslyšim.
V pondělí mam naplánovaný nějaký cestování, takže se stavim koupit Cowona a jakmile mi pak zas vyjde cesta někam, odkud se do centra Prahy dostanu, vyrazim koupit sluchátka.
Dám pak vědět, jak sem se rozhod.
Díky za tipy, aspoň trochu vím, po čem koukat :-)

Martin
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 7. 2016 14:11

Urcite zvaz aj toto: viewtopic.php?f=1712&t=1247505
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Valakor 18. 7. 2016 14:52

Atlasy už skončily, možná na headphones.cz se ještě dají koupit. Ale pokud bude kupovat první lepší IEM tak s Delta VII myslím chybu neudělá. Výhoda je 7 filtrů, které mají opravdu vliv na ladění zvuku, takže má dost velkou šanci, že si tam najde to co mu sedne. Já teda Delty výrazně preferuju nad Vsonic GR07bass, které taky mám. A někde v šuplíku bych možná našel i IE6, ale ty se s nima nedají vůbec srovnat.
Delty mají taky slušný příslušenství, výměnný kabel.
Navíc libra je teď dole a poštovný do ČR má trinity zdarma.
Valakor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 7. 2016 15:02

Valakor píše:Atlasy už skončily.

Ano, to sa v tom vlakne pise a spominaju sa Delty. Preto som sem ten odkaz dal.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 18. 7. 2016 15:24

Atlasy budou nahrazeny Atlasy II. Atlasy I jdou u nás pořídit na Headphones.cz, ale svou cenou překračují limit, nicméně z druhé ruky jdou pořídit i za lepší love. Nebo si malinko připlatit a pořídit Fidue A83 z druhé ruky. Osobně bych preferoval A73, ale ty mají ovladač na kabelu. Zmíněná FiiA můžou být také dobrým řešením. Kdyby však nebyl problém nakupovat venku, tak by se možnosti rozšířily a asi i ceny byly příznivé.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 18. 7. 2016 20:12

Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 19. 7. 2016 00:20

Zrovna ty ATH CKR9 jsem měl v hledáčku a měl je pár hodin na uších. Oproti FiiO a Hifiman a RHA 750 mi seděly víc, mají trochu méně výšek, ale jinak ten bas je parádní. Na zahraničních forech píšou, že chcou dost hodin na rozehrání, ale ty v Audigu už prý chvíli hrály. Ze seznamu od Wolverina bych bral jen ATH CKR9
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 25. 7. 2016 21:07

Zdravim, vedeli by ste prosim poradit spunty s podobnym prejavom ako maju NAD VISO HP50? Mam momentalne RE400 ale uz ma nejako neuspokojuju...Nahlavne HE400i a HP50 mi asi upravili naroky a uz mi jednoducho nestacia. Cenovo cca 200 €. Dakujem za kazdy tip.
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 26. 7. 2016 15:24

Tak sem si byl dnes sluchátka v Audigo vyzkoušet a koupil sem Fiio EX1. Audio-techniku tam na zkoušku neměli a Etymotic mi moc neseděly do uší. Jak se zasouvaj hloubš do uší, tak mi byly nepříjemný. Možná je to o zvyku, ale pohodlí je pro mě taky důležitý. HiFiMan RE400 a RHA MA750 mi s mojí muzikou přišly hodně bez bassů (Nightwish, Sabaton, Manowar, Cradle of Filth, Dimmu Borgir). Naopak se mi hodně líbily RHA T20, ale ty sou cenově dost jinde.
Jako první lepší sluchátka sem teda vybral Fiio EX1. No a nedalo mi to a ještě sem včera večer objednal na zkoušku Trinity Delta :-)) Dnes psali, že je posílaj.

Každopádně všem díky za tipy
Martin
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Morlith 5. 8. 2016 00:33

Ahojte, trosku sa votriem, nechcem zakladat nove vlakno.
Nejaku chvilu scenu uz nesledujem a potreboval by som poradit. Hladam nahradu za ATH ES7. S ktorymi som velmi spokojny. Problem je, ze potrebujem vyraznejsiu izolaciu hluku (co najviac) - takze in ear. Nosenie jednoznacne za ucho. Co som tak preletel tak vyzeraju zaujimavo Pinnacle P1, Trinity Atlas/Sabre, Fidue A73 taky ale tie asi budu podstatne nabasovaniejsie. Hudba inak hlavne rockova,hardcore a pod. Su niektore z nich podobne ES7 ? :) Popr. sa nebranim ani inym (ale lacnejsim, vyssie uz nejdem) alternativam.
Dik moc za odpovede,
Mato
Morlith
Mírně pokročilý

Další stránka