Zvažuji koupi sluchátek pro lepší a především i pohodlnější poslech (tedy sluchátka netlačící nijak na uši) kolem 5.000 drát + DAC, nebo bezdrát do 10K. Preferuji spíše otevřená sluchátka, měly by ale jistě ale i dostatečně tlumit zvuk vůči okolí ...
Sluchátkový zesilovač + DAC zvažuji Musical Fidelity V90-HPA. V podstatě asi nic jiného. Ještě jsem zvažoval Dragonfly 1.2, jinak jsem zásadnější průzkum nedělal ...
Sluchátka drát:
- Beyerdynamic DT 990 PRO
- AKG K 550 MKII
- Audio-Technica ATH-AD500x
Sluchátka bezdrát:
- Sennheiser RS 175 (uzavřená to mě trochu odrazuje)
- Sennheiser RS 185 (otevřená, ale ta cena - nevím, zda za bezdrát není přemrštěná, pže předpokládám, že kvalitou na tom budou asi lépe drátová výše - nebo?)
Na jednu stranu si také říkám, zda jako laik a nikoliv audiofil poznám výrazný rozdíl a ocením sluchátka této kategorie, nebo např. kategorie do 3K je zcela dostačující ... samozřejmě to si musím ujasnit sám především poslechem, i když v obchodě toho za chvilku moc nestihnu a pocitově nepoberu ... doposud jsem měl max Koss UR30 - ještě se mi někde válí, ale jsou poškozená (výpadky v jednom náušníku) a prozatím jsem se neměl k tomu řešit u nich doživotní záruku.
Nyní zvažuji, zda poznám jako laik výrazný rozdíl v bezdrát vs drát a především zda bude lepší výstup v uvažované kombinaci DAC + drát z NTB, nebo zmíněná Yamaha + kvalitnější bezdrát z vedlejšího pokoje. Otázka je také vhodnost uvažování o bezdrát, kdy by v podstatě nonstop musel běžet AV-Receiver Yamaha, což také není zrovna vzorný EKO spotřebič

Styl hudby - vesměs všechno - většinou Fatboy Slim, Daft Punk, Chemical Brothers, Underworld, Coldplay, Moby, Faithless, ale i Elvis, Beatles, klidně i vážná hudba, především s důrazem na housle a piano ... vesměs i nový pop, nebráním se ničemu

Před koupí jistě navštívím prodejnu Audigo.cz a zvažované kombinace vyzkouším. Nerad bych ale něco opomenul či přehlédl, proto Vás požádám o názor a zkušenost, případně i doporučení.
edit: Občas budou sluchátka použita i přímo v pokoji s AVR - ať už pro poslech hudby, nebo k filmu. Z 90% ale předpokládám užití v pracovně.