Empire Ears

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 16. 8. 2016 11:14

Za poslední rok se vrcholný segment trhu s IEM hodně změnil. V nabídce se objevilo spoustu nových štik a pozice neoficiálního krále IEM už není zdaleka tak jistá. Nicméně poněkud ke škodě věci jsou ve stínu těchto Titánů nižší řady a modely renomovaných i těch méně známých výrobců. Asi každý, kdo se o IEM zajímá, zaznamenal Noble Audio Savant, avšak o ostatních modelech se už v zásadě mnoho nepíše. Stejně tak je to u ostatních výrobců. Je spoustu recenzí na Solary, Galaxy, Zeusy, Andromedy atp. Poměrně méně se ví o RDB MK4, Spartanech, Airách atd.
Určitě se nechci pokládat za věrozvěsta, ale přál bych si trošku přiblížit i ostatní modely a výrobce, protože ne každý chce/může skočit rovnýma nohama do sluchátek za 1k USD a nade vší pochybnost je zde celá řada možností kvalitního poslechu i za nižší cenu. Trochu mne mrzí, že trh v ČR a SR je hodně zúžený na značky jako je Sennheiser, Hifiman, VSonic, Shure a podobné. Určitě nejsem toho názoru, že by zmíněné i nezmíněné firmy neuměly udělat dobře hrající špunty, jen si myslím, že je toho tam někde za naším obzorem víc. Příkladem může být Campfire Audio. Před rokem o nich nikdo pořádně nevěděl a v současné době jdou po krku Kaiserům. A to je moc dobře, to nám dává možnost volby.
Rád bych dnes představil druhý nejnižší model v nabídce Empire Ears - Cerberus III. EE asi nemá cenu mnoho představovat, jsou už na trhu nějakou dobu, ačkoliv dříve působili pod jménem EarWerkz. Patří beze sporu mezi tu pomyslnou špičku výrobců UIEM a CIEM. Cerberus III je tříměničový model v třípásmovém uspořádání, osazený třemi tlakovými měniči. EE nabízí nejlepší balení co jsem zatím měl možnost potkat. Sluchátka jsou zabalena do černé papírové krabice na magnet s logem EE na víku. V ní je klasická plastová schránka ve stylu Peli. Dále dostanete větší a menší sáček na uložení sluchátek, čistící nástroj, útěrku, sadu SpinFit a Comply nástavců a kabel.
Mám je jen pár desítek minut a jsou čerstvá, vytažená z krabice. Navzdory tomu je první dojem pozitivní. Zvuk je detailní se slušným basem a poměrně dobrým vykreslením prostoru. Svým projevem jsou spíše světlejší v porovnání s CA Nova nebo Rhapsodio RDB MK4, do jejichž cenové kategorie patří. Novy umějí lépe podat velký orchestr, Cerbery budou patrně lepší na komornější a akustickou muziku. RDB MK4 s přehledem zahrají špičkově cokoliv. Berte toto prosím pouze jako hodně první dojem. O zvuku se pokusím napsat více, až za pár dnů.
Přílohy
IMG_4882.jpg
IMG_4879.jpg
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jencekgs 17. 8. 2016 08:11

Jeste ze Te tu mame:-)))
Tesim se na popis zvuku a porovnani.
jencekgs
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 19. 8. 2016 17:13

-
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wolejnik 6. 10. 2016 14:27

Pavle, prosím tě, když jsi kupoval Cerberusy, jaký jsi měl důvod tohoto výběru? resp. proč jsi nezvolil Spartany? předpokládám že kvůli ceně to nebylo ...
wolejnik
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 6. 10. 2016 18:38

O Empire Ears jsem ani moc nevěděl, až o prázdninách mi najednou vyskočily před oči Spartany v inzerci na HF. Začal jsem je trošku studovat a zjistil jsem, že krom Zeusů se o ostatních modelech až tolik nepíše. Nicméně z toho co bylo k dohledání jsem vybral Cerberusy a objednal. Dle popisu mají mít slušný bas, středový projev a malinko utlumené výšky. Jelikož nejsem milovník ostrých výšek a nesnáším sykavky, tak jsem to risknul a objednal. Časem jsem objevil trochu víc informací o celé EE řadě a začal víc sledovat jejich vlákno na HF. Můžu v zásadě potvrdit co se o Cerberech píše. Lehce středovější projev se sametovým, ale cudným projevem výšek a pěkně pevný a konturovaný bas. Nejdou tak hluboko jako sluchátka s dynamickým měničem, ale já osobně bych jim absenci basu určitě nevyčítal. Pro mne je jejich obrovskou devizou, krom zvuku i jejich velikost. Solary byly naprosto skvělý, ale byly to obrovský bambule, skoro jako JH a na nošení venku to bylo slabší. Cerbery ve spojení s Comply mi sedí naprosto špičkově a rovněž i izolace je snad nejlepší ze všeho co jsem kdy měl.
V ceně do 600USD je to podle mne jedna z nej voleb. Nehledě na to, že Jack je moc prima chlapík, u kterého se mi líbí jeho snaha nabízet stále něco nového, což jiným malinko chybí. Způsob jakám komunikuje s komunitou na HF je velmi kamarádský a stejně tak jeho snaha o osobní přístup ke všem, kdo o Empire Ears projeví zájem.
Dnes jsem Cerbery odesílal novému majiteli a přiznám se, že jsem poprvé v životě odesílal sluchátka s lítostí, že už je nebudu mít. Nicméně, pokud nenastane něco jinak, tak mi zítra FedEx doručí Spartany a začne zase nové dobrodružství. Spartany jsom koupil, protože by mohly pro mne být evolucí směrem, kterým se Cerbery vydat už nemohly. Spartany by měly mít neutrálnější projev, lepší prostor a i detail. Výšek bude asi víc, basu možná trošku jinak, ale moc se na ně těším. No a když budou Spartany výstřelem mimo, mám se kam vrátit. Na každý pád pokud by někdo řešil dilema zda Savanty, Novy nebo já nevím co, ta mu doporučím vyzkoušet Empire Ears. Už základní Supra se zdá, že je velmi povedená. Musí být, protože natrefit na Empire Ears v inzerci není časté.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wolejnik 7. 10. 2016 09:38

já se o EE dozvěděl z HF ze sale-sekce, kde jeden aktér prodával K10U a druhý ho "obviňoval, že zradil svou krev", a jak může prodávat nejlepší sluchátka na světě. na čež mu bylo oponováno, že právě nejlepší jsou Zeusy .. a tak jsem začal pátrat, co jsou Zeusy zač.
Tvuj popis Cerberusu znel moc dobre, a to nejen zde :D ! Přes to mě spíše lákali spartany popisem "prostorovější, detailnější", a jak se na jejich stránkách píše:" The Spartan IV is most popular among guitarists, vocalists, and sound engineers". Trochu to však značí, že zde (snad ! i !, a ne jenom) výšky budou mít svoji roli. Halvní rozdíly, porovnání, jsem však nikde nenašel.

Po spartanech se dívám a najdou se i z druhé ruky, zajímal jsem se podle čeho ses právě rozhodoval. Pokud ti však dnes skutečně došli, moc se těším na tvoje první postřehy ;)

A co zpracování kabelu u EE, využíval jsi pro Cerebry originální, nebo jsi je zapojil do jiných?
wolejnik
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 7. 10. 2016 09:56

Nejlepší popis produktů EE má Cymbacavum https://cymbacavum.com/2015/11/02/the-e ... -overview/

A co se týče Zeusů, jako vždy první reakce "BEST EVER", jen aby o půl roku vyšel referenční model, který najednou odhalil nedostatky na Zeusech. Prostě je nutné to brát, že většina těchto sluchátek je podobné kategorie, každé s výhodami a nedostatky. A to že jeden preferuje sluchátka A před B nemá bez znalosti preferencí moc význam.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 7. 10. 2016 10:50

Když jsem měl Kaisery, tak jsem si taky myslel, že jsem dosáhl vrcholu a nic lepšího není. Jenže ono to vše záleží na tom podle jakých měřítek člověk posuzuje a za jakých podmínek. Pro jednoho budou nej EE, pro druhého Noble, atd. Já mám momentálně za favorita EE a to ne jen kvůli zvuku, ale i kvůli přístupu k zákazníkům, prezentaci firmy a vystupování jejího současného reprezentanta. Prostě ze všech těchto důvodů je mi EE nejsympatičtější. Spousta lidí to má jinak.
Zeusy budou asi opravdu vyjímečné, ale stejně tak za vyjímečné teď řada lidí pokládá špunty od iBassa. Jak říkám, záleží na měřítkách a někdy i na momentálních trendech.
A to o řadě jiných, určitě dobrých sluchátek ani tady nevíme. Já osobně považuju za nešťastné, že se ve většině případů masa zaměřuje na špičku modelových lajn a o ostatních modelech se ví jen málo. Protože pro řadu normálních smrtelníků můžou být tím vrcholem třeba ty Cerbery.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wolejnik 7. 10. 2016 13:59

a co to zpracování kabelů? dostačující?!
wolejnik
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 7. 10. 2016 14:18

Kabel je na úrovni toho co dává třeba Noble. Zpracování je bez problémů, zvukově nevím, jedu na své kabely.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 7. 10. 2016 15:46

A jsou doma :-)
Přílohy
IMG_4971.jpg
IMG_4970.jpg
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 8. 10. 2016 11:00

Empire Ears Spartan IV + AK70
Přílohy
IMG_4980.jpg
IMG_4975.jpg
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 8. 10. 2016 13:10

pěkné
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 8. 10. 2016 17:38

Paráda, a tento model Spartan IV je "najneutrálneší" z ich ponuky? Alebo to je ten vrcholový model Zeus-R?
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 8. 10. 2016 19:48

Neumím potvrdit, jestli jsou Spartany nejvíce neutrální z celé řady, ale píše se to o nich. Jsou neutrálnější než středově zaměřené Cerbery. Budí zdání, že jsou světlější, ale nejsou. Zvuk je otevřený a vzdušnější, než mají Cerbery. Lépe vykreslují scénu a umístění nástrojů na ní. Basují slušně, ale jen tam kde mají. Stejně jako Cerbery. Neumím jednoznačně říct, které jsou lepší a ani nechci. Podle mne se vhodně doplňují a volit ty či ony je třeba dle vlastních zvukových preferencí. Pokud má někdo např Noble 4 a chtěl by vyzkoušet něco s podobným charakterem, ale vyspělejšího, tak Spartany by mohly být dobrá volba. Hodně se o nich píše jako o Athenach pro chudé. Atheny údajně vynikají až holografickým detailem. Spartany jsou detailní poměrně slušně a ani si nejsem jist, jestli bych chtěl těch informací mít víc. Méně je někdy více. Zatím dojmy ještě vstřebávám, ale nákupu nelituji a mám z nich radost.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Další stránka