In-ear sluchátka s úzkým krčkem

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod wolejnik 25. 8. 2016 11:02

V současné době se trh s in-ear hodně rozjel. Od předním uživatelů a skvělých recenzentů dostáváme názory a postřehy o nových, či málo známých sluchátek (za což jim i zde tímto velké díky!!!)
Vedle vlastností se nám opět rozjelo téma druhů kabelů, jejich výhody a nevýhody.

Ať se však podíváme na Noble, Rhapsodio, Campfire a mnohé další přední či ne příliš diskutované výrobce, všechny mají +- společnou sílu krčku, a to "silnou".
Já osobně jsem dlouhou dobu poslouchal na sluchátkách s tenkým krčkem (Klipsch, Shure), kde se tradičně využívá třízávojových nástavců. Nemůžu si je vynachválit, jakýkoliv pokus o klasické nástavce u mne skončil krachem. S příchodem Noble Savant do mé sbírky mám strach, že tento přechod bude dost dramatický (ale i tak se na něj těším :D ). Zde na foru http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1172054 jsou i témata na třízávojové špunty na silné krčky, na netu se jich ale člověk nahledá a když jsem po nich pátral, setkal jsem se s odborným názorem "že to stejně nikdy moc dobře nefunguje". Zdá se mi, že trh je převážně o "silných" krčcích.

Tedy k meritu věci:
Vedle značek Shure, Etymotic a co vím i Klipsch, znáte další výrobce kvalitních in-ear sluchátek (s vyměnitelným kabelem), která by měla úzký krček?! Je nějaký důvod, proč přední vrcholový výrobci upřednostňují silnější krčky?
wolejnik
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 25. 8. 2016 11:47

Kvalitní in-eary s užším krčkem dělá Shure, Westone, Klipsch, Earsonic, Etymotic a Jays. A ještě na dvě menší firmy myslím zapomínám.

A proč se upřednostňují silné krčky? Teoreticky kvůli lepšímu zvuku, kvůli místu na zvukovody. Trubička vedoucí zvuk, její materiál, průměr, délka i zakončení, mají vliv na výsledný zvuk. Je tedy žádoucí, aby zvuk různých pásem byl veden odděleným zvukovodem, který je přizpůsobený pro jím dané měniče.

Další věcí může být to, že někdy je žádoucí některé měniče umístit co nejblíže k uchu. A do úzkého krčku se žádný tlakový měnič nevecpe.

Oproti tomu u úzkého krčku dojde ke smíchání pásem už v těle sluchátek a vše je pak vedeno jedním zvukovodem, který ovlivňuje všechny pásma stejně.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Sinuhet1 25. 8. 2016 19:29

Funguje to úplně v pohodě jen trochu menší pohodlí
Přílohy
noble1.jpg
Sinuhet1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wolejnik 26. 8. 2016 09:29

Sinuhet1: To zní nadějně .. kde jsi je prosím sehnal?! já bych z nich asi udělal dvouzávojové ale i tak ..

Díky (více)závojovým nástavcům se mi zdá, že je mi produkovaná hudba blíž, není třbea ji pouštět hlasitě abych ji intenzivně vnímal.
je ovšem pravda že sluchátka se silnými krčky mají obecně větší tělo a nevím, jak to bude s usazením
wolejnik
Junior

Odeslat příspěvekod Sinuhet1 26. 8. 2016 19:36

Myslím že to jsou tyhle ty https://www.amazon.co.uk/Replacement-Ea ... B00DTINGPQ

Světlé Noble4 hodně uklidní - přidají basy výšky nejsou otravné ale přirozené je to příjemný poslech za cenu horšího prostoru a pohodlí. Naušníky jsou dost velké a tuhší
Sinuhet1
Mírně pokročilý