Upgrade do 6000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MiKi_93 1. 9. 2016 19:31

Zdravím,

chtěl bych zase trochu vylepšit svůj hudební požitek. Zatím funguji s BD BT 770 250ohm + Audinst HUD-MX1.

Rozpočet max 6000,-. Sluchátka chci s over-ear konstrukcí.

Chci určitě otevřenou konstrukci. Už jen kvůli lepší "prostorovosti" zvuku, kterou ty BD moc nemají.

Co se týče zvuku, tak od těch 770tek bych se chtěl posunout malinko více k bassům. A celkově bych si zvuk u nových sluchátek představoval živější, BD mi přijdou zvukově jako písmeno "U" tzn. BASSY - NIC - NIC - NIC - VÝŠKY. Kvalitní středy mi u nich prostě chybí.

Také mi na nich nejvíc vadí až "přehnané" výšky, které musím někdy hodně korigovat. Také trpí na věrný přednes "sykavek". :)

Nejsem ve značkách vůbec zběhlý, ale často vidívám např. značku HiFiMAN jako hodně vychvalovanou. S mým rozpočtem bych se vlezl do nejnižšího modelu HE-300 (headphones.cz 5400,-). Taky mě na nich láká odpojitelný kabel a použití magneto-planární technologie.

Je to zatím předběžně, abych pochytil co nejvíc rad a typů než něco koupím.

Předem děkuji za typy :)
MiKi_93
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 1. 9. 2016 20:01

běž do Bang & Olufsen H6...sice jsou uzavřené,ale mají vynikající zvuk..a posun bude znatelný..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 9. 2016 20:27

HE-300 nemají magneto-planární konstrukci. To až HE-400.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 1. 9. 2016 21:13

Mne dnes došli Fostex T50rp MKIII - ešte som možno prehnane nadšený, ale čo tak vyskúšať tie?

Práve som si ich dnes nejako pre seba hodnotil a presne sedia do tvojej charakteristiky - majú veľmi mohutný ale presný bas, sú živé, krásny priestor. S BrainWavz náušníkmi to budú klasické "over-ear" slúchadlá. A za tú cenu, bude problém zohnať iný model s lepším zvukom...
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 2. 9. 2016 13:21

HE-300 určitě zkus, jen se nejedná o magnetoplanáry, ale o klasický dynamický měnič.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod satanas1 3. 9. 2016 10:39

radimecek13 píše:běž do Bang & Olufsen H6...sice jsou uzavřené,ale mají vynikající zvuk..a posun bude znatelný..

H6 aj mňa zaujali, zdá sa že si jediný kto má H6-ky. podľa teba sa teda oplatia? nemal si ich možnosť porovnať s HD650?
Yamaha RX-V573 ♫ Yamaha HPH-MT220 ♫ TANNOY MERCURY M3 ♫ AQ Toba center ♫ AQ Tango 84
satanas1
Junior

Odeslat příspěvekod akburt 3. 9. 2016 11:49

Mel jsem HE 300 a nebyl to podle mne zadny zazrak.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 3. 9. 2016 14:44

Hd650 jsem měl možnost několikrát slyšet a H6 jsou pro mne o několik tříd lepší,650 jsou zahuhlané a dle mého hodně přeceňované...H6 má i Bacil 2
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 3. 9. 2016 16:20

Chceš-li otevřená, "basovější", méně analytická sluchátka do 6000 Kč, pak by sis určitě měl poslechnout něco z klasické řady Sennheiser HD5XX a H6XX. Mnoha lidem, včetně mě, jejich "sametovější" projev s dobrým podáním vokálů, žehlící horší nahrávky, vyhovuje. V rámci uzavřené kategorie se nabízí výměna za Shure SRH940, která jsou podle mě lepší než BD770. Excelují vysokou mírou detailů, živostí a neagresivními vokály. Nemají však výraznější basy. A proč nezůstat u Beyerů a nezkusit DT880 nebo 990? Dokonalý zvuk nebudeš mít nikdy, i kdybys utratil dvojnásobný rozpočet, vždycky to bude něco za něco. Vsaď se, že jakmile se zbavíš BD770, začnou ti některé jejich prvky, které máš rád (a možná si je ani neuvědomuješ), chybět.;-)
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 3. 9. 2016 19:24

shure srh 940 jsou dost analytická sluchátka s méně basy a více výškami,přesně opak toho co chce...
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MiKi_93 3. 9. 2016 21:14

Díky zatím za Vaše tipy.

Nechci nikam spěchat, s nákupem počítám až tak za měsíc až dva. Chci pochytit co nejvíc typů atd.

Jak už jsem psal, na mých BT 770 mi vadí jejich přehnané výšky. Když pustím nějakou rockovou klasiku ve FLACu a ohulím tomu, tak někdy dojde k tomu, že výšky mě začnou až "bolet" (zvuk činelů, kytar a už zmíněné "sykavky") a musím volume stahovat. Nehledě na to, že už tak je mám v EQ stáhlé o 2-3 dB.

Při větší hlasitosti a pokud v nahrávce figuruje hodně nástrojů (ač nejsem audiofil) pak podle mého úsudku dojde ke "slití" všech zvuků. Je to poslouchatelné, ale nemám z toho takový požitek jaký bych si představoval.

Nevím, jestli je to mým DACem (Audinst HUD MX1), mýma ušima nebo samotnými sluchátky...

Prostě můj "sen" je mít sluchátka, které budou mít prostor, kvalitní bassy (ale ne přehnané), kvalitní středy a výšky takové, aby mě "neotravovaly", aby tam byly, ale nebyly dominantní.

Poslouchám vše od elektroniky přes rock, pop, metal a někdy sáhnu i po soundtracích s klasickou hudbou.

Hlavně mě prosím nehejtuje, jsem "audionoob", který sem zavítá 1x za uherský rok, jen se snažím nějak audiofilsky posunout :) (jestli se to tak dá nazvat)

Ještě jednou díky za Vaši ochotu a klidně pište dál :)
MiKi_93
Junior