Sportovní a každodenní in-ear sluchátka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HFX9 17. 9. 2016 21:47

Zdravím všechny,
moje sluchátka Creative EP-630, které jsem používal jak u sportu tak na běžné nošení a poslech, jdou pomalu do kopru (začíná chrčet jedno ze sluchátek) a tak hledám nějakou náhradu. A to už kvalitnější, abych i zvukově se posunul trošku výš. Poslouchám hlavně taneční hudbu (hlavně při sportu), ale sem tam si poslechnu i nějaký rock.

Pro sport mám zatím vybrány Bose SoundSport in-ear, chci drátová, protože je krmím přehrávačem Apple Shuffle.

Pro běžné nošení a poslech Sennheiser Momentum In-Ear, taky drátová.

Vyzkoušet si je chci v pondělí v cinema-shop.cz

Vás zkušených bych se rád zeptal, jestli je v současné době možné koupit v cenové relaci kolem 2500-3000 něco výrazně lepšího než mám vybráno? Abych mohl popřípadě v obchodě vyzkoušet pro porovnání.

Budu moc vděčný za jakoukoliv radu
Díky
Jirka
HFX9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 9. 2016 06:35

Bose nepoznam, ale Momentum Inear sice nie su zle, ale rozhodne nepatria k tomu najlepsiemu co sa da za tie peniaze kupit.

Mne osobne nepride rozumne davat rovnaku sumu za sportove sluchadla a za tie na bezne nosenie.
Pri sporte clovek aj tak nie je schopny vnimat nejake jemne nuancie zvuku, tak je tak nejak zbytocne kupovat drahe sluchadla. Kludne by som z rozpoctu na tie sportove ubral aj polovicu sumy. A tie peniaze prihodil na sluchadla na bezne nosenie kde si si uz ten zvuk schopny vychutnat lepsie. To mi dava ovela vacsi zmysel.

Napr. take MEEaudio S6P, M7P, ci Audio-Technica ATH-Sport3 urobia velmi dobru sluzbu a stale to bude hrat dobre. A mozno ani nie horsie ako Bose.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod HFX9 18. 9. 2016 15:15

Abych to osvetlil:
Se sluchatky na usich travim vic casu pri sportu nez pri beznem noseni. Takze pro me jsou dulezitejsi sportovni sluchatka nez ta na bezne noseni, proto mozna to nesmyslne rozdeleni pul na pul, protoze mi zase prijde davat za sportovni sluchatka 3 a vice tisic zbytecne, jednak kvuli tomu co pises a taky kvuli tomu, ze pri sportu je vyssi riziko, ze se s nimi neco stane.

Sportovni sluchatka co jsi napsal jako typ tak maji pro me jednu zasadni nevyhodu a to kabel za ucho. Pri sportu nosim casto bryle (kolo a beh) a asi by kabel vadil pod nozickama bryli.

Kdyz pises ze se za cenu momentum sluchatek (2.500kc) da sehnat kvalitativne lepsi sluchatka, muzes prosim napsat nejake priklady?
HFX9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 9. 2016 16:46

Taky tenky kablik ti pod okuliarmi vadit nebude, navyse pod okuliare ho usadzovat ani nemusis, mozes si predsa najprv nasadit okuliare, potom sluchadla. Inak su aj sluchadla bez nosenia kabla za uchom. Napr. sluchadla od Yurbuds ci Audio-Technica rada CKX.

Co sa tyka sluchadiel na bezne nosenie, tak napr. Fiio EX1, Hifiman RE400, RHA MA750, Trinity Delta Hybrid... To su len modely kupitelne u nas.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod radimecek13 18. 9. 2016 17:57

Na sport používám tato,výborný zvuk i super pohodlí...¨
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Na-ven/Grado-eGrado
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ...drát 18. 9. 2016 18:19

tieto ti budú držať
http://xiaomimobile.cz/348-xiaomi-piston-capsule.html
na Gearbeste stoja 12€
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HFX9 18. 9. 2016 19:14

radimecek13 píše:Na sport používám tato,výborný zvuk i super pohodlí...¨
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Na-ven/Grado-eGrado

Chci jednoznacne spunty, tohle by se mi pod helmu na kolo pasovalo blbe.

-- 18. 9. 2016 20:15 --

...drát píše:tieto ti budú držať
http://xiaomimobile.cz/348-xiaomi-piston-capsule.html
na Gearbeste stoja 12€

Zvukove asi na stejne urovni co mam ne?
Chtel bych se v kvalite zvuku posunout ;-)

-- 18. 9. 2016 20:18 --

To Ryan Giggs: vzhledem k tomu, ze jsem mel celou dobu (5let) stejny sluchatka, budu muset neco v obchode naposlouchat, abych si udelal obrazek o tom jaky prednes mi sedi a jaky chci.

Zitra se uvidi, co si vlastne odnesu z obchodu.
HFX9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HFX9 13. 10. 2016 19:38

Tak jsem byl v audigo a naposlouchal tato sluchatka:
BrainWavz proAlpha - 1390
BrainWavz M5 - 1590
MEE audio M6PRO Smoke - 1590
Audio-Technica ATH-Sport3 - 1990
HiFiMAN RE-400 - 2290
RHA MA750 - 2490
Sennheiser Momentum In-Ear G Black - 2790
Shure SE215 black - 2970
Sennheiser IE 60 - 3490
RHA T10 - 4990

A jen tak jsem zkusil i boplay H3 a musim rict ze to byla jina liga. Zvuk mi prisel pekne prostorovej, cistej a primerene basovej. Fakt super, jen ty penize :-(
HFX9
Kolemjdoucí