Sluchátka proti hluku

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sikus 10. 10. 2016 09:50

Ahoj,

doporučíte mi, prosím, sluchátka proti hluku v kanceláři - tedy proti mluvenému slovu? Když si něco čtu, tak na to mám rád klid. A to často v kanceláři není. Nalezl jsem jen starší článek, kdy se již sluchátka neprodávají.
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ew&start=1

Rušení hluku (ideálně aktivní) je základ. Když k tomu bude ještě kvalitní poslech muziky a možnost propojit s telefonem, tak je to jedině plus.
Klidně i poraďte, jestli raději drátová, či bezdrátová, atd.

Předem děkuji.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Doodier 10. 10. 2016 10:16

Řekl bych, že v tomhle ohledu jsou nejlepší BOSE a ať si každý říká o jejich SQ co chce, tak podle mě nemají konkurenci.
Nebo možná jen špunty s pěnovýma nástavcema a ambient hudba na podkres?
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 10. 2016 10:37

Aj si skusal ine, ze Bose je najlepsi?

Nejaky rozpocet mas?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod eiben 10. 10. 2016 11:46

utlumene jsou vyborne Marshall Major, ale nevim jak dlouho je vydrzis mit na hlave. Nekomu sednou a nekomu zas ne
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sikus 10. 10. 2016 13:54

Díky všem za reakci. Nemám se sluchátky, která ruší aktivně hluk, žádnou zkušenost. Takže, když o tom teď přemýšlím, tak bych si je měl někde vyzkoušet, aby dělaly to, co si představuji.
Měl jsem myšlenku takovou, že bych sluchátka primárně používal k vytvoření klidu pro čtení - tedy nepouštěl bych si muziku do sluchátek - používal bych je jako čisté voice cancelation. No a v případě potřeby bych je využil i k poslechu hudby nebo volání s telefonem atd.
Je to takto reálné? Nebo mám špatné představy?

Je někde v Plzni možné si takováto sluchátka vyzkoušet, případně zapůjčit k pořádnému vyzkoušení?

Doodier: Raději bych aktivní rušení hluku. Hudba jako podkres by mě asi rozptylovala. Ale díky za tip na zajímavý styl - ambient hudbu.

Ryan Giggs: Jako úplný neznalec jsem uvažoval o sluchátkách do 3 000 Kč. Ale koukám, že ceny se pohybují někde jinde. Samozřejmě se snažím najít nejlepší poměr cena/výkon, který mě uspokojí. Telefon s Androidem mohu také pořídit za dva tisíce, ale akorát si z něj zavolám a to někdy z problémama. Takže očekávám i rady tohoto typu, že pod tuto částku nemá cenu ani uvažovat o sluchátkách ...

eiben: Díky za tip, ale teď se spíš porozhlížím po aktivním rušení hluku.
Zdravi Šikus
Sikus
Junior

Odeslat příspěvekod Doodier 10. 10. 2016 14:38

Myslím, že ty BOSE QuietComfort 25 z bacilova odkazu jsem zkoušel asi před týdnem. Slečna co stála vedle mě a mluvila tak nebyla slyšet vůbec, ale měl jsem puštěnou hudbu, i když jen potichu.
Pak jsem ještě zkoušel nějaké SONY, ale nejsem si jistý jaké. Možná to byly tyhle - http://www.sony.com/electronics/headban ... /mdr-10rnc
Boží náušníky, fakt pohodlné, zvuk taky OK, rušení jsem ale nezkoušel. Jestli to ale pomůže, tak jsem byl v rušném obchoďáku a neslyšel jsem nic kromě hudby.
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 10. 2016 14:50

Pokiaľ potrebuješ ticho kvôli čitaniu, na to ti poslužia lepšie aj normalne tlmiace špunty z lekarne. Pri vyššej urovni tlmenia aj nejake hifi špunty. A na hudbu nejake normalne sluchadla bez ANC.

S noice cancelingom sice kupiš sluchadla aj do 3000,- Kč, ale kvalita zvuku bude dosť podpriemerna. U sluchadiel s ANC sa prave o dobrom pomere cena/vykon hovoriť veľmi neda.
Jedine že by si ten dvojnasobok rozpočtu bol ochotny priplatiť.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 10. 10. 2016 16:08

Sikus: na bezny hluk v kancli stacia bezne in-ear sluchadla (pouzival som k spokojnosti aJays II, prip. mi sluzia OK aj Piston Hybrid), ale aktualne mam v kancli najcastejsie Beyerdnynamic DT770 (uzavrety model) a nepocujem ani prd a to nemusim mat ani uplne nahlas. Povodne som si ich kupoval na doma, ale po vyskusani v praci uz v kancli aj zostali. Len pre zaujimavost, mam kolegu, ktory taku frekvenciu hlasu, ze ho pocujem, aj ked mam stuple z lekarne v usiach a na tom este on-ear sluchatka na plne pecky - sedel som s nim 2 roky v kancli :(

Kolega ma Bose QC35, neskusal som ich, urcite su jedny z najlepsich aj kvalitou aj tlmenim, ale das za sluchatka 400e ?

Niekto tu doporucoval Marshall Major, tiez som ich mal v zozname na zaciatku vyberu, ale vraj su kazove (konstrukcne, dokonca aj ALZA ma na stranke, ze su casto reklamovane) a nevydrzis ich mat dlho na hlave (silny pritlak), co je uplne rozdiel oproti tym Beyerom. A ani tolko neutlmuju podla mna.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 10. 2016 16:38

_daRK píše:Niekto tu doporucoval Marshall Major, tiez som ich mal v zozname na zaciatku vyberu, ale vraj su kazove (konstrukcne, dokonca aj ALZA ma na stranke, ze su casto reklamovane) a nevydrzis ich mat dlho na hlave (silny pritlak), co je uplne rozdiel oproti tym Beyerom. A ani tolko neutlmuju podla mna.
A ani zvuk za veľa nestoji.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod AnnaSosnovsky 11. 10. 2016 12:38

Jestli chceš dobrou izolaci hluku plus dobrej sound, tak doporučuju ty velký sluchátka od lamax. Jsou teda bezdrátový (připojení přel bluetooth) a vydržej tak 5 hodin, ale když ti dojde šťáva, tak si k nim můžeš připojit normálně ai kabel.
AnnaSosnovsky
Kolemjdoucí