Tak jsem to vzal oklikou a místo, abych střídal pod časovým pressem hromadu sluchátek, tak jsem se vydal výběrem poslechu v klidu doma, sice musím rozehrát sluchátka, ale co už. Vybral jsem zatím Shure 940 a AKG 550 mk2. První poslechové dojmy jsou takové, že je to jako Sparta vs Slávie

. AKG nejsou na hlavě ani cítit a s tím jde ruku v ruce i projev, prostorovější, vzdušnější, hodně podobné výšky mým AKG702, basy plnější diky uzavřené konstrukci. Shure jsou na hlavě v pevném sevření a s tím je i poslech jakoby víc "v hlavě" a znějí mi méně prostorově. Jinak je to dle postřehů na internetu, Shure mají výborné středy, ale bohužel díky návyku AKG mi přijde, že slyším především středy a výšky se ztrácí. Moje žena, která je zpívá ve sboru to okomentovala slovy, že Shure zní výborně, jako by byla v místnosti s interprerem a AKG, že jsou "jen" o poslechu hudby a jsou uřvané. Ještě rozehrávám, tak uvidím jak si zvuk sedne. Do příštího týdne bych měl mít i elektronky z Jugošky, tak bude další laborování.