Uzavrena sluchatka kolem 10k Kc v Audigo?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 11. 2016 17:05

Jen informativne jsem si precetl clanek o vanocnich tipech koupe sluchatek a prekvapily me Hifiman 400S, ze je doporucuji na kvalitejsi outdoor poslech.Mam to chapat tak, ze tato sluchatka dobre tlumi od okoli?Pisi hlavne o jejich odolnosti, presto si nedokazu predstavit kvalitnejsi poslech, kdyz me bude rusit hluk z okoli. Hifiman me vzdy lakaly zkusit. Diky za postrehy.

PS: Shurkam jsem nastavil vyssi rozevreni musli a dost se tim zvetsila I pohoda pri poslechu, ale kdyz se divam do zrcala jak je hlavovy most prakticky v rovine, tak si rikam jak budou sluchatka vypadat po roce pouzivani a plastove materialy musli a v jejich okoli pusobi kolotocarskou kvalitou.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 20. 11. 2016 17:27

HiFiMAN HE400S netlumí okolní hluk prakticky vůbec a na ven vhodná nejsou - viz zde: http://www.innerfidelity.com/images/HiFiMANHE400S.pdf
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 11. 2016 17:48

OK tak hifimany az nekdy za x let :))).
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paulusek 20. 11. 2016 18:56

U těch Shure (asi záleží na velikosti hlavy) zvaž pohodlí při dlouhodobém poslechu - přítlak mušlí je hodně silný. Případných prasklin na koncích hlavového mostu bych se obával, jeden takový exemplář jsem vlastnil. Praskliny se dále nešířily, nicméně to nemusí platit napořád. Zvukově jsou v pohodě. Ta AKG se po rozehrání na výškách umírní (sykavky), nicméně stále to nebude ono. I nich zvaž relativní plytkost náušníků - nedotýkáš se uchem vnitřní síťky? To může dlouhodobě také trochu vadit. (To vše platilo u MKI). Pavel
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 20. 11. 2016 20:30

Právě u Shurek hodně cítím hlavový most a tím jak tlačily do hlavy, tak jsem měl horší pocit prostoru, který už nevnímám tak intenzivně vysunutím na 7-8ku postranních posuvníků. Mám holt moc velkou hlavu :). Doteď jsem hrál na AKG702, proto občas hledám při Shure jejich typické cinkavé výšky a 550ky je mají hodně podobné. Výšky 550tek jsou občas zrnitější, ale to připisuji rozehrávání. Každopádně na hlavě 550ky ani necítím a navíc mi vyhovuje i vytočení mušlí přesně na uchu a určitě se nedotýkám ušima měničů ani v případě Shure. Když už si říkám, že u značky AKG zůstanu, tak zkusím přepnout na Shure a říkám si, že AKG hrají pěkné "účko" na frekvenční chárě a utápí středy. Je to asi o zvyku a mám ještě týden na testování, tak to rozseknu, případně doobjednám další k porovnání. Zatím zvažuji AT HM70X, 900X nebo Bang Olufseny H6.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 21. 11. 2016 19:16

Tak dnes dorazily z "Beogradu" elektronky 6HA5/6HM5 a to je jiné kafe, Shure s nima vyloženě ožily a ještě víc odkrývají rozdíl na středech, kde AKG dost ztrácí, i když jako celek se 550ky příjemně poslouchají. Shure to je záplava detailů, nejen na středech, ale dost vylezly i výšky, které mi původně chyběly. Na basovější poslech se tyto elektronky nehodí, ale instrumentální a vokální poslech super, lahoda pro uši za lidovku.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 22. 11. 2016 09:55

JohnyBuchar píše: zvažuji AT HM70X, 900X nebo Bang Olufseny H6

nic zaujimave, ked kukas m70x, tak radsej m40x+lepsie nausniky
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eiben 22. 11. 2016 11:07

Chlapi at zbytecne neotviram nove vlakno chtel bych se zeptat zkusenejsich ktere sluchatka by jste vzali: Audio Technica ATH-AVC 500 nebo Marshall Monitor?
Vim, ze zkusenejsi by nevzali tady z tech dvou zadne , ale ktere hraji lepe?
Dekuji za radu (zdroj bude Xduoo X3)
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 23. 11. 2016 00:10

JohnyBuchar: Vzhledem ke zvukovým preferencím bych zařadil do užšího výběru i ATH-MSR7.

eiben: Rozhodně ATH-AVC500. A nové vlákno by bylo namístě, sem se to moc nehodí.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 24. 11. 2016 19:14

Tak je dobojováno, možná předčasně, ale Shure si sedla s novýma lampama parádně a také pomohlo správné usazení na hlavě, abych nevnímal hlavový most. Na žánry jaké poslouchám super, popasují se i s tvrdší muzikou, je to jen o zvyku, tzn. stále velmi detailní a čitelné středy s výškami i při takových nářezech.Velká spokojenost, jediné mínus za zpracování z plastových materiálů, které snad vydrží při slušném zacházení.
JohnyBuchar
Pokročilý

Předchozí stránka