Komfortni sluchatka k PC kolem 4000 Kc

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 2. 11. 2016 15:09

Ahoj,

momentalne mam ATH500, ale bohuzel me tlaci do usi.

Hledam proto nahradu, hlavni je pohodlne noseni (lehke, rozumny pritlak) a vyvazeny zvuk. Pouze uzavrena!
Poslech hudby, prilezitostne hrani her.
Zatim mi poadly do oka:
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Na-doma/Beyerdynamic-DT-770-PRO-250
https://www.audigo.cz/Sluchatka/Profesionalni/Sennheiser-HD-280-PRO

Otazka je, jestli zvazit treba jeste nejake od AKG nebo treba SONY ci dalsich znacek. Diky za kazdy postreh.
maXX_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 11. 2016 15:27

HD 280 Pro nepatria k tym pohodlnym. Pozri tie Beyery, ATH-A550Z, alebo AKG K 550.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 11. 2016 16:10

maXX_CZ: mam tvoje AT AVC500 aj Beyery DT 770 80ohm, Beyery su neporovnatelne pohodlnejsie aj pocas celodenneho "nosenia" - mam pocit akoby som mal hlavu vo vankusoch :) Na druhej strane ani tie AVC500 nepatria k najhorsim, len je to ina liga (v oblasti pohodlia). P.S. Tie Beyery su porovnatelne pohodlne ako BOSE QC35, ktore som mal moznost vyskusat na cely den, potenie v lete vsak neviem posudit, skusal som ich pred tyzdnom.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 2. 11. 2016 18:15

BOSE jsou wiereless, takze to je mimo, ale ty beyery me hodne zaujaly, asi to budou ony, jen jsem si chtel byt jisty, diky ;)
AKG se mi taky libi, ale vypadaji hrozne masivne, jeste si je budu muset nekde poslechnout, kdyz nezapomenu, napisu sem vysledek.
maXX_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 2. 11. 2016 20:48

SONY MDR7510
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pHp 4. 11. 2016 12:17

K extrémně pohodlným ještě kompletní produkce GermanMAESTRO. Nejlíp rovnou GMP 450 Pro a u těch ještě jde vyměnit koženka za velur.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 5. 11. 2016 11:14

Ahoj pokud jde o pohodlí tak doporučuji BOSE AE2, mají docela dlouhý kabel 1,7m a uši v nich mám jako v bavlnce.
Navíc mají dost vysokou citlivost, takže hrají opravdu dobře i na mobilu/notebooku.
já je kupoval v září v elektrowordu a ještě je mají za super cenu 1990 Kč:
https://www.electroworld.cz/bose-headphones-circum-auralni-ae2
Za ty peníze hrají opravdu parádně, podle mě jsou více vyvážené než třeba hodně oceňované AKG Y50.
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2016 12:20

Su to pohodlne, lahke sluchadla, ale velmi stare. Rozhodne paradne nehraju, zvukom nemozu konkurovat cenovo podobnym, mladsim kusom. A 4-tisicovym uz vobec nie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 5. 11. 2016 15:48

Z BrainWavz HM5 som mal rozpačité pocity - náušníky pohodlné, ale extrémne vysoký prítlak... možno by to ale išlo nejako uvoľniť..zvukovo na výbornú.
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod Petr67 6. 11. 2016 18:56

Ty Beyery jsou příjemné, zkus je.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pr3d1t0r 9. 11. 2016 14:49

Připojím se k tématu. Sháním uzavřená sluchátka k počítači s cenou kolem 6k. Nyní mám Bowers P5, ale po delší době začínají tlačit a tak sháním něco pohodlnějšího se stejně kvalitním zvukem. Máte nějaký tip co pořídit. Vcelku se mi líbili v mody m100 s tím, že je možnost dokoupit si i mikrofon. Jen ta cena...
NTB: Asus Zenbook UX32VD 10gb ram Samsung 860 PRO 512
PC: R7 5800x, Asus X570 DARK HERO,G.skill 3600, Asrock RX 6800XT, 960 PRO 512gb, Fractal Design R5
TEL: Huawei P20 PRO
H: Bowers P5, V-moda M100, Bowers PX7
Pr3d1t0r
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimecek13 9. 11. 2016 19:37

Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 28. 11. 2016 15:07

Ahoj hoši,
nebudu zakládat nové téma, takže ho hodím s dovolením sem.

Takže, pomalu uvažuju o tom, že bych se mohl co se týče sluchátek posunout o kus dále. Před pár dny jsem si koupil Xduoo x3 přehrávač a když jsem při tom rozhazování, tak bych pořídil i lepší a sluchátka na pár let.
Nyní mám AKG Y50 s úpravama jako jsou náušníky z m50x a menší vnitřní úpravy aby zvuk byl s těmi náušníky to hrálo jako s původníma. Zvuk je podle mého stejný, možná lepší co se týče prostorovosti ale to je taky možná placebo efekt. Nicméně jsou mnoooohem pohodlnější.
Každopádně bych rád zvuk posunul zase o něco výše. Rád bych asi uzavřená sluchátka, pač je používám převážně venku, v práci a občas doma ve večerních hodinách, když moje tesličky ars 821 by dělaly velký humbuk. Další věci, která by byla fajn, tak by bylo aby byly skládací aspoň trochu. AKGčka jdou celkem pěkně složit. Otočím mušle o 90° a hodím je do notebookářské kapsy v batohu. Bylo by fajn, kdyby byly trochu bytelnější. Jinak moje psychická hranice je asi okolo 5000kč ale čím levnější tím lépe. Například nechci utratit 1000kč jen proto, že ty sluchátka hrají o 5% lépe jestli mě chápete:D.
Koukal jsem, četl jsem a vyšlo mi asi jenom m50x nebo levnější m40x, které někteří upřednostňují před m50x. Hrozně se mi líbí DT770 32ohm ale odrazuje mě to, že nejdou složit, ani mušle otočit.
Jinak poslouchám folk/folkrock (Ani difranco, indigo girl,amber rubath,david munyon, jonatha brooke, melisa menago,...), vokálisky (Reb Pidgeon, Reg Spector, Adele, Amy Winehouse,), klasickou hudbu, Jazz (Macy Gray,...), a další country a podobné styly. Hóóódně nahrávek mám v binaurálu, takže co nej soundstage je vítána. Když poslouchám doma onkyo nr414+ars821 a onkyo je přepnuté na pure audio mod, tak mi příjde, že vokálistka zpívá přesně uprostřed, jakoby za televizí a to je hrozně super, tohle mi třeba u těchto sluchátek chybí.
Koukal jsem na amazon.de a m50x tam jsou za pěkných 119e+3e doprava.
Jde o to abych se z Y50 posunul o nějaký velký kus dále. Nyní když poslouchám s ekvalizerem vykompenzovaným podle frekvenčních charakteristik, tak to hraje moc pěkně. Díky za rady
Pixxel
Mírně pokročilý