od Pixxel 28. 11. 2016 15:07
Ahoj hoši,
nebudu zakládat nové téma, takže ho hodím s dovolením sem.
Takže, pomalu uvažuju o tom, že bych se mohl co se týče sluchátek posunout o kus dále. Před pár dny jsem si koupil Xduoo x3 přehrávač a když jsem při tom rozhazování, tak bych pořídil i lepší a sluchátka na pár let.
Nyní mám AKG Y50 s úpravama jako jsou náušníky z m50x a menší vnitřní úpravy aby zvuk byl s těmi náušníky to hrálo jako s původníma. Zvuk je podle mého stejný, možná lepší co se týče prostorovosti ale to je taky možná placebo efekt. Nicméně jsou mnoooohem pohodlnější.
Každopádně bych rád zvuk posunul zase o něco výše. Rád bych asi uzavřená sluchátka, pač je používám převážně venku, v práci a občas doma ve večerních hodinách, když moje tesličky ars 821 by dělaly velký humbuk. Další věci, která by byla fajn, tak by bylo aby byly skládací aspoň trochu. AKGčka jdou celkem pěkně složit. Otočím mušle o 90° a hodím je do notebookářské kapsy v batohu. Bylo by fajn, kdyby byly trochu bytelnější. Jinak moje psychická hranice je asi okolo 5000kč ale čím levnější tím lépe. Například nechci utratit 1000kč jen proto, že ty sluchátka hrají o 5% lépe jestli mě chápete:D.
Koukal jsem, četl jsem a vyšlo mi asi jenom m50x nebo levnější m40x, které někteří upřednostňují před m50x. Hrozně se mi líbí DT770 32ohm ale odrazuje mě to, že nejdou složit, ani mušle otočit.
Jinak poslouchám folk/folkrock (Ani difranco, indigo girl,amber rubath,david munyon, jonatha brooke, melisa menago,...), vokálisky (Reb Pidgeon, Reg Spector, Adele, Amy Winehouse,), klasickou hudbu, Jazz (Macy Gray,...), a další country a podobné styly. Hóóódně nahrávek mám v binaurálu, takže co nej soundstage je vítána. Když poslouchám doma onkyo nr414+ars821 a onkyo je přepnuté na pure audio mod, tak mi příjde, že vokálistka zpívá přesně uprostřed, jakoby za televizí a to je hrozně super, tohle mi třeba u těchto sluchátek chybí.
Koukal jsem na amazon.de a m50x tam jsou za pěkných 119e+3e doprava.
Jde o to abych se z Y50 posunul o nějaký velký kus dále. Nyní když poslouchám s ekvalizerem vykompenzovaným podle frekvenčních charakteristik, tak to hraje moc pěkně. Díky za rady