Sluchátka do 2500 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kešíprak 2. 11. 2016 22:34

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jaká byste mi doporučili sluchátka do 2500 Kč. Pospouchám hlavně rock, pop a podobné. Líbí se mi tyto http://sluchatka.heureka.cz/marshall-major-ii/ protože jsem se dočetl, že jsou dobrý na rock. Pak se mi také líbí tyto http://sluchatka.heureka.cz/audio-techn ... -t500-avc/ ale nevím jistli by byly vhodný k mobilu. Nebo by jste doporučili jiný? Předem děkuji.
Kešíprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 11. 2016 23:45

mam deja-vu :) S tymi Marshall som začal výber aj ja a skončil prave pri Ath AVC500 (a potom zopár ďalších). Mne sa Marshall zvukovo {pocuvam metal/rock) páčili, ale konštrukcia nie je OK, veľa ludi na ne nadáva (lamu sa) a aj alza pri nich udáva, ze maju vysokú kazivost. S ATH-AVC500 nic nepokazis, iste su aj lepšie od nich, ale uz za iné ceny. Maju impedanciu 32 ohm myslím, cize k mobilu úplne OK.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 3. 11. 2016 00:09

Navyše AVC500 sú o level komfortnejšie. Na vonku mi však prídu trošku veľké, špeciálne ten hlavový most s tými dvomi "káblami" pôsobí hrozne divoko keď ich máš vonku..

Ak hľadáš slúchadlá k mobilu / na von, možno by stálo zvážiť aj špunty - alebo je nejaký dôvod prečo hľadáš len slúchatka na uši?
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 06:02

Najprv si ujasni co vlastne chces. Major a AVC500 su konstrukcne a ucelovo uplne rozlicne sluchadla, urcene na rozne pouzitie. Ten tvoj vyber nema hlavu ani patu. Sluchadla sa v prvom rade vyberaju podla ucelu. Bud chces na doma, alebo na von. Az potom mozes riesit konkretne modely.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Kešíprak 3. 11. 2016 07:00

Sluchátka bych chtěl spíše na doma, na ven mám špunty
Kešíprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 11. 2016 09:06

Ryan: toto delenie riesia len ludia, co s hudbou "ziju" stale :) Bezny pouzivatel riesi vzdy defaultne "na doma", prip. este "do prace". Na von (do posilky a pod.) berie automaticky stuple alebo funguje chvilu bez hudby.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod powlcz 3. 11. 2016 09:10

na doma rozhodně ne Marshally Major - jsou to právě spíš sluchátka na ven - lehká, skládací, .... Taková hipsterská - mají být mobilní, ale přitom jsou na malinkou hlavičku (na normální chlapskou hlavu pak mají šílený přítlak a po 20ti minutách otečou uši!), strašně se v nich potí uši a dost nekvalitní hlavový most. Jinak hrají pěkně, ale když má chlap normální velikost uší, tak jak fouká vítr, tak jsou strašně hlučná. Takže se vlastně nehodí ani na ven... Je to taková lapka na hipstery.

jakékoliv sennheisery za polovičku ceny vyjdou 2x líp :)

EDIT: v práci mám v podstatě obyč Sennheiser HD 439 za 1900,- a jak se rozehráli (nechat je hrát třeba přes noc) tak jsem nad míru už několik let spokojený.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 09:30

Marshally maju priemerny zvuk, nie je nicim zaujimavy. Ani na rock. A na domace pouzitie su nevhodne.

Sennheiser na tom kvalitou spracovania lepsie nie je. Ta HD seria ma mizernu konsteukciu z lacneho plastu ktory sa rad lame.

Kludne vezmi tie AVC500. Nepises ale ci musia byt uzavrete. Ak nie, tak radsej Omnitronic SHP-600.

_daRK píše:Ryan: toto delenie riesia len ludia, co s hudbou "ziju" stale :) Bezny pouzivatel riesi vzdy defaultne "na doma", prip. este "do prace". Na von (do posilky a pod.) berie automaticky stuple alebo funguje chvilu bez hudby.

Bezny uzivatel chce prave jedny aluchadla na vsetko. Co je nezmysel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod powlcz 3. 11. 2016 09:36

Souhlasím že kvalita Sennheiser HD konstrukce je obyč. Na domácí poslech ale OK - prostě vzhledem k ceně.

Přesně, sluchátka na všechno je prostě nesmysl. A taky nejsem žádný audiofil - obyč spotify a komerční sra'cky.

EDIT: ty Omnitronic SHP-600 se mi zdají nějak podezřele levná, v čem je háček?
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 09:44

Co je na nich podozrivo lacne? Hacik nie je v nicom. Len na nich nie je 100% ci viac marza ako na "znackovych" sluchadlach. Su to OEM sluchadla predavane pod roznymi nazvami. Za tu cenu vyborny zvuk aj konstrukcia. Lepsie ako AVC500 aj HD439 a tak o galaxiu lepsi ako u Marshallov. Len su otvorene tak neizoluju.

Tu je na nich recenzia (Takstar HI2050): viewtopic.php?f=1712&t=1189138&start=0&st=0&sk=t&sd=a&style=default

//ich uzavrety ekvivalent (Takstar Pro 80) najdes aj ako headset Kingston HyperX Cloud. Co je mimochodom tiez dobra kupa.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod powlcz 3. 11. 2016 09:56

vypadají opravdu bezkonkurenčně. Což je prostě divné :D - jsou levnější, mají supr kvalitní materiály a ještě hrají lépe než o 100% dražší konkurence. Zní to prostě divně :), ale láká mne je zkusit
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 11:16

To preto ze mas mylnu predstavu ze cena je urcujuci parameter kvality. Od toho predsudku sa treba oprostit. Vo svete sluchadiel to nie je nic neobvykle.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Kešíprak 3. 11. 2016 15:00

Díky všem za rady. Od těch Audio-technica jsem se ještě koukal na tyhle Audio-Technica ATH-M40x. Na Amazonu se dají sehna za 2000 Kč
Kešíprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 15:57

M40X už tak uplne k mobilu nie su.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 11. 2016 16:35

AndrejSVK tu tieto M40x chvalil, na Youtube je spusta videi a porovnavani s M50X. Ja som tie M50X mal na usiach a mne sa na ten styl, ktory pocuvas aj ty, az tak velmi nepacili, aj ked M40X mozno o vlas hraju na rock vhodnejsie. Impedancia oboch je 35 resp. 38ohmov, co este k mobilu moze stacit. Skoc do Muzikera alebo podobneho obchodu, urcite ti budu vediet poradit. Ak ti nevadi cina (Takstary), skus u nich aj Superlux HD662B, cena a zvuk ta prekvapi, treba vsak ratat s tym, ze kvalita konstrukcie nebude TOP.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Další stránka