Sluchátka do 2500 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 17:12

Impedancia sama o sebe je absolutne nepodstatny parameter. Dôležitejšia hodnota je citlivosť. A tu maju dosť nizku.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Kešíprak 3. 11. 2016 17:31

A ty T500 jsou vhodné na rock? A dají se ty Superluxy s nimi porovnávat? Přece jenom jsou dost levné...

-- 3. 11. 2016 18:49 --

Takže když mají nízkou citlivost tak nejsou vhodné k mobilu?
Kešíprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 11. 2016 18:12

Nie som odbornik a preto nebudem rozporovat, asi som zil v omyle a zle cital prispevky na tomto fore :( Mal som za to, ze pre mobil je na prvom mieste dolezita impedancia, inak je potrebny sluch. zosik. Ale dik za info.

Kesiprak: ATH AVC500 maju viac basovejsie podanie (nemyl si to s prebasovanym zvukom) a tak su vhodnejsie, ale takych vhodnych na rock je viac z pohladu basov (napr. aj tie Marshally), no uz aj v inych cenach. Mam AVC500 doma a rock/metal je na nich super aj bez nutnosti vacsieho nastavenia equalizera a dokonca pri nich ani nepouzivam kupeny sluchatkovy zosilovac, ked pocuvam na mobile.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kešíprak 3. 11. 2016 21:51

Díky, asi koupím ty T500
Kešíprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2016 22:22

_daRK píše:Mal som za to, ze pre mobil je na prvom mieste dolezita impedancia, inak je potrebny sluch. zosik. Ale dik za info.

Ono to prave take jednoduche nie je. 2 rozne sluchadla s rovnakou impedanciou nemusia byt rovnako narocne na zdroj. Takisto tie s nizsou nemusia byt menej narocne. To prave zalezi aj od dalsich parametrov.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod TheSubways 3. 11. 2016 23:17

Dobrý den,

využil bych tohoto tématu, cenový limit mám zhruba stejný s tím, že pokud budou sluchátka za 1500 ve výborném poměru cena výkon, tak bych byl raději. Nebráním se nákupu ze zahraničí.

Sluchátka budou používána na hraní na elektrickou kytaru, připojena přes multiefekt. Byl bych rád, kdyby měli kabel dlouhý alespoň 2,5m bez nutnosti používat prodlužovací kabel na sluchátka. Sluchátka budu používat také na běžný poslech doma z notebooku a mobilního telefonu.

Do teď jsem měl v podstatě nejlepší sluchátka Xiaomi piston 2, které mi po zvukové stránce sedí bezvadně. Důraz kladu hlavně na pohodlnost, aby byla dostatečně hlasitá s využitím daných zdrojů zvuku a hrála kvalitně vzhledem k ceně.

Nikdy jsem nezkoušel polouzavřená a otevřená sluchátka, jak moc slyší sluchátka okolí? To, že budu slyšet okolí já jako problém nevidím.

Děkuji předem za rady.
TheSubways
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 4. 11. 2016 08:01

Ryan Giggs píše:
_daRK píše:Mal som za to, ze pre mobil je na prvom mieste dolezita impedancia, inak je potrebny sluch. zosik. Ale dik za info.

Ono to prave take jednoduche nie je. 2 rozne sluchadla s rovnakou impedanciou nemusia byt rovnako narocne na zdroj. Takisto tie s nizsou nemusia byt menej narocne. To prave zalezi aj od dalsich parametrov.

... pre hlasitosť na mobile (alebo hocijakom inom zariadení s dostatočne nízkou výstupnou impedanciou) je dôležitá napäťová citlivosť sluchátiek [dB/1V] ... obecne medzi laickou verejnosťou v tom potom vzniká dosť veľký zmätok, pretože väčšina výrobcov udáva výkonovú citlivosť [dB/1mW] alebo iba nejaký nešpecifikovaný údaj v dB ... alebo radšej citlivosť vôbec neudáva, spravidla iba impedanciu ;-]

Samozrejme že za predpokladu rovnakej výkonovej citlivosti [dB/1mW] platí, že sluchátka s nižšou impedanciou hrajú hlasnejšie. Bohužiaľ v praxi sú citlivosti [dB/1mW] rôznych typov sluchátok samozrejme rôzne a môžu sa bežne navzájom líšiť aj o viac ako 10dB ... nie je však problém citlivosť [dB/1V] vypočítať ... vzťahy sú napr. tu:

viewtopic.php?f=1712&t=1244880&st=0&sk=t&sd=a&start=28

8-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vad0s 10. 11. 2016 23:21

Nemáte někdo prosím zkušenosti z T500 z Amazonu? Konkrétně https://www.amazon.com/Audio-Technica-A ... B002T6NZKU . Jsou za 55$ včetně poštovného do ČR. Je nějaký důvod, proč je tam nekupovat?
ATH T500, Rock Zircon, Sony MH1C, VE Monk, KZ ED9
vad0s
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 11. 11. 2016 10:17

Predpokladam, ze amazon bude predavat original, tak neviem, coho by si sa mal bat. BTW amazon od novembra posiela na SVK s nulovym postovnym, predpokladam, ze u vas to bude podobne.
https://www.mojandroid.sk/amazon-vianocne-nakupy-postovne-zadarmo/
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Doodier 11. 11. 2016 12:50

vad0s: když přejdeš na checkout tak zjistíš, že to free shipping je ve skutečnosti jen do lower 48 states v US a k nám by tě to stálo $35. Ale jak tady kolega _daRK správně napsal amazon.de už má do ČR free shipping na vybrané itemy.
Doodier
Mírně pokročilý

Předchozí stránka