Over ear sluchatka v cene ~3500 kc

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod phenoo 28. 12. 2016 13:46

Panove (a damy) zvazuji koupi sluchatek, jsem ochoten si priplatit a doufat, ze mi pak vydrzi delsi dobu a budou kvalitni. Nejsem nijak audiofilsky zameren, ale rad posloucham cisty a kvalitni zvuk, nechci ale delat kompromisy vylozene kvuli kvalite. Posloucham na PC a mobilu a to ze spotify premium a tak to chci zachovat. Prosim vas o doporuceni pripadne alespon nejakou diskuzi. Dekuji vam.

Info:

Cena: 3500 +- jednotky stokorun
Konstrukce: pres usi, klasicka hifi sluchatka, ktera zakryji ze stran cele usi. Vim, ze napriklad AT kozene nausniky zpusobuji poceni pri delsim noseni, beyerdynamic, ze by mely byt extra pohodlne atd
Zdroj: Dulezita vec, posloucham primarne ze Spotify premium uctu (ogg vorbis 320kbps) a to vcetne mobilnich zarizeni, je to extremne pohodlne a chci to tak zachovat. takze sluchatka musi byt rozhybatelna pomoci PC, mobilu, tabletu. Zaroven se ale nebranim tomu, abych si k PC dokoupil externi zvukovku, pokud to bude mit u tohoto levelu sluchatek vyznam (btw, ma to tedy v teto hladine nejake opodstatneni :)?)
Žánr: Kvalitu tech sluchate asi nejvice ocenim pri filmove hudbe z orchestru a filharmonie + klasicke hudbe, to posloucham tak ze 40%, zbytek je potom moderni elektro, synteticka hudba, pop atd, ale nechci aby sluchatka prehnane basovala, v techto zanrech je vetsinou i tak basu az dost :)
Předchůdce: mel jsem levne domaci hifi noname znacky, zkousel jsem Audio Techniky mx20 a byl jsem nadsesny. Pres mobil pote posloucham na in-ear sluchatach koss, jvc, panasonic v cene par stovek
"Úchylky": zadne nemam, idealne aby ty sluchatka byly od nejake z renomovanych znacek, AT, beyerdynamic, akg, shure apod, ale vylozene neodmitam nic
Tipy: Jak jsem rekl, zkousel jsem Audio techniky mx20, libi se mi dost mx50, ale jsou uz dost pres cenu, nicmene odpojitelny kabel a celkova bytelnost i design AT se mi velmi libi
phenoo
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 12. 2016 14:24

Pokial chces klasicke velke sluchadla, s nejakym tym prenosnym dac/ampom urcite pocitaj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod phenoo 28. 12. 2016 14:39

Co napriklad tyto navrhy?

Sluchata:
http://sluchatka.heureka.cz/audio-technica-ath-avc500/
https://www.music-city.cz/beyerdynamic- ... As4W8P8HAQ

DAC:
https://www.alza.cz/axago-ada-hp-d2412611.htm?o=25

U BD sluchatek si nejsem jist impendaci, vetsi impedance -> levnejsi sluchatka. Tech 250 Ohmu je uz na mobil asi dost, co?
phenoo
Junior

Odeslat příspěvekod Androsaurus 28. 12. 2016 14:51

Sluchátka nejsou špatná volba, DAC jsi ale vybral asi to nejotřesnější co jsi mohl. Tipnul bych si, že to nebude dosahovat ani na kvalitu integrovaných Realteců v moderních počítačích. Za trochu slušný DAC počítej minimálně 1500,- s tím že to vezmeš od někud zvenku. Na bazaru jsem dva dny zpátky viděl SMSL M3 asi za 1700,-. Ten ti můžu z vlastní zkušenosti doporučit, já ho kupoval nový z anglického ebaye taky kolem 1700,-, jelikož ebay tak bez záruky, takže cena to není špatná a máš to bez starostí.
Androsaurus
Junior

Odeslat příspěvekod TmsPav 28. 12. 2016 15:12

Zrovna včera jsem projížděl avmanii z toho samého důvodu. Z doporučených kvalitních sluchátek se mi zamlouvali 6. v pořadí tj Jays uJay ( u nás ca 4k Kč) - a bingo, na stránkách výrobce jsou do 6.2. po zadání slevového kódu XMAS25 za 90€ :-) !
Díky za tip AV Manii, už čekám na jejich doručení. Šťastný a veselý :-)
TmsPav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doodier 28. 12. 2016 15:43

u-Jays jsou on-ear a ne over ear.
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod phenoo 28. 12. 2016 18:18

Ma pro me nejaky smysl priplacet za ty Beyerdynamic oproti tem levnejsim Audio Technicam? Libi se mi obe, ale rozdil v cene je slusny.

Edit: napriklad by pokryl vicemene cenu nejake externi zvukove karty.
phenoo
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 28. 12. 2016 18:47

Ahoj, mam oboje... aj AVC500 na doma a BD 770 80ohm v praci. Ak ti záleží na komforte, tak určite radšej BD, aj zvukovo su lepšie. AT su fajn, len po 2-3hod ich zacinam cítiť, ale nie je to nic hrozne.
Osobne by som dnes mozno bral viac bd 880 al. 990, mali by byt viac "čistejšie", no ak je izolácia dôležitá, asi radšej tie 770.
P.S. Keď si kupis lepšie sluchatka, začneš badať, že to nie je konečná, budeš chcieť aj zvukovku a to sa tým cele začína :)
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod phenoo 28. 12. 2016 20:20

No prave, priplacet muzu porad. Nenarazim treba s tim spotify premium vystupem na nejakou hranici, kdy by nemelo smysl utratit vic, protoze to treba nepoznam?
Druha vec co me napada, pokud muzes z osobni zkusenosti porovnat, jak jsou na tom s pevnosti a kontrukci, oboje ok?
phenoo
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 12. 2016 22:11

phenoo píše:...
Zdroj: Dulezita vec, posloucham primarne ze Spotify premium uctu (ogg vorbis 320kbps) a to vcetne mobilnich zarizeni, je to extremne pohodlne a chci to tak zachovat. takze sluchatka musi byt rozhybatelna pomoci PC, mobilu, tabletu...
... ja by som sa vykašlal na sluchátka, ktoré primárne moc nefungujú z uvedených zdrojov ... DT770 by som sa vyhol ... skúsil by som radšej ATH M40x, Sony MDR7510 alebo ATH M50x ...
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod _daRK 28. 12. 2016 22:17

Ak tu zvukovku neplanujes isto kúpiť, ATH budú OK, Spotify 320kbit snad ok,sam to používam, ale po odskúšani ext DAC by som uz integrovanu nechcel. Co tak radšej skusit lacnejšie sluchatka a DAC (napr. fiio e10k)? Su sluchatka, co stoja menej a hraju slušne... Takstar Pro 80, Takstar hi 2050, HyperX Cloud, alebo niečo zo superluxov (napr. 681 evo)...
Konštrukcia je na oboch rokmi odskusana, pre mna dostatočne pevna, no BD bude na tom asi lepšie.

-- 28. 12. 2016 23:26 --

@bacil2: on vsak zvukovku veľmi neplánuje, tak neviem, ci bez nej mu niečo tie M50x alebo m40x polepsia voci bd 770. Navyše, mne na ušiach moc nesedeli, povedal by som, ze uz tie avc500 sedeli lepšie. V kazdom pripade m40x/m50x zvukovo hrajú asi dobre.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod phenoo 29. 12. 2016 12:18

Diky za tipy. Libi se mi nejvic zatim ATH M40x, konstrukcne i odpojitelnym kabelem. Co ta vyssi rada M50x, je tam rozdil v prumeru menicu +5mm a o 4khz vyssi pasmo, ma to opodstatneni za tech cca 1200kc navic?
phenoo
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 29. 12. 2016 12:25

Nie, nema, navyše nie každý má názor, ze su m50x lepšie ako m40x. No radšej by som na tvojom mieste riešil ten DAC, inak neviem, ci m50x nie sú zbytočné. Pohľadaj v histórii príspevkov, takýchto ako od teba je tu veľa, možno aj preto nemas toľko doporučení.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 29. 12. 2016 12:34

Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 29. 12. 2016 13:06

phenoo píše:Konstrukce: pres usi, klasicka hifi sluchatka, ktera zakryji ze stran cele usi...
... u-Jays sú v pohode, ale sú supraauralne

_daRK píše:Nie, nema, navyše nie každý má názor, ze su m50x lepšie ako m40x. No radšej by som na tvojom mieste riešil ten DAC, inak neviem, ci m50x nie sú zbytočné. Pohľadaj v histórii príspevkov, takýchto ako od teba je tu veľa, možno aj preto nemas toľko doporučení.
...práve bez dacu/zosilovača budú podľa mňa lepšie M50x ... M40x sú zvukovo "nervnejšie" (niekto to popisuje ako vyrovnanejšie), čo ale na potenciálne menej kvalitnom výstupe môže byť problém

PS: tie MDR7510 (super pohodlné, výborná citlivosť, dobrý zvuk, 50mm meniče, točený kábel ...) vždy všetci odignorujú ... neviem prečo ;-]
bacil2
Trvalý BAN

Další stránka