Audio-technica ATH A500X nebo .....

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanysek3099 28. 12. 2016 18:18

Ahoj,

objevila se mi možnost zakoupení nových nepoužitých sluchátek Audio-Technica ATH A500X za 3000 Kč. Tato nabídka mě velmi láká, nicméně nerad bych se unáhlil a proto prosím o radu zkušenější. Aktuálně používám v práci primárně Sony MDR-1r a na cesty Audio-Technicy ATH SR-5. Budou případně A500X znamenat proti Sonkám znatelný posun ve zvukové kvalitě, nebo tento "upgrade" nemá význam? Na cestovních SR-5 jsem si zamiloval jejich lehký a dynamický projev, Sonky jsou zvukově umírněnější a klidnější. Existuje případně v této cenové kategorii jiná zajímavá volba na upgrade (změnu) proti stávajícím Sonkám? Přemýšlím ještě o Beyerdynamic DT 770 PRO 32 Ohms apod., nechám si rád poradit. Podmínkou je uzavřená konstrukce (otevřená si kvůli kolegům nemůžu dovolit). Předem moc díky za Vaše názory a zkušenosti. Používána budou primárně s Fiio X1 apod.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 30. 12. 2016 09:48

Tak z nákupu AT nakonec sešlo, ovšem i tak bych rád Vaše názory na případný upgrade ze Sony MDR-1r. Rád bych sluchátka, která mě posunou minimálně o stupeň výš než aktuální Sonky, cenový limit zatím nemám stanovený, každopádně jsem ochotný si něco připlatit, nicméně strop za nová je kolem max. 6000 Kč +- pár set.
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 30. 12. 2016 11:20

Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 30. 12. 2016 23:18

Nově jsem dostal nabídku na AKG 550 za 2000 Kč, kromě náušníků ve výborném stavu. Nové náušníky se dají sehnat kolem 500 Kč. Prosím o názor případných majitelů či bývalých majitelů zda je to dobrá nabídka a vhodné doplnění k mé stávající výbavě.
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepis99 31. 12. 2016 12:11

Ahoj. Ja mam akg k550 mk2.Ja som skusal ath-m50x, dt770pro 32Ohm a akg k550 mk2.
Ath-m50x pre mna dost cisty no nevyrazny zvuk.
Dt770pro uz bola ina liga.Ale zdali sa mi trosku viac dunivejsie. Mozno, ze koly velkemu pritlaku ktory mi vadil a na ktory som nebol zvyknuty.Skoda,lebo som viac menej isiel pre tieto.
Akg k550 mk2 mi zvukovo sadli najviac.Pekny zvuk. Pritlak tak akurat,netlacia,su pohodlne a su dobre spracovane.
Ale najlepsie by ich bolo vyskusat.
pepis99
Junior

Odeslat příspěvekod blaf 8. 1. 2017 16:01

Zdravim,

chci koupit pracovní uzavřená circumaurální sluchátka v ceně kolem 3 - 4 tisíce.

Před nějakým časem jsem se tím už zabýval a došel k tomu, že nejlepší bude koupit Audio Techniky ATH-A700X z Japonska. A700X se stále v Japonsku koupit dají za cenu lehce přes 4000, je ale otázka jestli se to za tu dobu nepohnulo a nedá se koupit ve stejné nebo nižší ceně něco lepšího.

Koukám na Audigo a mají tam ATH-A550Z za v podstatě stejnou cenu. Jak na tom budou tahle sluchátka v porovnání s A700X? Taky uvažuju o Beyerdynamic DT770Pro, ty dokonce vycházejí cenově lépe. Jsou tyto kusy srovnatelné nebo něco vychází výrazně lépe?

Zdrojem bude zatím ntb zvukovka, časem nejaká externí.

Momentálně mám AKG K530 (polootevřené) a se zvukem jsem celkem spokojený, i když si občas říkám, že by ten zvuk mohl být trochu živější, což u uzavřených asi bude. Úplně mi ale nesedí co se týká pohodlí, po čase mě z nich bolí boltce :/

(Jak je to s bezdrátovými? Dají se v téhle ceně koupit srovnatelně (nebo jen o trochu hůře) hrající modely? Přecijen by to bylo ideální řešení. Kabel je zlo!)

Klidně dejte tipy i na jiné modely, i bezdrátové. Nemám v tom moc přehled.

Díky
blaf
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 8. 1. 2017 16:37

Ahoj, u mě to nakonec dopadlo úplně jinak a povedlo se mi sehnat v rámci výprodejů v Alze Panasonic RP-HD 10E za polovinu běžné ceny. Zatím jsem z nich nadšený, nicméně jsou hodně náročná na zdroj zvuku, bez něj z nich nevytáhneš všechno co dokáží zahrát. Beyerdinamicy jsem měl na uších v Muzikeru a nejsou špatné, nicméně jsem nebyl úplně nadšený z přítlaku na uších a Panasonic RP-HD 10E jsou zvukově (aspoň pro mě) ještě o fous výš. Ze sluchátek, které jsem měl možnost v poslední době vyzkoušet mi zněly lépe snad jen Audio-Technica ATH SR-7, ale to uz jsme v jiné cenové kategorii (cca 6500 Kč).
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 9. 1. 2017 10:02

Môžem sa spýtať za akú cenu si ich kúpil? Alza často krát robí poriadnu mágiu pri tých akciách preto ma zaujíma, ako veľmi zľavnila tento model..
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 9. 1. 2017 16:06

Ahoj, jednalo se o rozbalená (nicméně nepoužitá) sluchátka, koncová cena cca 2600 Kč. Běžná cena je kolem 4500 Kč.
hanysek3099
Mírně pokročilý