Vzhledem k tomu že už nebudu mít více času tak jsem dneska poslal špunty zpátky. Za tu dobu co jsem je měl doma tak jsem jim něco dal ale tolik času jsem zase neměl. Porovnával jsem je s tím co teď doma mám, to je tedy VIVO XE800 a Hifiman Re-400 a poslouchal jsem převážně na Fiio x5 a něco i na Xperii X. Začneme pěkně od toho nejhoršího.
ROCK Zircon
S těmihle špuntafony jsem se už jednou setkal. Kupoval jsem je kolegovi v práci na mobil. Kolega je mladší kluk, který hodně poslouchá hip hop a na ten jsou podle mě vhodná.
Konstrukce je vcelku hezká. Keramické těla sluchátek jsou pěkné lesklé a mají tvar aby lépe zapadly do sluchovodu a nepletly se strany. Kabel je opleteny tkaninou a vypadá že by mohl něco vydržet a je zakončen vcelku šikovným zahnutým jackem. Kabel vede dolů ale s trochou šikovnosti by šlo kabel vést i za ucho.
Usazení jsem preferoval spíše mělké, protože jsem nedokázal s hlubokým docílit dostatečné izolace.
Zvuk se zaměřuje spíše na basy, které jsou na mě moc měkké a někdy lezou do středu. Když je skladba nabízí tak je jich až příliš. Středy a výšky popisovat nebudu nebo spíše to moc nejde. Je na nich strašná deka a tím pádem sluchátka nepodávají skoro žádný detail a když je skladba rychlejší, složitější tak nestíhají. Prostor zde skoro není žádný. Šířka je malá a hloubka skoro žádná. Ve všem je poráží i můj headset z Xperie podobný MH1.
Tennmark pro dual
Zde je značné zlepšení. Sluchátka překvapila ať už konstrukci tak i zvukem. Těla jsou tvarované na vedení kabelu za uši a sedí v uchu hodně dobře. Kabel je výměnný a má takový zvláštní tvrdý nepoddajný tvar. Má tendenci se točit do spirály a jack je zahnutý do 45°
Zkoušel jsem mělké i hluboké usazení a obě mi seděly a šlo i použít trojzavojové nástavce ale už to šlo trochu hůře do ucha.
Zvuk byl lepší než u Zirconu. Už tu nebyla tak velká deka a středy a výšky byly čitelnejší. Středobas být trochu zvýrazněny a někdy zasahoval do středu ale nebylo to tak znatelné jako u Zirconu. Zatímco Zircony bas znazorňovaly celý tak tady hrál dominantu právě jen ten středobas kdy subbass už nebyl tak moc slyšet. Jak jsem už psal středy a výšky byly lepší ale na výškách byla taková menší zrnitost. Něco mi tam nesedělo a u některých činelu a perkusi to šlo trochu slyšet. Nevím jestli to je přehrávačem ale někdy šel slyšet i lehký šum.
Prostor byl čitelnejší než u Zirconu ale byl vcelku úzký ale za to byla slyšet hloubka. Byla zde i nějaká separace což potěšilo.
Z mé strany bych tyhle sluchátka doporučil. Jsou vcelku šikovná a svou cenu si určitě obhaji i proti jiným levným kouskům. Nebýt tam ten kopec na středobasu tak bych je bral i já.
KNOWLEDGE ZENITH ZST
Byl to už můj třetí střet s touhle Chinese značkou. Kz ed9, kz ate a teď tyhle. Zatímco kz ed9 byly vcelku dobre na 10 dolaču tak ate už tak dobře nezněly ale tohle je jiná třída.
Konstrukce je trošku větší a ne každému musí padnout. Já už měl skoro problém ale s dobrými nástavci v uchu drží. Kabel je trochu blbý v tom že to pogumovani drhne snad o vše co přijde do styku ale zase pod oblečením se nehne což do určité míry nahrazuje chybějící chin slider. Jack je zahnutý což je prima.
Zde jsem volil na usazení spiral dots takže spíše mělké.
Zvukově bych řekl vyrovnanější než předchozí dva rivalové. Bass je zvýrazněny ale ne tak moc a je vcelku i pevný a jde pěkně hluboko ale jde slyšet mírný pokles u subbassu. Středy jsou čitelné ale nemají tak nějak emoce. Někdy trochu chybí detail ale nic hrozného v téhle cenové relaci. Výšky byly pěkné ale chybí taky trochu detailu a hlavně když hraje více nástrojů tak jdou slyšet hůře a člověk se musí více soustředit aby je slyšel. Někdy mají výšky tendenci trochu být ostřejší ale bylo to jen u pár skladeb.
Prostor bude asi nejsilnější stránkou těchto sluchátek. Je pěkně široký a hloubka jde cítit taky plus vcelku dobrá separace skoro jako u fidue a73

Za mě jsou dobrá koupě a mají na to dát na ***** i jiným dražším sluchátkum ale nemůže od nich posluchač očekávat zázraky ale mají takový svůj určitý wow efekt díky tomu prostoru.
Hifiman Re00
Re00 jsou levná varianta když chce posluchač za litr co nejvíce detailu. Do kategorie za 500 se moc nehodí, jsou dražší a ve zvuku to dávají na sobě znát. Konstrukce je řešena kabelem dolů a za mě jde nosit i za ucho jen to chce správné nástavce. Kabel je opleteny látkou od jacku do Y splitteru odkud je už opleteny klasicky. Jack je velká obluda ale je zahnutý tak palec nahoru. Mušle mají po obvodu takový hrubý vzorek aby se lépe zaváděly do sluchodvodu a lépe se držely v prstech.
Usazení mi spíše šlo mělké s pěnami nebo s čímkoliv co má širší krček ale pasují i nástavce z re-400.
Zvuk jde úplně opačnou stranou oproti zbývajícím třem kouskům. Zatímco ty byly prohnuté na středech dolů, tyhle jsou jakoby talíř položeny dnem vzhůru. Nejvýraznější jsou za mě středy které mají pěkný detail ale jsou trochu suché. Basy na sebe tak nestrhavají pozornost ale jsou čitelné a pevné jen není jich tolik. Výšky jsou Lehoulince za středy ale jsou dobře detailní a jsou lepší než u Re-400. Výšky tady byly nejlepší ze všech zkoušených sluchátek. Kdybych je měl celkově porovnat se Re-400 tak ty jsou trochu teplejší a mají trochu deku a při rychlém prostřidani to jde hned slyšet. Nevím zda li jsou lepší ty nebo ony ale Re-400 mi přijdou na poslech příjemnější. Asi za to můžou ty sušší středy u re00.
Prostor mají re00 vcelku široký ale hloubka už tak dobrá není. Separace nějaká je ale Re-400 to umí trochu lépe.
Sluchátka jsem před pár měsíci měl a prodal jsem je. Moc dobře se mi neposlouchaly venku ale své místo si najdou u spousty lidí. Na klidny poslech doma budou nejvhodnější a někteří ocení jejich skoro analytické podání.
Tak mám to za sebou a jestli se zase bude konat něco podobného tak bych do toho šel klidně znovu. Náramně jsem se bavil jen škoda že jsem neměl tolik času. Nejvíce prostoru u mě měly ZST ty jsem poslouchal možná nejvíce