IEM do 500,-Kč tour

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 21. 3. 2017 19:43

:-) Nástavce skoro dražší, než vlastní sluchátka. Za cenu kabelu bych jich byla plná krabice od bot :-) Škoda, že neudrží naladění.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 22. 3. 2017 11:41

Já jsem zase vyměnil nástavce z EP630 s tvárným žlutým tlumením uvnitř nástavce a zvuk je o něco lepší. Dva dny zpátky jsem omylem jedno ze sluchátek rozloupnul a hned mě chytla modovací nálada. Na bassovém měniči zezadu je nějaká tlumící membrána. Zkusil jsem ji sundat, zkusil jsem ji nahradit něčím jiným ale vždy to vedlo k horšímu zvuku. Sice prostor se o něco zvětšil ale celkově to bylo zahuhlané, škoda.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod o.dokoupil 30. 3. 2017 19:41

Ahoj,
zajímaly by mě vaše zkušenosti popř. postřehy z internetu ohledně značky KZ (konkrétně model ZST), resp. mi jde hlavně o to, odkud je objednat.
Na eBay, AliExpress a GearBest se dají obě barevné varianty sehnat mezi 300 a 400 Kč, kdežto v oficiálním storu na AliExpress jsou černé za 450,- a barevné dokonce přes 800,-.
Vyplatí se připlatit si u výrobce nebo máte vy spokojení dobré zkušenosti i u levnějších prodejců?
Prosím o doporučení, kde je nejvýhodněje a bez rizika objednat.
Děkuji
o.dokoupil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 30. 3. 2017 21:09

Ahoj, já osobně jsem je kupoval z Gearbestu (černé) a měl jsem možnost porovnat i s barevnou variantou. Zvukově jsou shodné (alespoň u mého kusu sluchátek), takže obecně nákupu z Gearbestu bych se nebál. Nicméně pro KZ ZST aktuálně nemám využití (příliš velké množství sluchátek v šuplíku), takže pokud by si měl o minimálně používané zájem, ozvi se na SZ a můžeme se dohodnout.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 30. 3. 2017 21:18

já objednal u gearbest a za 14 dní byly doma.
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 31. 3. 2017 06:03

KZ ZST jsou pěkná a dobře hrající sluchátka, nicméně pozor, zvukově jsou v několika verzích ( minimálně ve dvou-osobní zkušenost ) a ne každá je podařená. Takže jejich nákup je spíš taková loterie, jelikož tyto verze nejsou nikterak rozlišené, tak nevíš co vlatně kupuješ.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 31. 3. 2017 08:48

Gearbest je ověřený obchod. Objednal jsem tam xduoo x3 i KZ ZST a vše došlo bez cla i DPH. Je to možná tím, že to tam posílají skrz nizozemský PostNL.
Tak či onak jsou ještě hodně zajímavé sluchátka Superlux HD381F. Někde na headfi jsem viděl jednu zmínku, že jsou prý o trochu lepší než ZSTka. Jedny mi zrovna teď putují domů tak jsem zvědavý jak si povedou ve srovnání s ZSTkama.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 31. 3. 2017 16:08

Takže jsem pořídil model ZST (barevná varianta), údajně kupovaný zde :
Kód: Vybrat vše
https://www.aliexpress.com/item/KZ-ZST-Hybrid-Drive-HIFI-Headphones-Detachable-Cable-Noise-Cancelling-Earbuds-Stereo-Bass-Earphones-Sport-Running/32771682859.html

a na 95 % jsem obdržel ten "správný" kus. Nutno podoknout, že jsem je 3 dny v kuse rozehrával a ještě chvíli budu, ale to nadšení tam zase je :-)
Rozehrání je nutné, zvuk se poměrně o dost zlepší.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 31. 3. 2017 19:28

Na gearbeste som nakúpil oveľa viac veci ako na AliExpress, reklamacie úplne hladký priebeh. Výhodou je, ze obchodník je to na rozdiel od ali len jeden a ceny väčšinou nižšie. A ešte donedávna všetko prišlo do 14 dní, len toto sa akosi pokazilo po lete 2016.
Na GB sa daju zohnať Superlux hd381F za cca rovnaku cenu ako čierne KZ Zst. Oboje som chcel objednat, len ma uz to nakupovanie cinskych prehypovanych zázrakov prestalo baviť, no ak niekoho ešte nie, určite podľa spätných väzieb bude trefa do čierneho každé z týchto dvoch kuskov.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zivjo 3. 4. 2017 13:41

Proč kupovat Superlux hd381F v Číně, když je mají u nás snad ještě levněji?
Sony NWZ-S638,Iriver T10,Iphone + Head-Direct RE2,Sennheiser PX100,Cresyn
zivjo
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 4. 2017 14:34

Este pred cca mesiacom alebo dvoma sa v SR zohnat verzia 381F nedala, bola len 381 a 381B.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 3. 4. 2017 16:26

No ja neviem... Superlux HD381-F sa začali vyrábať pred siedmymi rokmi, a asi viete, k akým obrovským rozdielom vo zvuku medzi in-earmi za posledných 7 rokov došlo... Vtedy sa mi zdá kraľovali Shure a TripleFi, dnes sa ich vtedajšie vrcholové modely stratia aj medzi tými najlepšími in-earmi v cenovej hladine 100€ (zo zahraničia, Oriveti, Trinity...)...
V každom prípade by sa zišlo porovnanie SONY(ERICSSON) MH1(C) vs Superlux HD381-F... Hlavne čo sa týka priestorovosti, separácie a detailu. Je mi jasné, že charakter zvuku bude u oboch úplne rozdielny...
Inak, na Slovensku ich majú na KYTARY.SK .... Cena 12,08€, ale konečná (s poštovným) 15,58 - 16,58€. ... Navyše dodacia doba 3-4 týždne... A keď pozerám na ich konštrukciu (vieme kde sa šetrilo), tak... neviem ako dlho by u mňa vydržali... Lebo povedzme si, k slúchadlám za povedzme 15€ sa človek správa úplne inak, ako k slúchadlám za 10-20-30 násobok...
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 4. 4. 2017 07:16

Objednával jsem 381F 23.3. a tehdy nikde v českém šopu nebyly dostupné. Jestli to mělo smysl objednávat tyto sluchátka nebo ne, to zjistím tento týden nebo týden následující, kdy snad dorazí. Pak je po zahoření porovnám s KZ ZSTčkama. Jinak TU je jedna ze dvou zmínek o porovnání ZST a 381F, které jsem viděl. To druhé porovnání nějak nemůžu dohledat.
Tak či onak to vypadá že 381F je minimálně rovnocený konkurent ZSTčkám i když jsou již staršího data:).
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 16. 4. 2017 16:24

Zdarec,
tak h381f jsou doma už od čtvrtka. Pomalu je zahořuji a porovnávám v ZSTčky. Kvalita zvuku je podle mého +- stejná.
Superluxy jsou zvukem ploché, ZSTčka mi příjdou mírně do V. Bass je lepší u ZST, u některé hudby pěkně podkresluje atmosféru a díky tomu mají takový WOW zvuk.
Bassy u H381f jsou mírně slabší a nejsou tak detailní mi příjde. Středy a výšky zase hrají ve prospěch H381f.
Prostor a hloubka je taky velmi podobná, možná míííírně lepší u ZST ale uvidíme jak to bude po mnoha desítách hodin zahoření.
Co se týče detailů a separace nástrojů tak tam mííírně zase vede H381f.
U H381f je však lepší harmonie, melodičnost, návaznost pásem na sebe či jak to mám popsat. Prostě u některých písní jde slyšet celkem pěkné rezonance hudebních nástrojů při dozvuku, to u ZST celkem potlačeno.
Sluchátka jsou to oboje výborné. H381F jsou ploché a harmonické, pro někoho můžou být nudné ale zase vhodné na dlouhý poslech. ZSTčka mají WOW zvuk s dobrým basem. ZST bych si spíše pořídil na modernější hudbu kde pořádný hutný a detailní bass je důležitý.
H381F jsou spíševhodné pro klidnější hudbu, clasiku, folk, jazz a podobné styly, kde návaznost pásem na sebe a harmoničnost je důležitá.
Těžko hledat vítěze, pokud bych si měl vybrat jenom jedny tak bych po dlouhém vybírání sáhl asi na ty superluxy, pač častěji poslouchám tu klidnější hudbu s častými vokály. Nechám je pořádně rozehrát a uvidím, jak se to nakonec vyvrbí.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 16. 4. 2017 17:20

Pixxel : Zaujimave zrovnanie. Zaujimalo by ma porovnanie oboch so SONY(Ericsson) MH1(C).
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka