od razerfan 20. 1. 2017 09:32
x3ii (low gain, eq off, hlasitost 110 z 120) vs mojo na he400i
banjo akustická hudba (bela fleck - perpetual motion - Chopin Mazurka in F sharp, Bach prelide no3 for solo violin)
x3ii: mene relaxovany (plossi) zazitek, mel jsem za to ze jde o podani prostoru protoze detaily jsou slyset na obou zarizenich, ale ma to neco do cineni s tim jak ruzne hlaiste jsou tony zahrany a ze nejsou tak pevne a jiste a ucelene artikulovány, ze u moja ma clovek pocit ze vidi jak zrovna kytarista sedi a jak kytaru drzi a jestli na hmatniku zrovna trochu ubral aby se skladba trochu zpomalila a pak zase zrychlil, zatimco u fiia se pred vami odehrava nahravka. Casem si uvedomite ze zarizeni ma sve meze v tom sdelit zivy akusticky hudebni zazitek.
mojo: za chvili si uvedomite charakter moja, jasna artikulovanost, zaoblenost (pevne uchopenych tonu), trosku moc sladkosti (sametovosti, mechovosti) naraz davsji moju urcity charakter. Je to o zvyku ale rozhodne je to poslouchatelne a hudebni zazitek je sdelen. Oddeleni jedlotlivych tonu od sebe, treba vybrnkavani hlubsich tonu hlubsiho akordu - kazdy ton je slyset zvlast a kazdy si muzete vychutnat - u fiia ne, prichazi jen informace ze je zahran hlubsi akord, ale naznak slaboucky naznak tehoz zazitku tam prece jen je. Fiio uz je zkratka take stredni trida.
rock Scorpions rock you like a hurricane
fiio: separace a pozicovani nastroju ve spojeni se sluchatky funguje, zvuk je trochu chaby a clovek si klade otazku zda je to masteringem nebo cim, na moju vice jasne podani vsech nastroju, chabost zvuku nastroju uplne nezmizela ale jsou podane vsechny prehledne a jsou dobre oddelene. Kytara na uvod reze lip - sametoveji nez na fiiu. Bas na nahravce oproti dnesni produkci chybi.
pearl jam - ten - why go
mojo: chtelo by to malinko bass boost (pridal jsem hlasitost a uz je to ok), zacatek pekne definovany, bubny jako ve zkusebne - ne, lepsi (nechybi jim dojem mistnosti ve ktere hraji), dlouhe tony baskytary se prijemne tahnou a zvoni na pozadi, nastroje jsou pekne separovane, pri nizsi hlasitosti muze vzniknout dojem ze mojo se s tim bahnem kytar ktere do zvuku nastoupi sotva pere, tuhle hudbu nelze poslouchat potichu. Atmosfera tam je, prechody na bicich po pulce nahravky zni velmi dobre, kopaky take v sobe maji tu pevnou zaokrouhlenou udernost, ale cim je hlasitost vyssi tim mene dominuji zvuku a je mozne se soustredit na kytary a ruzne detaily v nahravce, nejvic prace da rozklicovat doprovodnou kytaru (je tam vubec? neni tojen dojem? ne neni, je tam ten sum sledujici basovou linku) fiio: zvuk bicich na zacatku - dojem ze jsme v mistnosti nezmizel ale neni zdaleka tak silny, basa zvoni podobne ale chybi ji ta tahlost tj. to doznivani tonu pred dalsim uderem na strunu, zvuky kytar jsou proti moju malinko rozvolnene neuchopene rozplyzavajici se. Detaily slysime vsechny, atmosfera nechybi ale ta cast zazitku dotvarena jasne definovanymi zvuky nastroju tam neni. Prechody neohromily.
mojo dalsi skladba Black: wow, no nádhera, žádný bass boost není potřeba. Hlubiny údolí super.