Vybírám sluchátka kolem 4k

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lacodekany 19. 4. 2017 18:42

Zdravím,
už jsem bezradný. Chtěl bych si pořídit nová sluchátka. Co očekávám: Vyvážený studiový výstup, na poslech a na mix. Vím, že 4 tisíce nejsou moc a tak tedy dobrá, strop je 5 tisíc korun, ale výš už ne.

Zatím mám Shure SRH440 a za ty peníze jsem byl spokojen, chci teď jít o level výš (o dva už to asi za ty peníze nepůjde). Řetězec ipod classic - Fiio E11 - sluchátka. 1. otázka, lze něco jednodušše udělat s tímto? Lepší zdroj než ipod je např. PC (mám tuto desku a přijde mi, že zní ok ASUS P7P55 L).
2. otázka, vybral jsem si předběžně favority a to: ATH 50 (Přišly mi nejvyváženější, ale trochu zamumlané střední pásmo) DT770 (Jako kdyby ostré výšky/středy, ale zajímavější charakter, což mě překvapilo) a AVC500 (které možná byly o něco příjemnější než moje shure, ale tak zanedbatelně, že jsem je hned vyřadil. Ptám se tedy, co byste brali vy, co je ještě v této cenové kategorii přijatelné. Sem nezkušený a ačkoliv poslouchám denně, je pro mě opravdu težké rozeznat některé rozdíly v hudebním přednesu jednotlivých sluchátek.

Moc děkuji za rady
lacodekany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2017 19:21

Keď si bol spokojny so Shure, tak určite skus SRH840. Takisto Audio-Technica ATH-A550Z.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lacodekany 19. 4. 2017 20:32

Zkoušel jsem, ale kromě toho, že celé pásmo bylo lépe vyvážené mi přišly nudné :/. Ty 770 se mi zvukově zamlouvají asi nejlépe, je něco podobného na vyzkoušení v této cenové kategorii?
lacodekany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 4. 2017 07:26

Pises ze chces vyvazene studiove sluchadla. Vyvazene sluchadla nudne byvaju. Tak trochu to teraz nechapem.
V tejto kategorii mozu byt zaujimave este AKG K271 Mk ll, German Maestro GMP 250 pripadne Sony MDR 7506 alebo Soundmagic HP150.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lacodekany 20. 4. 2017 15:33

Ahoj, špatně jsem se vyjádřil, resp. přes noc sem přemýšlel. Na mix si ponechám ty shure, ty jsou nudná a skvěle se s nimi mixuje. Ale protože chci poslouchat hudbu a chci si ji užít, chci sluchátka která mají koule, basy, charakter. Z toho mi vyplývá nejlépe DT770 ve verzi 80 ohmů. Měl bych ještě něco zvážit?

Děkuji za pomoc, vážím si toho a omlouvám se za zmatky.
lacodekany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 20. 4. 2017 15:50

No s trochou štěstí by se kolem 4000Kč daly sehnat Panasonicy RP-HD 10E, měl jsem možnost je porovnat v Audigu s DT770, a pro moje uši jsou určitě lepší volbou, nicméně ani jedny bych rozhodně neoznačil za zcela vyvážená (studiová) sluchátka. Podle mě jsou ale tyto "zábavnější" modely na běžný poslech daleko vhodnější a hlavně zábavnější ....
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 20. 4. 2017 15:56

DT 770 80Ω mám druhým týdnem a spokojenost. Basy mají pořádné - rivalují Fostex TH-X00, ale oproti Fostexu jsou horší středy. Za danou cenu jsou DT770 super.
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lacodekany 20. 4. 2017 16:33

Jak jsem psal, hledám sluchátka na poslech, ne do studia. Ty panasonicy mají podobný charakter (Větší basy, hroší středy, ostré výšky)? Mě totiž ten zvuk z DT770 nějak sedl, je pro mě nový, neohraný a zajímavý, mám možnost je mít za trojku.
lacodekany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 20. 4. 2017 17:13

Panasonic RP-HD 10E mají lehce výraznější basové pásmo a hlavně skvěle dokáží zahrát nejhlubší basová pásma, středy jsou velmi slušně prokreslené a hlavně je výborné podání prostoru. Výšky nejsou ostré, jsou jsou jasně zřetelné a ve skladbách, kde je to zapotřebí, dokáží krásně vyniknout. Celkově jsou to velmi slušně univerzální sluchátka se skvělým podáním prostoru a vynikajícím podáním hlubších basů. Jsem s nimi hodně spokojený a nechám si je jako doplněk i po zakoupení nových AT ATH-MSR7, kterou jsou zase o level výš :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 20. 4. 2017 17:40

... v danej cenovej hladine poznám iba dvoje zvukovo fakt vydarené "veľké" sluchátka ... sú to Fostex T50RP Mk3 a Beyerdynamic DT150 ... podľa mňa sú lepšie aj ako ATH-MSR7, akurát sú pomerne náročné na zosilovač (E11 by snáď mohol stačiť) a nemajú dostatočne "sexi" dizajn na "dnešný vkus" :lol:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lacodekany 20. 4. 2017 23:33

Tak teď už je tu tolik návrhů. že se topím. Ty DT150 mi přijdou fakt pěkný. Fostexy taktéž. Je tu někdo stejného názoru, že za tu cenu lepší neseženu? Mají je někde na vyzkoušení?
lacodekany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepek_k 21. 4. 2017 19:37

to bacil2: chlape vážně bys upřednostnil fostexy T50 před MSR7. Vybírám už dlouho a zatím bych to viděl na MSR7, ale pokud by stály Fostexy za to, tak bych je asi bral už pro ten jejich "nesexi" design :-) ( zdroj asi Shanling M1 nebo Xduoo X10 ale to bude třeba asi ještě nějaký zesík :-( ).
pepek_k
Junior

Odeslat příspěvekod defacto 21. 4. 2017 22:06

dt150 u mě dobrý, lepší než dt990, ale ty byly taky dost dobrý. ¨Z grafů se dá usoudit, že budou mít rovnější průběh a nebudou tolik ztrácet na basech proti těm fostexům. ty budou na druhou stranu zřejmě rychlejší. Ale to posoudí nejlíp tvoje uši :D
defacto
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 21. 4. 2017 22:30

pepek_k píše:... vážně bys upřednostnil fostexy T50 před MSR7...

... na slušný DAC/amp určite áno ... problém je v tom, že bežný DAP tie Fostexy moc neutiahne ... aj Chord Hugo už ide pri fakt hlasnom posluchu trochu nadoraz :mrgreen:
Obrázek
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pepek_k 22. 4. 2017 07:50

:-) asi to tak bude, když vidím tvou rozhodnost :-) Velké sluchátka bych použil asi s dospělým zesilovačem NAD 320 , pro "mobilní" použití bych zkusil asi CustomArt.
Jak ty to děláš, že když se zmíní jakákoliv sluchátka, hned přidáš aktuální fotku ?? :-) Máš snad všechny sluchátka u sebe? Nedalo by se domluvit na nějakém info poslechu ( taky mě dost zajímaly ty Focaly, které dost doporučuješ :-) ). Jsou to totiž značky, které Audigo nevede a nevím jak jinak se k poslechu takovýchto sluchátek dostat :-(
pepek_k
Junior

Další stránka