krátký úvod, nejsem "audiofil", neposlouchám hudbu tvořenou mechanickými/akustickými nástroji, jen elektronickou (ebm, dark eletrco a další industriální podoby). Hledám náhradu za stará (už skoro 20 let) sluchátka Sennheiser HD 265. V současné době je mám připojené k zesilovači Sony TA-F545R a jako zdroj je notebook. Neděste se, jde o starý IBM ThinkPad, který má překvapivě kvalitní audio výstup na dnešní poměry.
Chtěl bych jít s dobou a zkusit bezdrátová Bluetooth sluchátka, protože zdrojem je stejně vždy jen digitální podoba. Vědom si dnešního obecného poklesu kvality spotřební elektroniky se toho výběru spíše děsím

Moje obava je kvalita zesilovače v takových bezdrátových sluchátkách (šum a další rušení, tolik běžné u analogových výstupů dnešních notebooků a dalši elektroniky). Dále pak omezení maximální hlasitosti různými nařízeními EU, které se mne teď netýká kombinací analogového propojení a dostatečně výkonného zesilovače bez EU omezovačů. Poslední zrada může být samozřejmě v samotném Bluetooth, protože vše bezdrátové je z principu nespolehlivé. Na těch pár metrů by to snad fungovat mohlo. Také se chci časem zbavit toho zesilovače, protože naprázdno má spotřebu 50 W.
Vítám komentáře, včetně těch mi bezdrátová sluchátka rozmluvit a pořídit ve stejné ceně klasická