KZ ZS5 2DD+2BA Hybrid

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanysek3099 14. 6. 2017 13:16

Nevím pro jaký model to Mrazík objednával, ale dorazil mi od něj zabletený barvou stříbrný kabel (provedení o něco horší než u Trinity kabelů), ale násobně lepší než originální kabel od KZ. Jinak po cca 15 hodinovém rozehrání jsem zatím nadšený. Sluchátka jsou jednoznačně a výrazně lepší než KZ ZST (která jsou za svou cenu vynikající). KZ ZS5 však mají výrazně lepší podání prostoru, velmi dobrou separaci nástrojů a o něco hutnější a sytější spodní pásmo. Každopádně výborný upgrade a hlavně skvělá sluchátka v poměru cena/výkon. Celkově určitě výrazně přesnější a neutrálnější projev než např. Trinity Hyperion - ta jsou však od počátku laděna jinak a nejedná se tak o relevatní srovnání. 100% jsou minimálně o třídu spíš dvě lepší než kterákoli ze sluchátek z druhé Tour od Mrazíka.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 6. 2017 13:47

Uz take veci nepiste, som zase namotany poriadne :) uz len kym Igor zverejni planovanu recenziu na audiobudget.com a objednam. A to som si dal v januari slovo, ze uz sa na ziadne tieto lacne prehypovane zazraky nedam presvedcit. Odvtedy doma zakotvili ZS3, na ceste su TY Hi-z a teraz tieto... od toho sa odnaucit je tazsie ako prestat fajcit :(
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 14. 6. 2017 15:10

A ty konce s doupinem jsou rovný nebo zahnutý?
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 14. 6. 2017 20:18

konce jsou rovné. Jinak sluchátka si lépe rozumí s Shanlingem M1 než s iPhonem SE. Rozdíl není vyložené propastný, ale je znát - hlavně u vokálů a podání prostoru.
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 15. 6. 2017 15:04

Výborná zpráva Hanýsku!:). Díky.
Když to zvukově porovnáš s MSR7, tak jak si vedou? Jinak ohledně těch káblíků, je tam jenom rozdíl co se týče pohodlí či ten stříbrný kabel má i kladný vliv na reprodukci?
Jsem plně rozhodnutý je koupit. Předpokládám, že si je necháš když jsou tak dobré za tu cenu. Kdyby ses jich chtěl zbavit, tak dej prosím vědět. Jinak je přes víkend objednávám.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 15. 6. 2017 15:28

Ahoj, srovnání s MSR7 je mimo realitu, to by bylo jako srovnávat luxusní limuzínu a ojetou fábku ... Ale v kategorii špuntů řekněme do 1500-2000 Kč jsou to zvukově možná nejzajímavější sluchátka, co jsem měl možnost testovat. Snad mě tu nikdo nebude kamenovat, ale po částečném rozehrání - aktuálně cca 25 hod. mi znějí lépe než Trinity Delta Hybrid V-II nebo Whizzer A15 (oboje sluchátka jsem vlastnil několik týdnů). S ohledem na cenový rozdíl (3.-5. násobek ceny) je to myslím vypovídající.
Zatím si je určitě budu nechávat, za cenu 500 Kč není co řešit a kde se mi nebude chtít tahat velká on-ear, nebo over-ear sluchátka, nebudu mít žádný problém vzít KZ ZS5 jako velmi dobrou kompromisní alternativu.
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 6. 2017 15:48

Přesně, ZS5 jsou lepší než všechny levný sluchátka co jsem zatím slyšel, včetně VIVO XE800, řekněme že šlapou na paty Trinity Phantom Master 4, možná s tím stříbrným kabelem je dohoní.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 15. 6. 2017 18:12

Ale chlapi, nooo...nepreháňate to už trochu? 8-) :-D
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 6. 2017 18:23

;D tak je kup a uvidíš...

-- 15. 6. 2017 19:28 --

Já doteď považoval VIVO za krále levných špuntů, ale neměl jsem je v uších co mám PM4, ale schválně jsem je vzal domu z práce abych je srovnal s ZS5 a byl jsem překvapený o kolik jsou ZS5 lepší.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 15. 6. 2017 18:30

Mám doma ATE, ZS3 a ZST..akože za tú cenu pár doláčov fajn, ale porovnávať ich napr. s Trinity Delta...tam proste nie je čo porovnávať. Aj keď bol hlavne okolo ZST dosť hype, stále sú to lacné čínske slúchadlá, konštrukciou a hlavne zvukom. Neverím tomu, že ZS5 sú až tak ďaleko, niekde na úrovni ako Delta alebo Master, to by museli byť asi tak o 3 - 5 kategórií vyššie ako ZST. ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 6. 2017 18:58

Tak ono jak se to vezme. Já úplně nechci tvrdit že jsou lepší, ale momentálně jim dávám přednost, tzn. ano, jsou to pořád levný čínský špunty a je to na nich i znát, zvuk taky není dokonalej, ale je tak nějak asi správně vyvazenej že mi prostě přijdou srovnatelný co se kvality zvuku týče. PM4 chybí ten prostor, ZS5 zase ta čistota a taková jemnost.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 15. 6. 2017 20:08

Tak jsem si je taky objednal a snad to nedopadne jako s ZST které podle mě nebyly origo protože ty co jsem slyšel na tour byly o mnoho lepší.

Hanite tady Viva jo? Zle se vám povede.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 15. 6. 2017 20:40

Lopo_x : ja napr. Vivo-xe800 mam, uz davno ich nepočúvam, ale je mi ľúto ich vyhodiť.... asi tolko k mojmu vzťahu k nim :)
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 15. 6. 2017 21:06

Poslouchám je často. Zatím nemám žádné výhrady. Aspoň nemusím kupovat gr07 kde často odchází kabely.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 15. 6. 2017 21:28

Lopo_x :našiel som jedny s veľmi podobným zvukom, no ďaleko lepšie... Fiio EX1 resp. Dunu Titan 1. Skus,ak ti vyhovujú Vivo :)
Sorry za offtopic.

_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka