Campfire Audio Andromeda

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lo-fi 14. 7. 2017 15:23

ve finále dojdeš k tomu, že na prostý poslech muziky, aby byla hlava spokojená, stačí kdejaká trochu slušnější sluchátka, která navíc nemusí stát čerta... ;-)
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 14. 7. 2017 15:27

No vzhledem k tomu, že jsem už slyšel a měl řádku špuntů různých cenových kategorií, tak úplně nezastávám názor, že skutečná kvalita je dostupná za málo peněz. Na druhou stranu výše ceny není úměrná kvalitě v každém případě.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 14. 7. 2017 18:11

neboj, k tomu časem dojdeš .... po "skutečné kvalitě" pátrám víc jak dvacet let, kupodivu pořád chybí definice, co že to vlastně je... ale už jsem blízko... :lol:
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 14. 7. 2017 18:26

No troufám si říct, že na beton nedojdu. To jsou prostě přírodní zákony. Kvalita stojí peníze a málo peněz přináší kvalitu pouze do určité míry, zbytek je kompromis. Někdo má tu hranici akceptování kompromisu níž, někdo výš. Každej to máme jinak. To platí obecně o všem. Proto někteří jezdí v Daciích, někteří v BMW. Někdy je kompromis vynucenej vnějšíma podmínkama, někdy pramení z prostého nezájmu spotřebitele. Všechno co se vymyká jsou vyjímky a ty jak známo potvrzují pravidlo.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 14. 7. 2017 19:18

ok....
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 7. 2017 19:57

Rád bych si někdy Andromédy poslech na AK300. :-)
Jupitery mi moc nesedly,ale pořád byly lepší,než to,co jsem slyšel v Audigu.
Bohužel se ale Andromédy těžko kupují a jsou to v podstatě nedostupná sluchátka.Bohužel jsem je nenašel ani v Německu. :-)
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 14. 7. 2017 20:53

Já sem třeba rád, že se u nás neprodávají. Bohužel, se to, ale jistě brzo změní:)
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 7. 2017 20:59

lo-fi píše:ve finále dojdeš k tomu, že na prostý poslech muziky, aby byla hlava spokojená, stačí kdejaká trochu slušnější sluchátka, která navíc nemusí stát čerta... ;-)

:tleskani
Dobrý postreh!
... čím viac kadejakých "zvukových zázrakov" mám napočúvaných, tým viac je pre mňa dôležité aby bola "hlava spokojená"
... po prekročení určitého zvukového štandardu už "spokojenost" s množstvom vyhodených peňazí moc nesúvisí :nenapadne
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hanni 14. 7. 2017 21:10

lo-fi píše:ve finále dojdeš k tomu, že na prostý poslech muziky, aby byla hlava spokojená, stačí kdejaká trochu slušnější sluchátka, která navíc nemusí stát čerta...

Úplný súhlas. Som veľmi rád, že k tomuto názoru som došiel aj bez toho, aby som utrácal stovky eur za hľadanie "zlatého grálu".
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 7. 2017 21:15

hmpf píše:Já sem třeba rád, že se u nás neprodávají. Bohužel, se to, ale jistě brzo změní:)

Pročpak? Bojíš se,že by byl průvan v peněžence? :D
Pochybuji,že se zde budou prodávat.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 14. 7. 2017 21:32

Byly by tady fakt drahý a někdy se stane, že když má značka distributora tak už to není ono a ze států od výrobce toho pak už moc nepošlou. Ale to je jen můj názor.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 14. 7. 2017 23:36

Tady se to snad začíná ubírat "správným" směrem :-). V první řadě má jít přece o tu muziku. Ono je asi potřeba žít i něčím jiným, než pročítáním x stran HF o ho_ně a řešením, jestli tahle kombinace co mám, je dobrá, nebo ne. To pak začne nejednomu z toho v hlavě pěkně m_dat a začnou se řešit řádné pí_oviny. Pokud někoho baví točit ty krámy několikrát do roka, asi už to hraničí se závislostí, ale s poslechem hudby jako takové už to ztrácí spojitost. Na avforum čumím ze zvyku a pro pobavení se při recenzích nebo popisování toho, jak co hraje :-D.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 15. 7. 2017 06:31

A my jsme všichni určitě velmi rádi, že přijdete to tématu sluchátek co jste nikdy neslyšeli a zase nám svým off topicem připomenete, jak jste na tom lépe......
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 15. 7. 2017 06:53

Mravokárný řeči o tom jak málo stačí a že hlavní je muzika a ti co to pořád střídají jsou divní asi na diskuzní fórum o audio technice nepatří vůbec. A pokud skutečně chceme sdílet své pocity z muziky, jednotlivých nahrávek, upozornění na prima muziku, atp., tak by asi bylo lepší na to založit vlastní vlákno, který tu mimochodem vůbec není. Osobně bych ho i uvítal, nemyslím si, že by tu bylo navíc.
Kdyby tu nebylo těch pár promiskuitních pitomců, tak by tu byly čtyři vlákna. Jedno o Sony MH1C, jedno o KZ, o Trinity a poslední o sluchátkách do 20,-Kč. Fakt mi uniká smysl takových výkřiků a to hlavně od lidí, o kterých se ví, že toho taky prošli hodně a hlavně si s chutí i něco jiného ještě poslechnou a bez skrupulí jsou ochotni si techniku od těch pitomců půjčovat. To se na mě nezlobte, ale to je ukázkový pokrytectví.
O poslechu hudby je to vždycky. Rozdíl je jen ten, že někteří chtějí a mají možnost si toho vyzkoušet víc a někteří jí nemají nebo nechtějí. Když potom Ti co mají jsou ochotni se o zkušenosti podělit a případně i do jisté míry techniku sdílet, tak by to mělo být vnímáno spíš pozitivně. Nenapadá mě jedinej racionální důvod, proč tyto snahy devalvovat proklamacema, který se absolutně netýkají danýho tématu.

-- 15. 7. 2017 06:58 --

2pseudomagick - Campfire Audio je dostupné v Rakousku. Stačí si najít na stránkách CA dealery. Nedávno jsem jejich sluchátka našel i na jednom shopu v Polsku.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 7. 2017 09:30

Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka