v blízkej budúcnosti zrejme budem nútený riešiť nákup nových IEM. Momentálne mám Shure 535 a konektor na jednom slúchatku sa začína deformovať, čo občas spôsobí vypadnutie kábla..takže s najväčšou pravdepodobnosťou mi za nejaký čas skončí jedno slúchatko pod metrom

Hľadám nejakú adekvátnu náhradu, a momentálne nemám financie na nákup nejakých high-end modelov ala campfire andromeda.
Takže preferovaný rozpočet cca 8k-15k..
Z lokálnej distribúcie ma zaujali jays q-jays a Etymotic ER4-XR /oboje som už počul/.
Z tej európskej sú to napr customart, ktoré robia CIEM už od 300 EUR a vyššie. Napr EI.3 podľa popisu vyzerajú zaujímavo, ale recenzie zhodne tvrdia, že majú menej výšok, z čoho mám trošku obavy..
Do nákupu z Číny/USA sa mi moc nechce, keďže Clo/DPH/Shipping to predražia o vyše 20% (zatiaľ mi na colnici zadržali audio výbavu *vždy*).
Čo sa týka zvuku, nie som žiadny basshead, mám rád rád hlavne dostatok detailu, vzdušnosť... počúvam však dosť elektronickej hudby, takže nejaký bass by to mať ale malo - ale hlavne aby bol presný.
zdroj zvuku: FiiO X7 AM2
Čo by ste poradili vy?