Náhrada Vsonic GR07

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marpa11 21. 8. 2017 13:30

Zdravím, bohužel se má oblíbená sluchátka Vsonic GR07 po neznámém mechanickém tlaku právě odebrala do křemíkového nebe.
Chtěl bych vás proto požádat o návrhy sluchátek, kterými bych je mohl nahradit. Nejde mi o nespokojenost s těmi stávajícími, ale o poznání nového. Při nejhorším skončím u těch samých a litovat nebudu :-)

Jaká by nová sluchátka měla být
ZVUK
Na stávajících sluchátkách se mi líbila jejich neutrálnost zvuku. Nejde o to, že bych nahrávky pitval, ale mám rád, když nahrávky zní, tak jak znít mají. Proto nepoužívám ani ekvalizér. Rád bych tedy něco podobného.
KONSTRUKCE
Opět IEM a pokud možno podobné řešení, jako mají GR07. Jde o to, že normální "pecky" mi z uší vypadávají a tlak, který mi tam sluchátka udrží mi vadí a musím je po chvíli vyndat. Na těch stávajících se mi líbilo, že držela tím, že se opírala/zasekla o zvukovod a také vedení kabelu vrchem snižovalo nesenou váhu.
CENA
Nechci jít přes 5 tis. Kč. Je mi jedno, zda sluchátka budou nová či bazarová.

Poslouchám vše možné, ale převážně pop (40 %), rock (30 %), taneční hudbu (20 %), vážnou hudbu (5 %) a ostatní (5 %). Neposlouchám dechovky a jazz. I přes to, co poslouchám tak basová sluchátka nechci.
Na čem poslouchám - OPUS #1

Děkuji za návrhy, pomoc a rady. Ideálně něčeho, co lze vyzkoušet v nějakém z místních krámů (Audigo v Praze mám nejblíže).
Na cesty - mobil a Sony WH-1000XM3

V práci
Opus#1 a Beyerdynamic T70p

Na doma
Opus#1 a Grado RS2e

Minulost
Vsonic GR07
Vivo xe800
KZ ZS5
Magaosi k3 pro
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 21. 8. 2017 13:36

Pinnacle p1?
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 21. 8. 2017 13:37

Pokud zkoušet něco nového, podíval bych se třeba na Mee audio P1.

Jinak GR07 mají teď novou dražší a prý vylepšenou verzi X a pak pak také už mají varianty s výměnným kabelem.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod LOPO_X 21. 8. 2017 13:38

Jo ale ta X verze má prý šílenou impendanci nebo jde těžko v budit... Něco v tom smyslu

OK všímám že máš opus tak to by neměl být problém.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN_2 21. 8. 2017 14:31

Nechapem ako mu moze niekto radit dalsiu GR07, ked uz ZS5 za 20-22Eur tie GR07 prekonavaju o triedu. GR07 som mal doma, rozohrate. Viem co pisem. Dnes ich prekona skoro uplne kazdy "cinan" za 20-25Eur...
NOWOCAYN_2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 21. 8. 2017 15:02

Mee Audio P1 mi prišli dosť nudné, bez života. V audiofilskej terminológii sa tomu asi nadáva "laid back". Často na ne vidím pozitívne ohlasy, ale naživo ma fakt nepresveečili. Určite odporúčam osobný posluch, v Audigu by tieto špunty mali mať.
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 21. 8. 2017 15:05

Nowo... tak to istoooo... Nemoze byt pravda... Pochybujem ze je tam ta absolutna cistota a vernost zvukov... Napr s Gr07, jedna skladba, klasika... Nieco uzasne... Tie husle, nadhera... S rha ma750 uz tam ta cistota a plnost husiel nieje, ako aj s re400... Tak pochybujem ze kazdy cinan do 25€ tam tu cistotu bude mat :-) A aj preto si gr07 stale nechavam :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marpa11 21. 8. 2017 15:22

Opravuji svou chybnou terminologii a doplňuji. Popis nevyhovujícího jsou špunty např. Vsonic GR01 a ne pecky. Ale pro pecky platí to samé, nejsou pro mé uši.

Out of topic
Opus mám od Bíny :-) Kromě toho, že hřeje hraje dobře. Jen tlačítka hlasitosti a přeskakování skladeb na opačných stranách přístroje, a to je k zlosti. Když chci zesílit zvuk tak se zapřu na protější straně a přeskočím skladbu :-)

V práci

Na doma
Opus#1 a Grado RS2e

Minulost
Vsonic GR07
Vivo xe800
KZ ZS5
Magaosi k3 pro
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OSiRiSsk 21. 8. 2017 15:40

...
Popis nevyhovujícího jsou špunty např. Vsonic GR01 a ne pecky. Ale pro pecky platí to samé, nejsou pro mé uši.
...

Takže ani špunty ani pecky ? :D Úplne si neviem predstaviť akú konštrukciu vlastne hľadáš... ten dizajn GR07 je pomerne špecifický práve pre GR07..
OSiRiSsk
Junior

Odeslat příspěvekod Marpa11 21. 8. 2017 15:45

A co
- Westone UM PRO 10 Clear
- RHA T10
- Shure SE315 clear
- Fender FXA5

V práci

Na doma
Opus#1 a Grado RS2e

Minulost
Vsonic GR07
Vivo xe800
KZ ZS5
Magaosi k3 pro
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 21. 8. 2017 15:47

On podle mě má na mysli sluchátka s kabelem za ucho
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marpa11 21. 8. 2017 15:58

OSiRiSsk píše:
Takže ani špunty ani pecky ? :D Úplne si neviem predstaviť akú konštrukciu vlastne hľadáš... ten dizajn GR07 je pomerne špecifický práve pre GR07..

To, co navrhl LOPO a Bína, mi přišlo, že by mi mohlo vyhovovat.
Pod pojmem pecky myslím sluchátka bez vedení do zvukovodu, ale asi se špatně vyjadřuji. Myslel jsem pod tím něco jako FiiO EM3. Veškerý tlak je před zvukovodem ve skořepě.
Nechtěl bych GR01, přímé zapíchnutí do zvukovodu, a to mi není příjemné, tlak je jen ve zvukovodu.
Ideál je něco, co se opírá o skořepu, kozlík a je ukotveno ve zvukovodu. Dochází tak k rozložení tlaku.

V práci

Na doma
Opus#1 a Grado RS2e

Minulost
Vsonic GR07
Vivo xe800
KZ ZS5
Magaosi k3 pro
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 21. 8. 2017 16:13

Takže mělké usazení a kabel je jedno jak?
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marpa11 21. 8. 2017 16:16

Je jedno jak bude kabel veden, jen za uchem vím, že je to lepší, alespoň je váha rozložena a při případném zadrhnutí kabelem o věci nevypadávají sluchátka z uší.
Nevím, co si představit pod pojmem mělké usazení, ale hloubka GR07 je tak akorát. Jak říkám, tato sluchátka mi zcela vyhovují, jen bych se chtěl zkusit posunout zvukově trochu dále.

V práci

Na doma
Opus#1 a Grado RS2e

Minulost
Vsonic GR07
Vivo xe800
KZ ZS5
Magaosi k3 pro
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 21. 8. 2017 16:27

No rozhodně gr07 nenarveš do ucha tak hluboko jako gr01 nebo etymotic. Já bych se držel asi těch pinnacle p1.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Další stránka