od zino333 11. 6. 2018 20:21
Pridávam sa k tým, ktorým u IT01 chýba iskra na výškach. Oni hrajú na svoju cenu veľmi fajn. Idú hlboko a bas majú vcelku dobre prekreslený. Stredy sú fajn s celkom dobrým detailom. Ale výšky proste nemajú iskru. Necinkne to. Ak by som to mal opísať, prirovnal by som to k prednesu širokospektrálneho meniča vs. zvuku z poctivej kaloty. Tu sa ten cinkot nekoná. Počúval som IT01 nedávno na cestách dva týždne vkuse a tak som sa s nimi myslím celkom dobre zoznámil.
Ich zvuk je robený pre masy. Aby ohúrili na prvé počutie. Hrajú proste na efekt. Lenže chyba lávky. Aspoň pre mňa. Ja to veľmi nemusím. Mňa to unavuje a nebaví ma to dlho tolerovať. Ja mám rád keď hudba príjemne a nenásilne plynie, keď nepúta veľmi pozornosť ale viem sa do nej započúvať a objavovať detaily. Hlboko sa ponoriť do počúvania. IT01 mi v tom bránia svojou agresivitou.
Paradoxne moje staré RHA MA750 sú vo všetkých ohľadoch slabšie ako IT01. Majú menší priestor, menej detailu, menej kvalitné stredy, menej kvalitné a menej rozlíšené basy, ale za to výšky mi prišli príjemnejšie. Napriek tomu že IT01 ich predčili takmer vo všetkých smeroch, MA750 mi umožňovali sa započúvať do hudby hlbšie a počúvať dlhšie. Sú zábavnejšie, príjemnejšie. Začínam uvažovať že začnem hľadať vo svete IEM ďalej...
Naposledy upravil
zino333 dne 11. 6. 2018 23:22, celkově upraveno 1
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3