Ahoj všem,
hledám uzavřená sluchátka na domácí použití k PC, zvukovka Xonar. Jak na hudbu tak na filmy. Cena by měla být kolem 3000,- ale pokud nebude výběr v této cenovce tak i dražší.
Mám 2 hlavní podmínky na sluchátka:
1) pohodlná s nižším přítlakem
2) přiměřeně zvednuté basové pásmo
Pokud jde o ten komfort. Mám asi větší hlavu a takové Sennheiser HD 5xx jsou už pro mne nepohodlná. Naopak velmi pohodlná pro mne je konstrukce od audio-technica, systém 3D Wing.
Měl jsem možnost zároveň vyzkoušet Audio-Technica ATH-AD500X a Beyerdynamic DT 770 32 ohm. Zatímco ty první zvukově jsou takové v hraní čistší a vzdušnější a jejich basová složka mi příjde až chudokrevná, tak DT 770 mají výraznější basy, které jsou takové údernější, dynamičtější ale přitom lokální, ne jako nabasovaná levná zahuhlaná sluchátka rozbřednutá do celého pásma. No a ty se mi zvukově opravdu líbila. Takže v čem je problém? Problém je právě v přítlaku těch Beyernů, přítlak velký jaký sem ještě u sluchátek neregistroval. Pokud by byly sluchátka přítlakem blízká těm audio-technica, ale zvukově co nejblíže k DT 770, tak bych měl favorita. Díky za jakoukoliv radu.
PS: koženkové náušníky nejsou problém, nevadí mi.