Já používám už rok a půl pěny od QKZ. Tenkrát je ještě prodávaly v blistru ve 3 velikostech, ale teď už jsem našel jen vel. M - např.
https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne ... st=ae803_4.
Od ostatních se liší tím že nemají zpevněný střed, přesto i po takové době drží dobře. Jen při čištění není vhodné je moc často sundávat. Jsou výrazně tvrdší než jiné pěny z Ali, ale v uchu teplem povolí a vytvarují se. Výhodou je taky více kónický tvar, díky kterému se hlouběji ponoří do ušního kanálu. Velikost M používám jak je na TRN V80, L jsem si zkrátil a vytvaroval pro Tin Audio T2. Při nasazování není třeba je žmoulat, prostě zasunu a jakmile teplem povolí, jen trochu dotlačím. Izolují skvěle, s Comply porovnat nemůžu, ale třeba pěny od T2 mi vůbec neseděly a po 14 dnech vypadaly, jako bych je používal rok.
Jinak, pokud někoho zajímá moje srovnání T2 vs. V80. Obojí jsou za svou cenu skvělé v porovnání s tím, co se na Ali prodávalo před cca. 2 roky, nebo co za vyšší cenu koupíte u nás v obchodě. Než jsem si koupil T2 a V80, používal jsem nějaký čas Xiaomi Hybrid Pro HD, které mě na dlouho vyléčily z touhy po dalších hybridech a inear sluchátkách obecně, prostě jsem přešel na pecky a musel jsem se hodně přemlouvat, abych dal IEM ještě šanci, teď toho nelituju, V80 i T2 jsou naštěstí úplně o něčem jiném! T2 (ne Pro verze) hrají poměrně vyrovnaně, pěnové nástavce mohou částečně překrýt přední kompenzační otvor, takže spolu s lepší izolací od okolí se zlepší podání nízkých, které se pro někoho zpočátku zdají nedostatečné. Středy jsou podle mě ukázkové a vysoké dostatečné, ale chybí jim trochu detaily. Pravda, kdybych si později nepořídil ještě V80, asi bych to ani nepocítil. U V80 zakrytí kompenzačních otvorů nemá na zvuk tak velký vliv. Osobně mi basová složka přijde podobná, jako u T2, středy jsou trochu odsunuté do pozadí, ale vokály tím nijak zvlášť netrpí. Výšky jsou naproti tomu trochu zvýrazněné a osobně se nemůžu nabažit těch detailů! Trochu jsem se u nich podle rezcenzí těch výšek bál, ale nic neřeže, žádné sibilanty necítím. Se silikonovými nástavci nedokážu poslouchat ani jedny, jakmile přestanou trochu těsnit, objeví se problém se sibilanty a výšky začnou být protivné. Zkoušel jsem všechny možné (snad kromě předražených SpinFit) a problém se dříve, či později projevil vždy, takže jsem se pokaždé vrátil k osvědčeným pěnám od QKZ. T2 mají výhodu, že lze kabel vést přímo dolů i za uchem, kabel mi přijde trochu lepší a měkčí, než u V80. Suma-sumárum kdybych si musel vybrat jen jedny z nich, určitě bych zůstal u V80, nehrají tak, jak by hrát měly, ale zato tak, jak to mám rád. T2 používám jako rychlovku, když potřebuju sluchátka často nasazovat a sundávat, nejčastěji k telefonu, kde mám jen komprimovanou hudbu ze Spotify. Když si chci ale něco vychutnat a přitom se mi nechce tasit velká sluchátka (Marshall Mon. BT), dávám přednost detailnějšímu zvuku z V80, připojeným většinou k povedenému M0 od Shanlingu. Plnou cenu okolo 50$ bych za ně asi bez vyzkoušení neobětoval, ale V80 se běžně díky velké konkurenci na trhu rozprodávají za polovinu, u T2 je třeba počkat si na nějakou akci, což nebude s přicházejícími T3 asi problém.