Čínske Chi - Fi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod foto1977 26. 1. 2019 23:15

Ještě se zeptám, pokud bych chtěl zkusit ten TRN jak odkazuje kuko61, jakou mám vzít verzi:
0,75mm nebo 0,78mm pro ty ZS3e?

-- 26. 1. 2019 22:16 --

Mrazíku ok, do pondělí počkám v pohodě...
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 29. 1. 2019 15:15

Tak mám ten kabel a je úplně v pohodě. Flexibilní, dobře provedený, správné konektory pro použití s ZS3 nebo ZS3e. Vedení za uchem nemá ten úchylnej drát. Cena 10,90USD.

https://penonaudio.com/accessories/earp ... cable.html
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 31. 1. 2019 04:53

Tak buď chvilku počkej, až jí naskladní nebo mu napiš. Případně bude kabel pro Kineru i na Ali. Ono ty kabely jsou vesměs všechny stejný, tak prostě vem jakýkoliv s těma správnejma konektorama.
Anebo vezmi ten symetrickej a k němu adaptér:

https://penonaudio.com/audio-cable/3.5m ... -ca02.html
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 31. 1. 2019 21:52

Ahoj tak jsem nakonec vzal ten TRN jak odkazuje kuko61, tímto mu děkuji za tip a snad bude kabel ok...

kuko61 píše:Veľmi dobrý kábel je tento. Oproti stock KZ ZSR a Revonext QT2 oveľa ohybnejší. A je k dispozícii s rôznymi konektormi (na obidvoch stranách)
https://www.aliexpress.com/item/TRN-MMC ... 29478.html
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalik7 31. 1. 2019 22:40

Mám ho doma pár dnů a za ty prachy je to supr kup. Jen upozorňuji, že je ten kabel fakt tlustej.
iBasso DX160 -> Oriveti New Primacy
kalik7
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 1. 2. 2019 23:07

Hrubý je, ale je makký a ohybný a nedrží tvar, ako väčšina nespletaných, ako keby pogumovaných káblov, ktoré sa teraz zvyknú dodávať s čínskymi IEM - tie sú tvrdšie a horšie ohybné. Je bez mikrofónneho efektu.
Mám ho najradšej so všetkých káblov, čo mám. (podobný ale trochu tenší kábel sa dodáva k TRN V20)
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 2. 2. 2019 23:57

Pánové, díky za upřesnění, jsem na něj zvědav...
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 4. 2. 2019 22:23

amarok píše:... (včera sem zavrhl dorazivší zs7/ed16 - mají hnusný pike ve výškách) ...

Tak z proklínaných se vyklubaly jedny z nejlepších chi-fi, co jsem měl. Pike ve výškách je vlastně akcentací detailů. Trochu silnější, ale čitelný. I ostatní pásma jsou dostatečně detailní.

A začínám znovu věřit v hodnocení na thephonograph.net.
Jakože hodnocení jednotlivých složek zvuku.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 4. 2. 2019 23:58

amarok: jakou máš barevnou verzi? A jaké je provedení? Je ta průhledná strana opravdu tak pěkná jako na fotkách?
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 5. 2. 2019 10:43

foto1977: Mám tu černou verzi - ve skutečnosti kouřovou. Průhledná je celá skořepina. Z vnější strany to vypadá z dálky jako chaos, ale z blízka je to docela slušně zpracovaný a bez cínu.

btw, má někdo Senfer DT6 ? Hodnocení je většinou výborné, dokonce píšou "Outstanding sound quality".
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 5. 2. 2019 12:26

Ne ale mám v plánu je koupit
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 5. 2. 2019 20:51

amarok píše:foto1977: Mám tu černou verzi - ve skutečnosti kouřovou. Průhledná je celá skořepina. Z vnější strany to vypadá z dálky jako chaos, ale z blízka je to docela slušně zpracovaný a bez cínu.

btw, má někdo Senfer DT6 ? Hodnocení je většinou výborné, dokonce píšou "Outstanding sound quality".

SENFER DT6 používam asi týždeň a u mňa spokojnosť. Nadpriemerné 20 eurovky s trochu suchším podaním, detailnými stredmi a výškami, svetlejším charakterom. Našťastie bez čo i len minimálneho sklonu k sykavkám. Pôvodný nedostatok objemu basovej zložky sa mi podarilo k mojej spokojnosti vyregulovať prelepením drobného otvoru na strane krčku zvukovodu kúskom samolepiacej pásky. Nástavce som vymenil za SpinFity veľkosti L, pretože ani najväčšie pribalené nie sú riešením pre moje "jaskyne". Kábel je po estetickej stránke úbohý, príslušenstvo minimálne. Zaujímavá 3-meničová konštrukcia: dynamický, tlakový a piezoelektrrický menič.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN_2 5. 2. 2019 21:39

4CERATOPS : Ahoj, mám otázku ohľadom náušníkov... Sú tie SpinFit veľkosti "L" väčšie, než ComplyFoam veľkosti "L" ? Mám asi ešte väčšie jaskyne ako ty... a neviem zohnať (okrem ComplyFoam "L", ktoré ale nechcem kupovať za cenu slúchadiel KZ ZS5 v1 ktoré mám, a ktoré majú krátku životnosť) nadstavce...preto už vyše pol roka nepočúvam hudbu cez slúchadlá... a ani neuvažujem o nových z jediného dôvodu, že si nikdy nebudem kupovať peňáče za 8€ pár, a po mesiaci vyhodiť... Dať skoro 100€ za nadstavce ročne ? Keby aj 50€, ani za svet, pre mňa je to príliš veľa. Ďakujem za odpoveď ;-)
DAP/DAC : E1DA 9038SG3, Benjie S5, Walnut V2s, Zishan Z3 (CS43198 + MUSES8820)
Slúchadlá Mangird Tea + DAC E1DA 9038SG3 = PLNÁ SPOKOJNOSŤ
Repráky : TASCAM VL-A5, Creative T20, Creative Muvo 2
NOWOCAYN_2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wmartini 10. 2. 2019 17:54

Já používám už rok a půl pěny od QKZ. Tenkrát je ještě prodávaly v blistru ve 3 velikostech, ale teď už jsem našel jen vel. M - např. https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne ... st=ae803_4.
Od ostatních se liší tím že nemají zpevněný střed, přesto i po takové době drží dobře. Jen při čištění není vhodné je moc často sundávat. Jsou výrazně tvrdší než jiné pěny z Ali, ale v uchu teplem povolí a vytvarují se. Výhodou je taky více kónický tvar, díky kterému se hlouběji ponoří do ušního kanálu. Velikost M používám jak je na TRN V80, L jsem si zkrátil a vytvaroval pro Tin Audio T2. Při nasazování není třeba je žmoulat, prostě zasunu a jakmile teplem povolí, jen trochu dotlačím. Izolují skvěle, s Comply porovnat nemůžu, ale třeba pěny od T2 mi vůbec neseděly a po 14 dnech vypadaly, jako bych je používal rok.
Jinak, pokud někoho zajímá moje srovnání T2 vs. V80. Obojí jsou za svou cenu skvělé v porovnání s tím, co se na Ali prodávalo před cca. 2 roky, nebo co za vyšší cenu koupíte u nás v obchodě. Než jsem si koupil T2 a V80, používal jsem nějaký čas Xiaomi Hybrid Pro HD, které mě na dlouho vyléčily z touhy po dalších hybridech a inear sluchátkách obecně, prostě jsem přešel na pecky a musel jsem se hodně přemlouvat, abych dal IEM ještě šanci, teď toho nelituju, V80 i T2 jsou naštěstí úplně o něčem jiném! T2 (ne Pro verze) hrají poměrně vyrovnaně, pěnové nástavce mohou částečně překrýt přední kompenzační otvor, takže spolu s lepší izolací od okolí se zlepší podání nízkých, které se pro někoho zpočátku zdají nedostatečné. Středy jsou podle mě ukázkové a vysoké dostatečné, ale chybí jim trochu detaily. Pravda, kdybych si později nepořídil ještě V80, asi bych to ani nepocítil. U V80 zakrytí kompenzačních otvorů nemá na zvuk tak velký vliv. Osobně mi basová složka přijde podobná, jako u T2, středy jsou trochu odsunuté do pozadí, ale vokály tím nijak zvlášť netrpí. Výšky jsou naproti tomu trochu zvýrazněné a osobně se nemůžu nabažit těch detailů! Trochu jsem se u nich podle rezcenzí těch výšek bál, ale nic neřeže, žádné sibilanty necítím. Se silikonovými nástavci nedokážu poslouchat ani jedny, jakmile přestanou trochu těsnit, objeví se problém se sibilanty a výšky začnou být protivné. Zkoušel jsem všechny možné (snad kromě předražených SpinFit) a problém se dříve, či později projevil vždy, takže jsem se pokaždé vrátil k osvědčeným pěnám od QKZ. T2 mají výhodu, že lze kabel vést přímo dolů i za uchem, kabel mi přijde trochu lepší a měkčí, než u V80. Suma-sumárum kdybych si musel vybrat jen jedny z nich, určitě bych zůstal u V80, nehrají tak, jak by hrát měly, ale zato tak, jak to mám rád. T2 používám jako rychlovku, když potřebuju sluchátka často nasazovat a sundávat, nejčastěji k telefonu, kde mám jen komprimovanou hudbu ze Spotify. Když si chci ale něco vychutnat a přitom se mi nechce tasit velká sluchátka (Marshall Mon. BT), dávám přednost detailnějšímu zvuku z V80, připojeným většinou k povedenému M0 od Shanlingu. Plnou cenu okolo 50$ bych za ně asi bez vyzkoušení neobětoval, ale V80 se běžně díky velké konkurenci na trhu rozprodávají za polovinu, u T2 je třeba počkat si na nějakou akci, což nebude s přicházejícími T3 asi problém.
Obrázek
wmartini
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka