Předevčírem mi dorazily v záchvatu marnotratnosti objednané čínské pseudo customy Tiandirenhe TD1 (alias hillaudio altair alias paiaudio DR2, i když těžko říct, jestli všechno dělá jedna fabrika a jestli všechny používají stejné měniče, korpusy jsou identické). Přiznám se, že jsem je bral víceméně kvůli jejich vzhledu, nebo spíš tvaru, což zní u sluchátek docela barbarsky. Ale je to určitě první věc, která na nich upoutá - široko daleko žádná rovná plcha, dlouhý krček zaručující skvělou izolaci a usazení, netradičně umístěný měnič, vše odlité z epoxidu (žádný PVC) do jednoho bezešvého monolitu, barevně výrazně odlišené faceplaty a MMCX. Celkově prostě perfektně zpracované, lehoučké a v uších sedí dle očekávání dokonale, neskutečně pohodlné. Podle obrázků jsem měl trochu obavy z velikosti, ale v reálu nejsou o moc větší, než prťavé TRN V80, jen ten krček mají delší. Pohledově z uší nijak zvlášť nevyčuhují, ale spát se na nich na rozdíl od V80 nedá

Myslím, že ani něžnější pohlaví by s nimi nemělo mít žádný problém, naopak díky vzhledu byste s nimi jako s dárkem mohli slušně zabodovat

Od jednoho dynamického 10 mm měniče na ucho jsem žádný velký zázrak nečekal, o to příjemnější bylo moje překvapení, když jsem je poprvé uslyšel! Podle očekávání dominují basy, jsou objemné, ale čisté, kdo si na ně potrpí, bude určitě spokojený. Přitom ale nemůžu říct, že by to bylo za hranou poslouchatelnosti. Střední pásmo je kapku posunuté na pozadí, ale vokály tím nijak neutrpěly, obzvlášť některým ženským to spíš prospělo a neunavují tolik. Vysoké mě asi překvapily nejvíc, docela si na detaily potrpím a nedokázal jsem si představit, že se ještě smířím s něčím nehybridním. On to ale nakonec vůbec není takový průšvih, je vidět, že když se na měničích nešetří i ta jedna dynamika se ctí zvládá celé pásmo. Na pro mě nečekaně dobré úrovni je i scéna, nevím jak se jim to povedlo, ale zní otevřeněji a šiř, než třeba u DT6. Musím říct, že je to docela příjemná změna, netvrdím že jsou dokonalé, jde o to co od nich kdo očekává. Jsou to klasický V-čka, kde ale výšky tolik neřežou a neunavují. Mám rád původní tinaudio T2, ale přestože mají zdvojenou dynamiku, TD1 je jasně přehrávají v podání basů i detailů, jsou dynamičtější a zábavnější. Na V80, nebo DT6 samozřejmě v rozlišení na vysokých nestačí, ale to je jako porovnávat jabka s hruškama. Zkrátka z něčeho, co jsem si pořídil spíš jako kuriozitu do postupky v počtu měničů na ucho

se nečekaně stala docela zajímavá alternativa. Objednával jsem je na ali bez kabelu za cca 20$, ten doporučuju případně dokoupit zvlášť, slibně vypadá za svou cenu třeba ten nový 6 core od TRN. Přišly v praktickém pouzdře s balením obyč bílých špuntů. Na obrázku jsou v kombinaci s bluetooth modulem TRN BT10, se kterým jim to náramně sluší a přes aptx i slušně hraje. Na dalším je moje postupka, kde je vidět, že TD1 nejsou žádná monstra