Vintage sluchátka aneb vlákno pro staré kousky...

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 25. 7. 2023 20:27

HD250 mám dvoje. Jedny bych možná mohl pustit. Napsal jsem ti SZ
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p. Nebužel 20. 12. 2024 22:08

ich bin razerfan

Btw, po letech jsem jukl na tohle fórum a stejné ksichty se tu natírají navzájem dražšími a dražšími sluchátky a převodníky.

Já hlásím, že jsem stále na endgamu HD540. Koupil jsem si druhé. A v práci mám H250 linear. Pravda, nějaký nákup proběhl: r2r11 sice furt mám, ale už spíš jen jako backup. Hlavním a jediným krmítkem je nové Fiio BTR17 /Fiio KA17. A creative btw6 aptx lossless dongle. Většinou jedu přes usb ale občas si to přepnu na LC3 nebo Aptx Lossless.

Kabel pro HD540 jsem si nechal udělat v Anglii u Cosmic cables: 8mi braided copper balanced kabel metrový aby se dalo Fiio strčit do kapsy když s HD540kami courám po bytě. Copper kvůli plnějšímu zvuku. Hezky to k nim jde.
https://www.cosmic-cables.co.uk/product-page/mied%C5%BA

Zrušil jsem Tidal a poslouchám jen za ty roky nakoupené Flacy a DSDčka mých oblíbených alb a relaxačních zvuků přírody.

Určitě se dá jít zvukově výš, ale ne o moc. Zní to božsky. Furt jsem ještě neslyšel HD600, proč taky? Ostatní zbytky vintage sluchátek a techniky pomalu rozdávám a rozprodávám za vstřícné částky nebo to házím rovnou do popelnice.

HD540 doporučuji všem audiofilům i to Fiio. Zní to jak ty vaše šušvary

btw kdybyste někdo chtěl Hiby R3 pro nebo Vorzuge Vorzamp, písněte. Hiby mám na nejmenovaném Šbasaru
p. Nebužel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p. Nebužel 3. 1. 2025 15:05

A jak to tak bývá, když člověk začne hledat na webu po letech informace o převodnících a zesilovačích (a sluchátkách), dopadne to dřív nebo později nějakým nákupem, tak jsem se přes všechen odpor k dalším upgradům nechal vycukat, a pro HD540ky jsem pořídil nový stolní zesík (a nový převodník).. Převodník je SMSL DO100 Pro, což je stolní side-grade (ekvivalent) k FiiO BTR17 protože má dva Ess čipy stejné generace a balanced architekturu (xlr propojky na zesík). A zesíkem je opěvované Aune S17 Pro Evo. Snad budou 540ky spokojené.

Tonální charakter převodníku by měl být stejný jako u Fiia, tj. neutrální zvuk, bohatý (ve smyslu ne striktně neutrální, šmrnclý určitou zábavností, s mírně ale ne příliš akcentovanou světlostí zvuku ve výškách) a charakter zesilovače hebký, trošku teplejší (což si pěkně sedne s neutralitou převodníku) a dynamický. Tím by mohlo by na pár let audio zas vyřešené.
p. Nebužel
Kolemjdoucí

Předchozí stránka