od martas38 25. 5. 2021 15:39
Nejlepší je koupit z linsoul.com, případně z mtmtaudio.com, kde bývá větší výběr, ale vyšší ceny a poštovné. Variant je spousta a dají se koupit po půl číslech. Základní dělení:
Azla Sedna - černá barva, v klasickém provedení a provedení Short s kratším krčkem. Materiál tvrdší, za mě nejlepší dopady na zvuk.
Azla Sedna Light - bílá barva, opět klasické a Short provedení, materiál lehce měkčí, přijde mě , že zvukově nepatrně horší, lehce oříznuté oba konce pásma, ale dost možná je to jen můj dojem.
Azla Xelastec - průhledné, tuším krom klasických je verze pro Airpods. Materiál silně lepivý, asi jak poštovní známka, mě to absolutně nevyhovuje, ale spousta lidí to chválí, údajně příjemné nošení, já mám opačný názor. Přijde mě, že silně zeslabují bas a zvuk je tenší, světlejší, méně hutný. Jsou z nich nejdražší.
Co se týče rozdílů klasika vs Short, přijde mě, že klasika má lepší dopady na zvuk, ale krček je opravdu o dost delší. Nutno zvážit dle délky krčku IEM. Spíš používám Short.
Za mě absolutně nejlepší nástavce co se týče zvuku (vyjma Xelastec), ale JVC a SpinFit jsou pohodlnější.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12