Sluchátka a Spotify vs Tidal

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 1. 5. 2022 04:33

mne tiež vyhovuje Deezer
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 5. 2022 07:33

Je Deezer k dispozici pro uživatele z ČR bez nějakých triků ? Nepodařilo se mi to na jejich webu najít ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IXXI 1. 5. 2022 10:09

ničeho jsem si rok už nevšiml
IXXI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Skeptický 3. 5. 2022 10:15

v ČR by neměla být pouze varianta FREE.
Skeptický
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pbl1978 5. 5. 2022 18:04

U dj setu Deezer odděloval jednotlivé tracky, sice nepatrně, ale bylo to slyšet. Nevíte jestli už to mají vyřešené?
A ještě jeden dotaz, mají tam sekci ala Weekly Discover?
Diky
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 2. 8. 2023 22:32

Trošku oživím staré vlákno, abych nemusel zakládat nové. Dostal jsem se za dobrou cenu ke sluchátkám Sony XB910N a protože je to nejspíš mnohem lepší než to co jsem dosud vždy používal, řekl jsem si že vyzkouším Tidal. Doteď jsem používal hlavně Spotify a podle nějakých čísel jsem si řekl, že vyzkouším jestli poznám nějaký rozdíl. No a nejhorší na tom je, že jsem přinejmenším u nějakých skladeb rozdíl našel, někdy docela velký, jindy jen při přímém srovnání. Je to na těchto sluchátkách možné? Vím že jsou dost přebasované, basy jsem stáhnul a zvuk z nich mi teď vyhovuje. Měly by mít LDAC až 960kbps jestli se nepletu, takže pokud má Tidal HIFI nějakých 1460kbps, je skutečně možné že ten rozdíl slyším, nebo si jen moje uši něco nalhávají, protože o tom "rozdílu" ví? Spotify by mělo mít pouze 320kbps, takže jestli to opravdu můžu slyšet přešel bych na Tidal Hifi, cenou to je podobné a asi ani jinak bych neměl problém s nabídkou atd. Chtěl jsem vyzkoušet i Deezer, ale to je už myslím zbytečně drahá sranda, ikdyby to bylo lepší, u toho už nevěřím, že bych to poznal v porovnání s Tidalem. Samozřejmě s kvalitnějším výstupem, ale zase takový blázen nejsem. :-D
Doplním, že poslouchám bezdrátově, což by údajně měl LDAC Sony dát právě až těch 960kbps. Ale vůbec se v tom nevyznám, jak moc je to reklamní trik a jak moc realita. A taky jak moc dobře slyším, to už vůbec nevím, protože jsem si vždycky myslel, že jsem hluchej jak poleno. :D (Díky za každou rozumnou odpověď bez výsměchu, protože vůbec netuším jak moc velkou blbost jsem sem právě napsal. :-[ )
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 2. 8. 2023 22:52

Na AirPods Pro 2022 poznám rozdíl mezi Spotify a Tidal bez problémů. Rozdíl mezi Tidal a Deezer již nikoli.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 8. 2023 01:07

Ano rozdíl určitě můžeš slyšet. Spotify zní narozdíl od Tidalu divně, jako by zastřeně, prostě to hraje minimálně pro mě špatně. Hodně špatně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 4. 8. 2023 09:07

No takže rozdíl opravdu slyším, hlavně u propracovaných balad, tam najednou slyším nástroje o kterých jsem do té doby nevěděl že tam jsou. Trochu s nadsázkou, ale jo. Problém u Tidalu a to co to strašně zabíjí je hlavně algoritmus. Lajkuju, mám sestavený obří playlist a když chci z nějaké písně udělat radio (aby mi hrálo něco podobného v mém žánru, hlavně při práci se to hodí), stejně mi tam pořád cpe nesmysly. Poslouchám rock a obecně tvrdší muziku. Ať pustím cokoli a nechám to hrát automaticky dál, vlastně téměř pokaždé je druhá (nejpozději třetí) píseň od System of A Down a to jsem si je nikdy dobrovolně nepustil. Po pár dalších písních (kde je vždy minimálně jedna popíkova od kapely o které jsem v životě neslyšel) následují opět Systémy. Udělal jsem experiment a System, Megadeth a ještě jednu mě neznámou kapelu mi to cpe za každou cenu vždy a všude. To má Serj nějak zaplacené, nebo co?!? To mě opravdu štve. Tidal je tak použitelný nejvíce na přehrávání alb, ne na mixy nebo poslech v práci. S českou hudbou si neporadí vůbec, buď hraje jen a pouze česky nebo češtinu nezná a zase pustí Systémy. OMG! Navíc vůbec neumí střídat české interprety se zahraničními, Spotify se aspoň snaží. Tidal je tak vlastně "jen" o kvalitě. To je asi důvod proč se u nás prosazuje tak pomalu, protože byť je Hifi za cenu Spotify, vyšší kvalita zvuku ještě neznamená vyšší kvalitu služby. Budu dál testovat, ale moc to pro Tidal nevidím.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 8. 2023 09:14

Spotify má lepší aplikaci, horší streaming. Nějaká hudba mi u nich zní jak "z plechovky". Už teda 3 roky mluví o "HiFi" kvalitě, ale 3 roky to nejsou schopni spustit.

Snad ke konci roku se jim to má konečně zadařit:
https://www.whathifi.com/advice/spotify ... atest-news

Tak jsem pak zvědav. Zatím Tidal. Ale pokud to spustí, stejně budou asi dražší jak Tidal a pochybuji, že znít lépe, tak možná není ani na co čekat...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 4. 8. 2023 10:12

Chlapci chlapci, bezztrátovost není HiFi ani vyšší kvalita zvuku :pozor, i když se to tak streamovací služby pokouší prezentovat. HiFi i zvuková kvalita jsou někde úplně jinde.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 8. 2023 10:19

Pokud jsem to správně pochopil, tato diskuse není o tom, jaký je rozdíl mezi ztrátovou a bezeztrátovou kompresí, nýbrž o tom, jaký je rozdíl mezi hudbou streamovanou Spotify, a Tidalem.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 8. 2023 10:19

To nikdo nepíše ;) "HiFi" je typický název plánu nabízejícího kvalitnější streaming u těch služeb.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 4. 8. 2023 11:04

Mluví se tu stylem:
"....Tidal je tak vlastně "jen" o kvalitě."
"....byť je Hifi za cenu Spotify, vyšší kvalita zvuku ještě neznamená vyšší kvalitu služby."
"....3 roky mluví o "HiFi" kvalitě, ale 3 roky to nejsou schopni spustit."

Proto uvádím na pravou míru, že hifi je někde úplně jinde. Že si streamovací služby nazvou svoje plány "HiFi," mluví o HiFi kvalitě a vydávají bezztrátovost za HiFi atd., to je všechno jen bludnej marketing. A lidi to od nich bohužel přejímají a pak to takhle dopadá.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 8. 2023 11:09

@Kamasu - zbytečnej a nic nepřinášející komentář.

Bavíme se tu o kvalitě streamingu jednotlivých služeb, ne ezotericky o tom, "co" a "kde" je "hifi" a jak je kdo chápe.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka