Trošku oživím staré vlákno, abych nemusel zakládat nové. Dostal jsem se za dobrou cenu ke sluchátkám Sony XB910N a protože je to nejspíš mnohem lepší než to co jsem dosud vždy používal, řekl jsem si že vyzkouším Tidal. Doteď jsem používal hlavně Spotify a podle nějakých čísel jsem si řekl, že vyzkouším jestli poznám nějaký rozdíl. No a nejhorší na tom je, že jsem přinejmenším u nějakých skladeb rozdíl našel, někdy docela velký, jindy jen při přímém srovnání. Je to na těchto sluchátkách možné? Vím že jsou dost přebasované, basy jsem stáhnul a zvuk z nich mi teď vyhovuje. Měly by mít LDAC až 960kbps jestli se nepletu, takže pokud má Tidal HIFI nějakých 1460kbps, je skutečně možné že ten rozdíl slyším, nebo si jen moje uši něco nalhávají, protože o tom "rozdílu" ví? Spotify by mělo mít pouze 320kbps, takže jestli to opravdu můžu slyšet přešel bych na Tidal Hifi, cenou to je podobné a asi ani jinak bych neměl problém s nabídkou atd. Chtěl jsem vyzkoušet i Deezer, ale to je už myslím zbytečně drahá sranda, ikdyby to bylo lepší, u toho už nevěřím, že bych to poznal v porovnání s Tidalem. Samozřejmě s kvalitnějším výstupem, ale zase takový blázen nejsem.
Doplním, že poslouchám bezdrátově, což by údajně měl LDAC Sony dát právě až těch 960kbps. Ale vůbec se v tom nevyznám, jak moc je to reklamní trik a jak moc realita. A taky jak moc dobře slyším, to už vůbec nevím, protože jsem si vždycky myslel, že jsem hluchej jak poleno.

(Díky za každou rozumnou odpověď bez výsměchu, protože vůbec netuším jak moc velkou blbost jsem sem právě napsal.

)