Sluchátka a Spotify vs Tidal

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 4. 8. 2023 13:16

Tidal od srpna začíná spouštět předplatné Max, kde mají být tak jako třeba na Qobuzu flacy až 192/24bit.

Co se týče UI, Spotify bohužel neznám, ale UI Tidalu je teda pro mě mnohem lepší jak Qobuz, který využívám vyloženě na přehrávání oblíbených alb atd
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 8. 2023 15:14

Teď ještě jestli to budou plnohodnotné hi-res flacy a nebo upsamplované 16/44,1 Ani bych se nedivil, kdyby tomu tak bylo, ale to se zjistí okamžitě dle spektrální analýzy.
Co se týče kvality zvuku, subjektivně bych řekl, že je Qobuz zvukově lepší, taky tam nacházím kupodivu proti Tidalu víc raritek. I když ty dvě služby se navzájem doplňují.
UI naštěstí řešit nemusím, protože oboje používám jako pluginy v Audirvaně a na mobilu/tabletu to používám tak sporadicky, že je mi to jedno, ale zrovna mobilní app mně přijde lepší u Qobuzu. Ale to je samozřejmě otázka vkusu.
Jinak jsem rád, že se ztrátovou kompresí MQA to dopadá tak, jak to dopadá. Byla to akorát fabrika na prachy pro firmy jako MQA Ltd, Meridian a podobně. Jen je mi trochu líto lidí, co kupovali překotně nové převodníky a MQA certifikaci brali jako hlavní parametr výběru.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 4. 8. 2023 15:46

Audirvanu používám taky, ale opět jen k přehrávání už udělaných playlistů. Nejvíc asi poslouchám přes Uapp a na Qobuzu mi chybí třeba My daily discovery, které často poslouchám a objevuju tam někdy i nové věci. S MQA souhlas
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 8. 2023 16:08

Já to používám na počítači, takže Audirvana je jako hlavní, vlastně jediný player.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 4. 8. 2023 16:09

SSakul píše:Tidal od srpna začíná spouštět předplatné Max, kde mají být tak jako třeba na Qobuzu flacy až 192/24bit.

Co se týče UI, Spotify bohužel neznám, ale UI Tidalu je teda pro mě mnohem lepší jak Qobuz, který využívám vyloženě na přehrávání oblíbených alb atd

Zrovna dnes se mi Tidal aktualizoval. :)
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 4. 8. 2023 16:50

Takže už jsou přístupné hires flac? Na androidu?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 4. 8. 2023 20:16

mahtiel_cz píše:
SSakul píše:Tidal od srpna začíná spouštět předplatné Max, kde mají být tak jako třeba na Qobuzu flacy až 192/24bit.

Zrovna dnes se mi Tidal aktualizoval. :)

Mimochodem, aktualizoval se TIDAL v Androidu, nebo v "jabku"? Mě zatím jen v PC... A Audirvana a UAPP si taky jedou pořád MQA. Jo, v PC je MAX...
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 4. 8. 2023 20:31

Práve som si ho zaktualizoval v Androide: Low 92 al. 320 voliteľne, High 16/44.1 a Max 24/192.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 4. 8. 2023 20:42

Děkuji za odpověď, mám tři Androidy, ale na žádném aktualizace TIDALu, asi to jde "ve vlnách"... Myslel jsem, že je to jen na iPhone a v PC...
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 4. 8. 2023 21:02

Stáhla jsem do mobilu s androidem a nyní stahuji do DAPu.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 7. 8. 2023 23:39

4ceratops píše:Práve som si ho zaktualizoval v Androide: Low 92 al. 320 voliteľne, High 16/44.1 a Max 24/192.

Můžu se zeptat, jak jste tu aktualizaci provedl? Já mám stále verzi ze začátku července a kvalita Max se tam neobjevuje. Diky
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 8. 8. 2023 00:12

JarinV píše:
4ceratops píše:Práve som si ho zaktualizoval v Androide: Low 92 al. 320 voliteľne, High 16/44.1 a Max 24/192.

Můžu se zeptat, jak jste tu aktualizaci provedl? Já mám stále verzi ze začátku července a kvalita Max se tam neobjevuje. Diky

Klasická aktualizácia cez Google play.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 8. 8. 2023 00:24

Hoši (a dámy) mám na Vás ještě jeden dotaz, jelikož jsem narazil na problém. Když si ve vývojářském menu ručně přehodím v nastavení bluetooth LDAC na 990kbps, tak mi nejde zvolit vzorkovací frekvence na 44,1kHz, proč? Respektive jaký to má vliv když mám nastaveno 96kHz a prostě s tím nehnu? Můžu dát maximálně jen adaptivní a to mi to stejně hodí na 96kHz. Převzorkovává se to a dělá to z toho horší zvuk než by měl být, nebo to i tak jede těch 44,1kHz když mám HiFi tarif?
Jinak musím říct, že když takhle to všechno ponastavuju, je ten rozdíl mezi YT Music a Tidal hodně velký a i v porovnání se Spotify se ten posun ještě znásobí.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 8. 8. 2023 19:16

Nejsem žádný velký sluchař, ale když jste mě zlákali na sluchátka a já si pořídil drátová, byť ne za horentní sumu a hraji přes externí zvukovou kartu, taky jsem začal být se Spotify nespokojený. Paradoxně jsem vyměnil i bedničky u NTB za poměrně základní monitory a hudba ze Spotify stejně tak, jako ve sluchátkách, pro mě nemá šťávu. A to jak píšu, nejsem žádný sluchař a neměl jsem potřebu tu jejich kvalitu dlouze studovat a porovnávat. Do chvíle nákupu jsem byl poměrně spokojený konzument :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod martas38 8. 8. 2023 19:50

MgX: Ano, takhle nějak ta nemoc začíná :D
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka