Nevim snad o nikom, kdo by mel jen SACD, a k tomu nic jineho. To snad nema smysl vubec resit.
Ja nechapu jednu vec. Kdykoliv se nekde resi stream vs. neco (CD, vinyl, youtube, SACD, cokoliv...), tak je to bud to, nebo ono. Jakoby neslo oboji najednou. Kdyz ma clovek opravdu *rad* hudbu, tak by se mel zajimat i o jeji technickou kvalitu, ktera na zprostredkovani te hudby ma obrovsky vliv. Vsichni tady investujeme nemale prostredky do hardware a software k reprodukci, a kvalita nahravky je nemene dulezita, klidne i nejdulezitejsi. Pokud mam stream jako jediny zdroj, tak proste akceptuji, ze spoustu zejmena starsich veci, si neposlechnu v te casto vyssi a velmi casto nejvyssi kvalite. Kamasu / LUK to tady vsude opakuje stale dokola, nemusi se nam to libit, ale je to proste fakt. S cim treba Kamasu souhlasit nebude, a ja si to myslim je, ze i tak stream povazuju za dobrou vec. Stale je tam i cast kvalitnich veci, sice to da praci najit, ale je to proste dobry zdroj. Nikoliv hlavni, nebo jediny. Proto kdyz ma clovek opravdu rad hudbu a tedy se zajima o jeji technickou kvalitu, tak idealne ma pristup k co nejsirsimu mnozstvi zpusobu reprodukce. Nekdy je ta nejlepsi kvalita na vinylu, nekdy na CD, jindy zase SACD a nekdy v pohode staci i ten stream. Pokud tedy chci opravdu kvalitni poslech. K beznemu poslechu samozrejme staci i ten stream a samozrejme stream je i asi nejlepsi nastroj k objevovani novych veci, o tom zadna.