Sluchátka a Spotify vs Tidal

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yiakubou 15. 8. 2023 15:23

Nevim snad o nikom, kdo by mel jen SACD, a k tomu nic jineho. To snad nema smysl vubec resit.

Ja nechapu jednu vec. Kdykoliv se nekde resi stream vs. neco (CD, vinyl, youtube, SACD, cokoliv...), tak je to bud to, nebo ono. Jakoby neslo oboji najednou. Kdyz ma clovek opravdu *rad* hudbu, tak by se mel zajimat i o jeji technickou kvalitu, ktera na zprostredkovani te hudby ma obrovsky vliv. Vsichni tady investujeme nemale prostredky do hardware a software k reprodukci, a kvalita nahravky je nemene dulezita, klidne i nejdulezitejsi. Pokud mam stream jako jediny zdroj, tak proste akceptuji, ze spoustu zejmena starsich veci, si neposlechnu v te casto vyssi a velmi casto nejvyssi kvalite. Kamasu / LUK to tady vsude opakuje stale dokola, nemusi se nam to libit, ale je to proste fakt. S cim treba Kamasu souhlasit nebude, a ja si to myslim je, ze i tak stream povazuju za dobrou vec. Stale je tam i cast kvalitnich veci, sice to da praci najit, ale je to proste dobry zdroj. Nikoliv hlavni, nebo jediny. Proto kdyz ma clovek opravdu rad hudbu a tedy se zajima o jeji technickou kvalitu, tak idealne ma pristup k co nejsirsimu mnozstvi zpusobu reprodukce. Nekdy je ta nejlepsi kvalita na vinylu, nekdy na CD, jindy zase SACD a nekdy v pohode staci i ten stream. Pokud tedy chci opravdu kvalitni poslech. K beznemu poslechu samozrejme staci i ten stream a samozrejme stream je i asi nejlepsi nastroj k objevovani novych veci, o tom zadna.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2023 16:36

Mě v tom u SACD brání to, že z něj neleze digitální cestou DSD, které si platím v ceně nosiče. Crackovat firmware v playeru se mi nechce. A pak všechny ty další omezení, už jen to, že se v dnešním světě někde něco musí točit. Uznávám, že nízký DR je obrovský problém, ale aby mě to nutilo uzamknout se poslechem v hudbě do roku 1996? Ani náhodou. Každý si může zvolit to, co mu vyhovuje. A dál zastávám názor, že i po rozbité polňačce (hudbě s nízkým DR) se jede líp v Mercedesu S Classe, než po německé dálnici v Dacii.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tobynešlo 15. 8. 2023 17:21

Když si na Tidalu dáte vyhledat např. Ellu Fitzgerald, objeví se vám asi 180 alb, starých a i z posledních let. Je to na pár dní, spíše týdnů poslechu. Dá se poznat proč byla tak populární v USA. U nás se od ní hrálo sem tam něco s Armstrongem. K tomu ostatnímu se u nás jinak běžně nedostanete než přes takovou službu. Stejně je to starými bluesmany a jazzmany z předválečných dob. Také u remasterovaných skladeb Beatles jsem slyšel zvuky, které jsem nikdy předtím neslyšel a to nějaké vinyly mám doma. V tom je největší síla - množství, kvalita a neustále se rozšiřující nabídka. Takže ten pohrdavý a přehlíživý pohled na streamovací služby nesdílím. Ba naopak.
tobynešlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada5 15. 8. 2023 19:18

Já mám štěstí že mám oboje celkem kvalitní Sacd mašinu Oppo a celý audio řetězec až po bedny i s dsp.Nyní pár let jedu na kvalitní sestavě sluchátka a z Oppa to dám optikou do sluchátkového dacu a mohu do sluchátek nebo symetrikou do audio řetězce ale proč to píšu daleko víc cca 95 procent času streamuji z Qobuzu a i když občas je nahrávka mizernější tak se s tím vyrovnám protože jsem línej vyhrabovat cd a všechno zapínat a nízké dr mě taky sere. :-DJeště dodám že i dost často poslechnu z internetu Rádio Hey a Beat i když kvalita řekněme průměrná >:-( .
Naposledy upravil lada5 dne 16. 8. 2023 18:29, celkově upraveno 1
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2023 20:55

Vidím to podobně jako lada5
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránka