Díky, zatím tedy nebudu spěchat, spíše prozkoumávat terén. Teprve začínám

Včera jsem srovnával skladby, které nabízeli na Spotify v Release Radaru s těmi samými na Tidalu. Jak už jsem psal, měl jsem dost značné problémy poznat nějaký rozdíl. Používal jsem Mojo a Android + Sennheiser HD599 a Rane RH-50. Až jsem skoro dospěl k názoru, že ten Tidal pro mě nemá smysl, protože to prostě neslyším .. Dnes jsem v Release Radaru pokračoval, ovšem na iPadu Pro s externím DACem (dongle), eventuelně bez něj. Sluchátka Bayerdynamic DT770 Pro 80 Ohm, které mám za “taková lepší uzavřená sluchátka na popík a rock, aby to mělo basy”. K mému úžasu byly rozdíly mezi Spotify a Tidal dramatické. Tidal má lepší rozlišení nástrojů, pokud jich hraje více dohromady, lepší dynamiku (Spotify je takový rozbředle zprůměrovaný), zvuk nástrojů je na Tidalu čistý a energický, na Spotify roztřepený, zrnitý, hrubý. Tož tak, to bychom měli vyřešeno
-- 5. 7. 2020 18:57 --_daRK: vidím, že používáš AQ NightOwl Carbon - nemáš zkušenost s NightHawk Carbon? Stále nevím, co si o nich myslet. Někdo na ně nedá dopustit, jiní je hodnotí dost špatně ..