Sluchátka a Spotify vs Tidal

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yiakubou 6. 7. 2020 16:03

Houbičkar píše:O zadném "hlavně" prekrucování nemuze byt v techto konkretnich pripadech ani řeč.

Omlouvam se za offtopic, ale:
- prekrucujes, viz sloupy vs. regaly, kde pointa meho textu byla o necem jinem. Kdyz si prectes posty predtim a potom, mozna pochopis, v jakem kontextu to bylo psano. Vlitnout do vlakna, vytrhnout neco z kontextu a ostatni zkritizovat bez jakekoliv dalsi pridane hodnoty, to by ti slo.
- V ostatnich vecech muzes mit klidne stokrat pravdu, ale tvuj zpusob komunikace je toxicky a vuci ostatnim uzivatelum utocny. Jde to vysvetlit i jinak, zvlast kdyz toto neni nejake expertni hifi forum - ta jsou jinde, sem chodi spousta zacatecniku. Proto i muj puvodni komentar a kritika vuci tobe v tomto vlakne, se kterou jak sam tvrdis je nutne pocitat, kdyz se takto verejne vyjadrujes. Neni to jen o obsahu, ale i forme. Uplne stejne bych mohl rozmetat tvuj vyrok, ze DT 880 jsou nejpohodlnejsi sluchatka na trhu.
- Jestli neco na hifi komunite nemam rad, tak to jsou takovi ti jesitni hifi starici a elitisti, co si X let buduji znalosti, zkusenosti, ale casto s tim i tu 'svoji pravdu', kde kdyz nekdo rekne neco jineho, nebo se nepresne vyjadri, hned povysene zacnou s inkvizici. Tvuj projev mi to silne pripomina. Tak se nad tim zkus zamyslet.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 6. 7. 2020 16:04

introvert píše:Výborný výběr hudby? No já používám Tidal pouze dva dny, ale už jsem si stačil všimnout, co se nabízí, když ve vyhledávání zadám Rammstein - nic (skoro). Hmmm ... A co třeba David Chesky, nebo Dr. Chesky, který má vydavatelství Chesky Records, nahrávající výlučně pro audiofily (tedy to, co by měl Tidal HiFi považovat za dar z nebes)? To samé jako Rammstein. Hmmm ... Je zjevné, že na Spotify Tidal opravdu nemá, alespoň co do nabídky skladeb a interpretů.

Je mi ľúto ľudí, ktorí nakupujú hifi aby si potom sťahovali kvalitne nahraté blbiny, ktoré by inak nikdy nepočúvali. Počúvajú ich len kvôli tomu, že niekde si prečítali, že to je audiofilský album. :-!
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 6. 7. 2020 16:25

Yiakubou píše:
Houbičkar píše:O zadném "hlavně" prekrucování nemuze byt v techto konkretnich pripadech ani řeč.

Omlouvam se za offtopic, ale:
- prekrucujes, viz sloupy vs. regaly, kde pointa meho textu byla o necem jinem. Kdyz si prectes posty predtim a potom, mozna pochopis, v jakem kontextu to bylo psano. Vlitnout do vlakna, vytrhnout neco z kontextu a ostatni zkritizovat bez jakekoliv dalsi pridane hodnoty, to by ti slo.
- V ostatnich vecech muzes mit klidne stokrat pravdu, ale tvuj zpusob komunikace je toxicky a vuci ostatnim uzivatelum utocny. Jde to vysvetlit i jinak, zvlast kdyz toto neni nejake expertni hifi forum - ta jsou jinde, sem chodi spousta zacatecniku. Proto i muj puvodni komentar a kritika vuci tobe v tomto vlakne, se kterou jak sam tvrdis je nutne pocitat, kdyz se takto verejne vyjadrujes. Neni to jen o obsahu, ale i forme. Uplne stejne bych mohl rozmetat tvuj vyrok, ze DT 880 jsou nejpohodlnejsi sluchatka na trhu.
- Jestli neco na hifi komunite nemam rad, tak to jsou takovi ti jesitni hifi starici a elitisti, co si X let buduji znalosti, zkusenosti, ale casto s tim i tu 'svoji pravdu', kde kdyz nekdo rekne neco jineho, nebo se nepresne vyjadri, hned povysene zacnou s inkvizici. Tvuj projev mi to silne pripomina. Tak se nad tim zkus zamyslet.

Ano, pises svatou pravdu. Zkus se pred zverejnenim voloviny nejprve zamyslet a az potom stisknout "enter". Jinak chápu, ze te reakce zrejme bolestne zasáhla (nebylo účelem), ovšem nejsi přeci slečinka, které je nutno pusinkovat čelíčko. Jsi chlap a trochu věcné kritiky bys měl unést. A pojdme radeji od toho, dal uz bychom byli opravdu OT.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 7. 2020 18:48

Takže jsem právě dokončil jeden menší poslechový test s Bayerdynamic DT880, Mojo versus Apple dongle, v obou případech byl zdrojem Tidal, a mezi zdroji jsem přepínal v průběhu skladeb. Ukázalo se, že Mojo zvuk z Tidalu nepoškozuje - je někdo překvapen ? :-) V obou případech byl zvuk u různých skladeb velmi podobný, pouze dongle poskytoval méně širokou (otevřenou) scénu, na které se hudba odehrávala, a zvuk donglu byl jakoby sevřenější.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 7. 2020 21:32

DT880 edition 2005 považuju za velice pohodlná sluchátka. Pro mě nejpohodlnější velká sluchátka co jsem měl kdy na hlavě, nej na trhu tvrdit nebudu, protože jsem toho zas tolik nevyzkoušel, ale ani mnohahodinový poslech neunavoval. Zvukově už to až tak bezchybné není. Trošku chybí detail a dost mě iritoval ten peak někde kolem 8 kHz, který způsobuje ten "charakteristický BD zvuk", pro mě uřvanost, ale uznávám, že spoustě lidí se to líbí a vyhledávají to.
Rozdíl Spotify Tidal slyším s Mojo úplně bez problémů. Mojo nemá na rozdíl od spousty klasických převodníků tak tvrdé výšky, může se zdát, že tam detail chybí. Podle mě nechybí, jen není pravá strana pásma zvýrazněna a celkově je zvuk hladší.

zino: tím si asi prošel skoro každý, sám jsem měl taky období, kdy jsem poslouchal spíš technickou stránku nahrávky. Ale tak nějak sám jsem se vrátil zpět k obsahu a nepohrdnu ani mp3, pokud hudba není v lepším formátu. Každopádně věcem jako Diana Kral jsem nikdy na chuť nepřišel, byť je to nahráno suprově, asi nejsem ten správný audiofil.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 9. 2020 15:40

diskuze, jenž byla zaměřena na hledaní zájemců do služby Tidal přesunuta do již existujícího tématu na Bazaru zde
viewtopic.php?f=1873&t=1305869&start=45
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod reign 9. 9. 2020 15:48

Díky
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pbl1978 12. 9. 2020 22:18

Ahoj, diskuze je nad kvalitou Spotify vs TIDAL. Ale služeb je ve světě vícero a třeba Deezer nabízí FLAC za 249 Kč, což je cenově mezi Spotify a TIDAL, zvukově nicméně jako TIDAL. Má někdo zkušenost s Deezerem?
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod radek1423 26. 12. 2020 21:15

Tak samozrejme je to i o tom, co chce clovek poslouchat... Soudoba tanecni hudba co se hraje v radiich ani ve velke vetsine v Tidal Hifi neni ve FLACu, ale jen v AAC
radek1423
Junior

Odeslat příspěvekod Kahless 20. 1. 2021 18:37

Už pár let jsem velký příznivce japonské hudby a na tom jak Deezer tak Tidal padá na tlamu. Proti spotify totální nedostatek hudby kterou poslouchám. Ne že by nebyla v HiRes, ale ona tam vůbec není. Asi bych musel poslouchat běžný "spotřebák"
Kahless
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 20. 1. 2021 21:14

Japonskej hudby je veľmi široký pojem. :-)
Naposledy upravil Nick Cave dne 20. 1. 2021 22:07, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí příspěvek se necituje
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kahless 21. 1. 2021 09:36

Omlouvám se nespecifikoval jsem. Poslouchám Japonský rock, metal, atd.
Číslo 1 je pro mne na poslechové listině Wagakki Band

dále Band-Maid https://youtu.be/FHpuEqMAcDg, Lovebites https://youtu.be/MDktaXK3UDs, Man with a mission https://youtu.be/G-UN6uRMBRw, M:a.ture, Doll$Boxx, Unlucky Morpheus, Blood Stain Child, Deadlift Lolita, Ladybaby, .......
Kahless
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 21. 1. 2021 12:01

@Kahless: Ďakujem. :) Určite vyskúšam.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 28. 4. 2022 16:00

introvert píše:Výborný výběr hudby? No já používám Tidal pouze dva dny, ale už jsem si stačil všimnout, co se nabízí, když ve vyhledávání zadám Rammstein - nic (skoro). Hmmm ...

Pokud by to někoho zajímalo, Tidal již nabízí úplný katalog nahrávek skupiny Rammstein.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IXXI 1. 5. 2022 00:17

Mnohokrát už bylo prokázáno že Tidal je jeden velký scam a podvod, s tím jejich ztrátovým kodekem vůbec bezztrátové formáty nemají. Deezer je cesta. Spotify se nedá na pořádné sestavě poslouchat
IXXI
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka