Tansio Mirai TSMR3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 26. 2. 2019 00:00

Musím uvést na pravou míru moje šťourání zde: jediné, co vlastně řeším je, zda si k HD600 TSMR koupit nebo se na tyto přinejlepším sidegrade radosti vykašlat a radši další dvě tři zimy házet do prasátka na nějaký potenciální endgame (líbí se mi jak hrají Focal Clear, z IEMs Prophile 8). Nechci nakonec doma patery (nad)průměrná sluchátka, to radši jedny špičkové, i když svojí univerzálností nebudou součtem takových pěti. O TSMR tu ale píšete v superlativech. Je to těžký, bylo by to mnohem jednodušší mít možnost si všechny tyhle lákadla nejdřív poslechnout.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 26. 2. 2019 03:30

No tak pokud máš osobní zkušenost s PP8 a jsi přesvědčenej, že to je ten zvuk co hledáš, tak Tě ujišťuju, že jinde takovej nenajdeš.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 26. 2. 2019 09:18

ondrasheq píše: Nechci nakonec doma patery (nad)průměrná sluchátka, to radši jedny špičkové, i když svojí univerzálností nebudou součtem takových pěti. O TSMR tu ale píšete v superlativech. Je to těžký, bylo by to mnohem jednodušší mít možnost si všechny tyhle lákadla nejdřív poslechnout.

Mám stejné dilema a do Tansio půjdu. Jen si teda počkám na TSMR 4 nebo 7.
Vždyť je to nádhera: https://youtu.be/XS8k5ZD7aCM?t=132
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 26. 2. 2019 10:24

Tak sluchátka mám cca hodinu doma a musím konstatovat, že je to naprostá bomba. Musím moc poděkovat LuborK za skvělé jednání a rychlou dohodu. Jednoznačně nejlépe utracené 4000 Kč za sluchátka za celou dobu, co se kolem nich motám ... Zcela se ztotožňuji s popisem zvukové charakteristiky od Mrazíkovo a Vencaxxx. Aktuálně je mám zapnuté do bass modu a sluchátka mají neuvěřitelnou energii a živost. Podání je dynamické, pohlcující ale není vůbec obtěžující, naopak pohlcuje a donutí detailně poslouchat i alba, která mám stokrát naposlouchaná. Skvělé podání prostoru, které není možná nejširší jaké jsem kdy slyšel ale je absolutně přesné a detailní, včetně hloubky. Vokály nádherné, Sharon den Adele zní doslova neuvěřitelně. Poslouchám z Shanlingu M0 a sluchátka si s ním rozumí velmi dobře, nicméně už nyní začínám přemýšlet, že s lepším zdrojem by to mohlo být ještě lepší (uvidíme ...). Každopádně mé jednoznačné doporučení, zatím jsem nic lepšího v uších ani na uších ještě neměl. No čeká mě další rotace sluchátek, pár kousků zřejmě bude putovat k novým majitelům :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 26. 2. 2019 11:33

TSMR 3 uz nie su, len nove TSMR4 a 7. Ktovie vsak, ako hraju. Nebolo by to prvy krat, co vyrobca v snahe vylepsit vyhypovane kusky, zvuk skor pokazil. Uz ste ich niekto pocul ?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 26. 2. 2019 12:56

A tys je našel někde v prodeji? Penon má jen novější verzi TSMR3 pro. 4 a 7 jsou asi pořád dostupné jen v číně.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 26. 2. 2019 13:12

Jo, sorry, myslel som tie Pro, zmylil ma Amarok, ked ich tu spomenul :)
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pandero 26. 2. 2019 14:13

Je tu někdo, kdo slyšel FLC 8S nebo FLC 8N a dokázal by je porovnat? Je to podobná cenová kategorie a FLC se dají také ladit (pomocí výměnných filtrů). Díky za postřehy
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 26. 2. 2019 20:03

Pokud se někdo domnívá, že větší počet driverů vede automaticky k vyšší kvalitě zvuku, tak ne. Informací je víc, ale ne vždy to dělá poslech kvalitnějším.
A lazení zvuku pomocí filtrů je úplně něco jiného, než co umí přepínače na Mirai. Ty nemění charakter zvuku, ale jen ho jemně posunou. Jedná se o pouhé nuance v přednesu. Fitry způsobují většinou změny mnohem strmější.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pandero 26. 2. 2019 22:39

Ano, jde mi i o celkové porovnání, protože jak jsem psal, jsou +- v podobné cenové hladine.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 2. 2019 23:47

Podle postřehů od zkušených uživatelů nejen zde na fóru se dá předpokládat, že v této cenové hladině se jen tak něco nebude zvukově Tansio přibližovat.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mistr63 27. 2. 2019 01:12

Psát o cenové hladině je zrovna u tohoto kousku zavádějící. Mám Noble Savant Wizard , Sage ,Django , 64audio U12 , ani jedny nedosahují kvalitou projevu těmto hrajícím zdobítkům . Cena je pojem relativní . Mrazíkovo a Franta "ŠANLING" mají neuvěřitelný cit pro detaily , nikdy se v mém případě nespletli v hodnocení -doporučení .
mistr63
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 27. 2. 2019 10:11

Kdyby byl zájem v sobotu asi pojedu na AV Show do Prahy tak můžu vzít TSMR3 s sebou a zapůjčit na chvíli k poslechu.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 27. 2. 2019 11:16

Hmm, za běžných okolností bych toho využil, ale pustí mi zrovna ženu a synka z porodnice, což má jasnou přednost :) Snad bude ještě příležitost.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 27. 2. 2019 17:23

Tak na základě zahraničních recenzí jsem se rozhodl jako nový přehrávač k Tansio Mirai objednat Hidizs AP80. Moc děkuji Vencovi za poskytnutí slevového kódu přímo pro jejich vlastní obchod. Díky němu cena necelých 3000 Kč, teď jen čekat zda to projde celníkem ...

Recenze jsou na něj velmi slušné, v několika bylo přímé srovnání se stávajícím Shanlingem M0 a AP80 by měl být o třídu lepší, tak uvidíme. Každopádně jakmile dorazí bude k dispozici na prodej můj stávající Shanling M0, modré provedení, komplet balení v záruce. Hodím ho i sem na bazar, ale pokud by měl někdo zájem stačí dát vědět přes SZ.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka