Nová IEM - JH Roxanne nebo Kaiser 10

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lamkic 26. 1. 2019 17:55

Ahoj,

koukám se po nových IEM, nejlépe custom. V současné době poslouchám Shure SE535, z over-ear to jsou Focal Clear. Poslouchám z Mojo/Poly. V budoucnu asi Hugo2 (musím poslechnout).

Měl jsem možnost poslechnout JH Roxanne, které se mi líbily, ale vokály mi přišly trošku utopený vůči všemu ostatnímu, což možná mohlo být způsobeno tím, že jsem je měl problém dostat do uší (universal jsou obrovské a a neměl jsem možnost jiných nástavců).

Samozřejmě při mapování jsem narazil na Kaiser 10, na které jsou všude dobré recenze, ale upřímně se bojím koupit sluchátka za tu cenu (Massdrop) aniž bych je slyšel.

Pokud by měl někdo zkušenosti s oběma, budu rád za jakýkoliv názor, případně i jiná doporučení IEMs.

A kdyby někdo, kdo je má, měl to srdce mi je za kafe nechat poslechnout, budu mu do konce života vděčný :D

Díky.
Lamkic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kostival 27. 1. 2019 12:27

Ahoj,
na tvém místě bych možná ještě zvážil ..
https://www.thomann.de/cz/inear_prophile_8.htm - referenční vyrovnaný přednes, TOP po technické stránce
https://www.thomann.de/cz/earsonics_s_em6_v2.htm - středovější ladění (nehrozí utopený vokál)
https://www.thomann.de/cz/inear_stagediver_sd_5.htm - mírně basovější ladění

.. shop posílá do ČR na dobírku a dají se vrátit do 30 dnů v případě nespokojenosti

Ze zdejších končin vypadá zajímavě toto ..
https://www.audigo.cz/Specialni-nabidky ... -pouzivano - otázka v jakém jsou stavu ..

Zdravím
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lamkic 27. 1. 2019 15:13

Děkuju. Mrknu na ně.

Angie jsem měl možnost poslechnout, na můj vkus (a možná někdo bude silně nesouhlasit) to není takový step-up oproti SE535 (měl jsem možnost je porovnat back-to-back asi 2h). Jsou trošku na můj vkus teplejšího podání a oproti JH13 méně detailní. Navíc jako universal jsou prostě obrovský na pohodlný nošení pro mě.

Každopádně mrknu a zvážím!

Ještě jednou dík.
Lamkic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 29. 1. 2019 09:13

@Lamkic

Prvne si musis ujasnit, jestli chces customy nebo univerzaly. Ja sam na customy nedam dopustit a predstavuji pro me 95% poslechu hudby. Samozrejme s sebou nesou krome vyhod i problemy.

Pred lety jsem byl fanouskem JH Audia, v soucasnosti se mi nelibi jediny jejich model. Roxane maji teply, takovy utopeny zvuk, tam to nastavce asi moc nevylepsi.

Kaiser 10 jsou osvedcenou volbou, takova bezpecna cesta, se kterou nejde moc zkazit.

Cenove jsi tady nahodil dost siroke pole, od 900 do 1600/1900 USD, v tehle cene se da vybirat uz opravdu hodne a osobne bych se koukal vyrazne jinam nez na stare Noble a JHAudio.

Na co se podivat:
QDC a jejich rada 8 menicu
Campfire Andromeda
Campfire Solaris
Hyla CE-5
Lime Ears Aether
64Audio N8
Empire Ears Phantom
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Lamkic 29. 1. 2019 10:33

@Bína

Díky za reakci.

Prvně k tý ceně. Cena (a díky bohu za to) není úplně to hlavní kritérium výběru, tím je spokojenost a s tím spojená radost. Chci jedny se kterými budu spokený a na pár let (5+) budu spokojený a nebudu mít nutkání zkoušet nové. Nejsem ani ten typ co by měl víc sluchátek a měnil podle nálady apod. Hraju spíš na jednu kartu.

Přes den v kanceláři poslouchám IEM, doma v noci to jsou na 2-3 hoďky velký Cleary. Upřímně, v téhle cenové relaci asi chci custom, ať má člověk pohodlí. Samozřejmě jsem si vědom, že zde hrozí potřeba re-shellu po pár letech a špatná re-sale value. To je imo ta hlavní cena za to mít custom.

Na qdc jsem slyšel/četl dobré recenze, jenže asi je v zásadě nemožné si je dopředu poslechnout tady v ČR nebo blízkých zemích.

Andromedu a Roxanne jsem zkoušel v Německu u Thomase v Headphone-Company (doporučuju jestli si někde chce poslechnout JH a jiné IEM, cesta ale 4-5h autem). Andromeda se mi líbily, kdybych nechtěl custom, tak asi vezmu ty.

Na doporučení jednoho kolegy z zdejšího fóra jsem oslovil Piotra jestli by mi nepůjčil Harmony 8.2 a ještě taktéž z Německa Vision Ears VE8. Zkusím si nějak logistiku sladit tak, abych je měl zároveň a mohl je poslechnout vedle sebe.

Nechci se vidat za tuhle cenu do neznáma, resp. aniž bych věděl, slyšel, že to je to co hledám, což je můj největší problém.

Díky moc za reakci!

H.
Lamkic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 4. 2019 19:47

Pokud se k tobě dostaly ty Harmony 8.2, jaké byly?
Radek.Hulan
Mírně pokročilý