Whizzer Kylin x Ikko OH1 x iBasso IT01, něco jiného?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Paleandr 13. 2. 2019 20:58

Ahoj,

hledám nějaká sluchátka na ven, na cesty, do práce atd. Nejvíc je určitě budu používat v práci. Poslouchám spotify premium, youtube mixy, podcasty. Mám malé uši a potřeboval bych, aby byly sluchátka pohodlná a dobře izolovaly. Doma mám Hifimany, takže tam nepotřebuji řešit nic. Koukal jsem teď na ty Whizzer Kylin a Ikko OH1, případně Tansio Mirao TSMR3 (ale ty už mi přijdou drahé). Na Kyliny jsou tu pěkné recenze a fakt se mi líbí, otázka ale je, jestli za ty peníze není něco lepšího. Má někdo třeba reálnou zkušenost právě s těmi Ikko OH1?

Zvukovou charakteristiku nevím jak popsat. V poslední době jsem měl KZ Z10, měl jsem VSONIC GR04, doma mám hifiman HE-400, libil se mi i zvuk z ATH-MSR7. Nepotřebuju přebasovanou hudbu, naopak hledám spíše čistý přednes, detaily, nezahuhlanost, vyrovnanost a ktomu ten bas tam kde má být. Poslouchám všechno možné, ale nejvíc asi dance, chill music, vokály, epickou hudbu, občas rock. Taková směska no.

Další otázka je, zda někdo řešil nějaký bluetooth modul k některým z těchto sluchátek ve stylu KZ (prostě kratší kablik s baterkou kolem hlavy). To by se mi určitě taky hodilo.

Děkuji všem za rady a tipy.
Naposledy upravil Paleandr dne 13. 2. 2019 22:32, celkově upraveno 2
Paleandr
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 13. 2. 2019 21:05

Co takhle napsat jaký zvuk ti vyhovuje? Basový, vyrovnaný, do V? Jakou hudbu posloucháš?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 2. 2019 21:31

Podla mna v cenovke Kylinov existuje toho dost, treba vybrat podla zvukovych preferencii, o ktorych si moc nenapisal. Tansio este nema vela recenzii, ale aj tych par (hlavne na tomto fore) je dost nadsenych. No nemusi to znamenat, ze tebe budu vyhovovat. Este stoja za zmienku iBasso IT01, ale ani nie su uplne na vsetko vhodne, takze to je len taky rychly tip.
Vsetky z nich maju odnimatelny kabel, takze vies z nich spravit BT sluchaka, ale na to su aj lepsie riesenia ako len kabel.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Paleandr 13. 2. 2019 22:31

Omlouvám se, vůbec jsem si neuvědomil, že jsem nedoplnil hudební profil. Už jsem to doplnil, tak snad to pomůže. Jak se jinak dá vyřešit ten bluetooth?
Paleandr
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 13. 2. 2019 23:18

Z toho co si doplnil bych to viděl spíš ( pokud Whizzer ) , tak - Haydn když už . Kyliny bych na tohle nebral , nemají ani vyrovnaný přednes a ani neutrální bas . ( To samé defakto platí pro IT01 )

Jsou to zábavné V které mají hodně basu , lehce utopené vokály a středy v pozadí a hodně detailní a zvednuté výšky které hezky cinkají . Mají celkem mainstream lazení a spoustě audiofilů nemusí sednout ( Paradoxně má jejich levnější model Haydn víc audiofilské lazení ) . Na metal/tvrdší rock atd jsou třeba ale výborné , popř bych kyliny doporučil jako celkem levný posun proti IT01 .

Ty OH1 mají hodně dobrý ohlas od Crinacle , popř podle popisu Mrazíkovo Tansio Mirai asi taky budou trefa do černého .

Edit : Asi ti v tom udělám trošku guláš , ale třeba mě přechod z Kylinu na He400i nedělá nejmenší problém a oboje mě baví , ale přechod z Kylinu na Haydny mi vyloženě vadil a byl to i důvod jejich prodeje ( Kyliny jsou i přes V přednes pro mě univerzálnější )

Jinak poslouchám třeba Rammstein , Systémy , Nirvanu , Nightwish , Slipknot , Pak Queeny , Kabáty , Abbu , nebo třeba Hanse Zimmera ( Tady všude preferuju Kyliny )

Z pomalejších např Adele + Lea Salongu nebo i dost věcí od Landy , kde jsem preferoval teda Haydn víc , ale to poslouchám spíš okrajově

IT01 jsem měl doma měsíc , ale mě osobně prostě necinknuly a něco mi tam chybělo .

Edit 2 : Když jsem v létě řešil Dilema IT01 vs Haydn , tak zrovna Rada25 pořídil TFZ Exclusive King a jak IT01 tak Haydn poslal skrz ně na bazar . Prý jsou někde mezi nimi a Když tak se ho zeptej , třeba přes PM , jednak je má na bazaru a jednak jsou v akcích kolem 75$ , tak či tak můžeš ušetřit celkem dost .
SSakul
Mírně pokročilý