otevřené Koss Porta Pro
uzavřené Marshall Major II
špunty Sennheiser CX 300-II Precision
špunty Pioneer Hi res (typ přesně nevím, cena něco přes 2k)
Hledám sluchátka primárně do openspacu, minoritně vlaku tak, abych neslyšel nic kolem, to je primární účel.
Důležité je jen tlumení (aktivní potlačení) okolního hluku/hovoru atd. a kvalita projevu. Poslouchám rock/metal, dubstep, dance, klasiku atd. Nemusí být tak přebasované jako Koss Porta pro, ale hlavně ať aspoň nějak rozumně hrají a není to úplný děs.
Uvažuji o dvou variantách:
1) nezničitelná varianta - Koss PRO4AAT (případně nějaký vyšší model), které budou mít doživotní záruku (Porty mám od roku 95).
2) BT sluchátka potlačující aktivně hluk - Sony WH-1000XM3 (tady mě štve, že asi nevydrží třeba 10 let, nejlépe 30

Co nefunguje:
špunty - uzavřou uši, pak jsou z toho plísně, nedá se je používat xhodin denně a ani netlumí hlubší frekvence
otevřená sluchátka - je vše slyšet
malá uzavřená sluchátka - dostatečně netlumí, když nehraje hudba na maximum, tak je stejně slyšet lidi.
Jabry za 6k - mají aktivní potlačení hluku, ale hrají strašně.
Co navrhujete? Rozpočet 2-10k
Preferuji něco, co hraje perfektně a vydrží mi to nejlépe do konce života. Cena nevadí, kabel nevadí. Fakt primární účel je potlačení hluku a kvalita zvuku.
Prostě chci někdy klid na přemýšlení (nejlépe absolutní, někdy nasadím sluchátka a nic ani neposlouchám) a zároveň chci aby to nějak hrálo a ne aby to byl děs....
Účelem není hrát na max a tím to přeřvat! Nejlépe aby sluchátka tlumily samy i vypnuté buď přes mechanickou konstrukci a nebo aktivně).
Díky za každý podnět (levná sluchátka pod 2k nebo levné plasty kupovat nechci) tisícovka sem tam pro mě fakt není podstatný rozdíl, to spíš je důležité, ať sluchátka něco vydrží.
Co si mystlíte o těhle:
Koss PRO4AAT (mohutné, ale vyšší impedance a nízké dB, asi bude třeba je hrát jen se sluchátkovým zesilovačem)
Koss PRO4 AA (nechápu, proč je model bez titania dražší)
Koss BT540i (BT)
Koss SP540 (vypadají fórově/plastově)
Koss Pro4S (vypadají fajn, jsou zvukově lepší než PRO4AAT?)
Sony WH-1000XM3 (aktivní potlačení hluku)
Sennheiser Momentum G M2 (vypadají bytelně)
Sennheiser Momentum On-Ear i M2 (menší verze G M2, radši bych koupil G M2 do kanceláře)