Focal Stellia

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod razerfan 6. 3. 2019 22:01

Představení sluchátek (Upscale Audio).
Něco o společnosti Focal (0:59), něco o materiálu Berylium (3:25), něco o zahořování sluchátek s beryliovým měničem (5:53). Reklamní kydíky (9:15).

Rozhovor (HeadFi).
Vlastnosti Berylia (5:30), rozdíl proti Utopii (10:15), vnitřní tvar mušle a smysl vnějších otvorů (13:25), způsoby tlumení echa a reverbu (15:15), smysl materiálu z jakého se skládá obal náušníků - textil energii absorbuje, kůže ji směruje (15:30). V části kde se mluví o cívce referují předchozí rozhovor s informacemi o měniči a cívce použité u Utopie (8:12) - na tom je zajímavé konstatování, že jde vlastně o otevřený reproduktor (11:20) a cívka není okolo ničeho namotaná (15:25).

Obrázek
(cílem tohoto obrázku je zdůraznit, že Stellie jsou cílené do hlučného prostředí a k přenosným zařízením, byť nejlépe, jako obvykle, budou hrát z nějakého stolního aparátu)
razerfan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 7. 3. 2019 09:06

akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 3. 2019 12:21

Možná nejlepší closed-backy aktuálně na trhu. Spravené Elegie - víc basů a výšek.
Na jejich vzhled nejsou moc kladné ohlasy, mně se ale tohle barevné provedení "čerstvý výkal" líbí moc. Clear jsou pro mě nejhezčí Focal (a nejhezčí sluchátka na trhu), tyhle jsou hned na druhém místě.
Akorát Focal mají strašně měkké náušníky, takže posluchači s širší hlavou dostanou jiný zvuk než ti s užší hlavou, protože budou mít měniče blíž uchu. Taky ta cena je úlet. Elegie za dvacet ok, ale Stallia za 80 je nesmysl. Navíc náklady na provoz - náušníky na Clear 200 USD, tady to bude víc, hlavový most na Clear 800 USD atp.

Společně s nimi Focal představil nový DAC/AMP Arche, který pro ně dělá Micromega. Jsou tam presety pro jednotlivé modely Focal. Cena 65 tisíc. Aspoň, že je v ceně ten stojánek, který stojí jinak 250 USD.
Obrázek
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rendyG 8. 3. 2019 19:03

Nové videjko od Soulsika. Stellia ftw

https://www.youtube.com/watch?v=H-tWZH-9Ci8
Sennheiser HD580, MrSpeakers AlphaDog (diy)
Blessing2:Dusk, RE400, ZS5v1, modded: [Evos Palais, HifiWalker A1, diy "ER4XR"]
Mimby -> THX789
E1DA 9038S, ZX300, ES100, Walnut V2 (V5i)
rendyG
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 9. 3. 2019 00:07

To jsou lidé unešení z toho, že sluchátka za skoro sto tisíc CZK zní velmi dobře a nevypadají jako křápy z Datartu? A já doufal, že už jsme se posunuli v tomto hobby dále... :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod razerfan 9. 3. 2019 10:56

Ale ony fakt hrají pěkně. Těch sto tisíc je ale moc. Možná když si koupíš bentley, najdeš je pohozené na zadní sedačce.
razerfan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 9. 3. 2019 12:44

Ať jsem hledal,jak jsem hledal,na zadní sedačce jsem nic nenašel. Opravdu je dávají do kazdeho bentley?
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 9. 3. 2019 14:34

MHOE píše:To jsou lidé unešení z toho, že sluchátka za skoro sto tisíc CZK zní velmi dobře a nevypadají jako křápy z Datartu? A já doufal, že už jsme se posunuli v tomto hobby dále... :-)

Copak zde někdo napsal něco o unešení či Datartu? Poprvé to čtu ve tvém příspěvku :hm .
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 9. 3. 2019 15:11

Ale vždyt nestojí 100 000, ale jenom 77 000 :D .
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 9. 3. 2019 15:16

Tak ono to neni jen o cene.jsou treba sluchatka co stoji 50K a ja bych za ne nedal ani tech 10K.proste kdybych se neohlizel na svuj rozpocet,urcite bych si je poridil.takto je clovek aspon rad zkusi.je spousta drahejch kramu co vypadaj luxusne ale jak je date na usi,slast se nekona.
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 9. 3. 2019 15:38

Tak to každopádně, cena v žádném případě nezajištuje kvalitu zvuku.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 9. 3. 2019 20:19

Rada25 píše:...je spousta drahejch kramu co vypadaj luxusne ale jak je date na usi,slast se nekona.
... dovolím si upozorniť na jednu moju osobnú skúsenosť so sluchátkami fy. focal: porovnával som (na mojom osvedčenom Hugovi Mk1) Elegie priamo s Listenmi. Listeny boli (čisto zvukovo) lepšie ... podobný "faux pas" som v minulosti pozoroval napr. pri niektorých Beyeroch, ale od Focalu som to fakt nečakal :shock:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod akburt 9. 3. 2019 21:03

bacil2
pomerne dost dlouho o nich(Listen) uvazuju,myslím,ze jsi mi to urychlil :-)
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 9. 3. 2019 21:22

Zase bych ty Listeny nijak nepřeceňoval, zvukově nijak zvlášť super nejsou.

Samozřejmě to je jiná cenová kategorie, ale THX00 je lepší a velmi výrazně pohodlnější.

HD 600 je lepší než oboje, než Listen dost výrazně.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 9. 3. 2019 21:30

Tak uvidíme.THX00,tam jsem se ztrácel v basech.HD600 byly za mne nevýrazné.Ted vím,ze mne půlka fora sezere(za ty 600),ale poslech je specifická zálezitost a já to tak slysím.
akburt
Mírně pokročilý

Další stránka