Focal Stellia

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ja.viper 4. 3. 2022 18:23

Ok , dik za info ..
A je teda nejaky doporuceny DAC Amp s toroidnim jadrem , s USB dig vstupem ?
Idealni aby mel 6,4mm and XLR vystup na sluchatka ;)
McIntosh D150| Focal Stellia
B&W 802 D3 ,706 S2 ,HTM71 S2,DB4S << Emotiva xpa-dr2 <
Marantz Cinema 50 < Zidoo Z1000Pro << Mcintosh C47
Denon DP-400 << ORTOFON 2M Bronze
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip4 4. 3. 2022 18:32

Topping DX7, má vše co tady píšeš.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod ja.viper 4. 3. 2022 18:42

No ale to nebude moc velky rozdil proti tomu SMSL M500 MK2 co mam ..
ma to stejny DAC chip ES9038PRO a nenasel jsem nic o tom ze by to obsahovalo toroidni jadro

-- 4. 3. 2022 18:53 --

Jeste se chci zeptat na kabely .
Ke sluchatkam byli pridany 2 kabely .
1x1m 6,3mm ktery se zapojuje do sluchatek 2x3,5mm , ktery aktualne pouzivam ale je kratky

a pak tam je 1x 4pin xlr (Male) ktery konci 2x3,5mm

Chtel bych to zkusit pripojit pres XLR do meho Dacu SMSL ale zatim jsem nenasel zadnou vhodnou redukci na existujici XLR kabel nebo novy kabel ktery by mel 2xXLR Female - 2x 3,5mm do sluchatek

Nejake tipy ?
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip4 4. 3. 2022 20:02

Jo to jsem si nevšiml že SMSL M500 má i headamp, to potom bude znít asi hodně podobně. Jinak stačí do googlu napsat topping DX7 inside a hned je tam toroid vidět. Nicméně požadavek, aby to mělo toroidní trafo mi přijde zbytečný, pokud je dobrá implementace tak je to bez rozdílu.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 7. 3. 2022 15:55

ja.viper píše:Ok , dik za info ..
A je teda nejaky doporuceny DAC Amp s toroidnim jadrem , s USB dig vstupem ?
Idealni aby mel 6,4mm and XLR vystup na sluchatka ;)

Ještě bych doporučil zvážit Chord Hugo 2. Nemá sice toroidní jádro (zde by mě zajímal smysl takového požadavku...) ani symetrický výstup, ale je to možná nejlepší přenosný DAC+AMP současnosti, který nabídne zvuk velkých stolních řešení za podobnou cenu.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 7. 3. 2022 16:28

O chord hugo 2 jsem samozrejmen premyslel jako alternative a psal jsem v mem prvnim prispevku v tohle topicu
.

i jsem cetl ze po 24 hod pouzivani se prepne do desktop modu a nepouziva baterii a mene se zahriva.
A mel by mit i USB digital vstup ,sice micro usb ale snad by to nemel byt problem to pouzit jako vstup pro laptop.

Bohuzel nema XLR vystup na sluchatka , ktery by mel byt lepsi nez 6.3mm

A toroidni jadro jsem psal ze zkusenosti kdy vetsina high end DAC/AMP/ AVR co jsem mel zkusenost tak ty nejepsi meli toroidni jadro, vcetne meho AVR arcam 750 jako flagship a stejne tak to mel atom kde jsem videl vyrazny posun oproti SMSL co mam .
Samozrejmne to neni podminka ,jen to vetsinou znamena kvalitni stro.

Takze samozrejmne by se dali ozelet obe veci u Chord Hugo 2 (XLR, Toroid)
Je to asi jediny dostupny dac/amp ktery mi zatim zbyva vyzkouset .

Asi budu muset vzit do studia sluchatka i muj Dac a porovnat s Hugem 2
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 3. 2022 16:41

Vem si tam i svůj RCA kabel, do Hugo 2 se mnohé nedají připojit (kabely Audioquest připojit lze, tak tak ..) - na vině je příliš malý průměr otvorů v šasi Hugo 2 okolo RCA konektorů, tohle v Chord Electronics opravdu nezvládli :grr:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 7. 3. 2022 16:49

Diky za tip ;)
Ale je jasne ze vezmu kabel ktery pouzivam ;)

skodat toho xlr ze nema
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 7. 3. 2022 16:50

ja.viper píše:

Toto je poměrně častý a současně veliký omyl nemalé části začínajících sluchátkových hifistů. Absolutně není pravda, že by byl obecně symetrický výstup lepší. Tento mylný předpoklad je založen na skutečnosti, že valná většina zesilovačů, která disponuje oběma typy výstupů má právě lepší tu symetrickou část. Naopak spousta těch nejdražších a nejlepších zesilovačů má pouze klasický výstup s 6,3mm jackem. Například Rob Watts, autor většiny produktů od Chord Electronics, doslova říká, že ve sluchátkovém světě je symetrický výstup absolutní zbytečnost. Ten je koncipovaný na velké venkovní aparatury s obrovskými délkami kabeláže, kde už dochází ke ztrátě kvality zvuku, což použití symetrického zapojení částečně kompenzuje. V domácím prostředí s kvalitně designovanou aparaturou je symetrika naprostá zbytečnost.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 7. 3. 2022 17:01

Ok . Dik za info .
Jeden z duvodu proc jsem to resil ze sluchatka jsou dodavana s dvema kabely a 6.3mm s 2* 3.5 mm je dlouhy pouze metr a je to malo a xlr je 3* delsi .
Mozna bude stacit novy kabel nebo nejake prodlouzeni
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 3. 2022 17:06

Je pravda, že není žádný logický důvod, proč by při běžných délkách kabelů v HiFi měl být symetrický zvuk kvalitnější (pokud tedy není sestava vystavena nějakému zvláště intenzivnímu rušení). Osobně preferuju symetrický výstup kvůli vyššímu výkonu (který však není vždy nutný), pro propojení mezi přístroji pak závisí asi více na kabelech samotných, a jejich synergii s komponenty řetězce, než na tom, zda jsou XLR, nebo RCA.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 8. 3. 2022 14:48

Pokud je na tvém seznamu H2 jako vhodný kandidát ke Stéliím,tak tě asi nepotěším. Sám používám H2 k Utopiím,ale doplněný o sluch.zesilovač V281 a toto combo zní podle mého vkusu docela dobře,neporovnatelně líp oproti samotnému H2. Stelie i Utopie chtějí teplý zdroj,ideálně lampový zesilovač či něco jako např.Violetric(Nimbus). Zase tobě by se třeba technický zvuk z H2 mohl líbit.

Co se týče RCA kabelů k H2 používám Nordost,Audioquest se mi ani prodejci do H2 nepodařilo zasunout.

Unity Atom by byla sázka na jistotu. Na head-fi je Unity Atom k Focalům velmi doporučovaný.

Pokud bys měl někdy cestu do Brna,tak ti nabízím možnost poslechu,abys na vlastní uši slyšel rozdíl mezi samotným H2 a H2 s přidruženým zesilovačem.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 8. 3. 2022 16:17

pavel1756 píše:
ja.viper píše:

Toto je poměrně častý a současně veliký omyl nemalé části začínajících sluchátkových hifistů. Absolutně není pravda, že by byl obecně symetrický výstup lepší. Tento mylný předpoklad je založen na skutečnosti, že valná většina zesilovačů, která disponuje oběma typy výstupů má právě lepší tu symetrickou část. Naopak spousta těch nejdražších a nejlepších zesilovačů má pouze klasický výstup s 6,3mm jackem. Například Rob Watts, autor většiny produktů od Chord Electronics, doslova říká, že ve sluchátkovém světě je symetrický výstup absolutní zbytečnost. Ten je koncipovaný na velké venkovní aparatury s obrovskými délkami kabeláže, kde už dochází ke ztrátě kvality zvuku, což použití symetrického zapojení částečně kompenzuje. V domácím prostředí s kvalitně designovanou aparaturou je symetrika naprostá zbytečnost.

Přesně to jsem chtěl napsat. Chord ma vystup natolik kvalitní, že symetriku nepotřebuješ. Pokud nestačí výkon, přidal bych externi zesik nebo pak vykonnejsi reseni od chordu, ale to zas neklapne financne.
Co se tyce parovani nevím, tady bych asi dal na kolegu co má utopie.
Imho take jsem zvažoval stelie na ven jako uzavrene reseni, ale asi nebudou dostatečně odhlučněne?
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 8. 3. 2022 16:44

No Stellie maji celkem maly odpor 35 ohmu takze je vice mene utahne skoro vse .
Tam bych problem nevidel ...
Asi zkusim toho HUGO 2 az budu mit cas a porovnam s tim SMSL

Co se tyce odhlucneni tak nekdy na me mlada mluvi metr odemne a ja ji neslysim :D

Ale nema to NFC takze asi tak . Ale ja jsem to nekupoval na cestovani ale na poslech doma a popripade v kanclu na noseni mi prijdou velke .

A parovani s Utopie bych uplne nevidel idealne protoze maji mit vyrazne jiny zvuk ... ale to je asi na jinou diskuzi
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 3. 2022 17:51

A přemýšlel jsi nad iFi Audio Pro iDSD Signature?
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka