Sluchátka na doma 2019

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 19. 6. 2019 21:13

... no veď v pohode :-) ... z mojej strany to ale vidím naopak, teda že vzhľad MSR7 určite nie je ten dôvod aby som ich vyhľadával
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod petrE1 20. 6. 2019 07:28

Já jsem si ty Superluxy, ovlivněn chvalozpěvy Bacila, koupil. Nelituji. Zvukově OK, osobně bych přivítal malinko víc živosti při tichém poslechu, ale na to mám jiná sluchátka. Horší jsou pro mě sice dost velké, ale příliš mělké náušníky. Tlačí na mé sloní uši. Také ta silikonová pneumatika namísto veluru, nebo koženky je subjektivně nepříliš příjemná. Zvlášť v současném horku. Nicméně, za ty prachy je to zvukově Super-lux-usní nákup.
petrE1
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 27. 7. 2020 15:52

Jsou HD672 vhodná pro cestování autobus/MHD? Přesněji, jestli díky polootevřené konstrukci nebudu rušit okolí. Děkuji za odpovědi.
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 29. 7. 2020 15:48

martas38 píše:Jinak in-ear se dnes dělají i pro velice náročné posluchače. Mě k nim přivedlo hlavně to, že jsem zjistil, že špunty za tři tisíce hrají líp než než velké Beyery tuším v té době za šest tisíc. Víc detailů, příjemnější zvuk a navíc k tomu nepotřebovaly výkonný zesilovač za další tisíce. Ale to je otázka preferencí a zálibu ve velkých sluchátkách naprosto chápu. Jen to stojí víc peněz, jak do sluchátek, tak do zesilovače.

O kterých konkrétních mluvíš, prosím? Teď zrovna poslouchám Linsoul TinHiFi P1, a na to co stály, bych teda raději ty Beyery ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 7. 2020 19:34

Tehdy jsem mluvil tuším o Trinity Delta, možná o LZ-A4. Měl jsem na mysli především rozlišení sluchátek - schopnost zahrát detaily v hudbě. Podání prostoru měly ty DT880 samozřejmě lepší jak levnější špunty. U dražších špuntů už to samozřejmě může být jinak.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matori 29. 12. 2020 18:06

Dovoluji si po čase oživit toto téma, protože je nejblíže mému dotazu a problému. Z důvodu rodinných ;-) , potřebuji pořídit sluchátka. Že budou uzavřená je rozhodnuto, ale....... Strávil jsem drahnou dobu v Audigu a vykrystalizovala mi z toho Meze 99 Classisc- moc basový projev. A druhý kousek Audio-Technica ATH-MSR7b-více cink. Je pravdou, že v rozdílných skladbách a žánrech se sem tam něco měnilo ve prospěch jedněch nebo druhých. Pocitově a rozměrově mi sedlo obojí.
Při konzultaci s ochotným personálem mi bylo doporučeno poslechnou Audeze LCD2 Closed-back. Vzhledem k mým preferencím by my mohla údajně vyhovovat. Ovšem není kde. Ani v jedné prodejně je nemají. Dneska jsem sice vyčetl na zdejším fóru o výměně náušníku u Meze a i na SZ jsem od ochotného člena dostal vyčerpávající odpověď ohledně této výměny. Přesto žádám o radu, zhodnocení, nasměrování a postřehy z praxe. Poslouchám hlavně art-rock, rock a ostatní žánry okrajově.
matori
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 12. 2020 18:14

LCD-2 jsou trošku jiný vesmír zvukově i cenově. Neslyšel jsem uzavřenou verzi, ale otevřenou bych si klidně nechal líbit a jestli půjdu někdy ještě do velkých sluchátek, budou to LCD-2, nebo LCD-X.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 30. 12. 2020 23:23

LCD-2 Closed Back jsou podle mě možná jediná domácí uzavřená sluchátka, která dávají smysl. Nabízí celkem vyvážený nepřebasovaný projev a patrně vinou uzavřené konstrukce tenké pásmo středů. Pohodlí za mě výborné, nejsou tak těžká jako vyšší Audeze. Samozřejmě si zaslouží ideálně stolní sestavu, ale budou hrát i se slušným DAPem.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Předchozí stránka