akburt píše:Informací je na netu opravdu hodne.Velmi casto jsou vsak protichůdné a tak takové srovnání ti ve tvém rozhodování nepomůze.
Toto sa mi maximalne potvrdilo, viac nizsie.
akburt píše:Prípadne poslech vybraných sluchátek v obchode a nemusí to být pouze Audigo.
To som skusal a ani to mi nepomohlo.
Pokusim sa strucne popisat, co sa stalo...
Objednal som
Audio-Technica ATH-M50x, porovnanie s Koss PRO3AA a AKG K 272 HD:
- celkova kvalita zvuku je velmi dobra
- basy su velmi dobre, neporovnatelne s AKG
- izolacia zvuku je slabsia ako pri KOSS, lepsia ako pri AKG
- v obchode ma pri skusani netlacili vobec, ani po kratkom teste doma, ale po dvoch dnoch dlhsieho pouzivania, niekolko hodin, ma uz tlacili extremne, mal som otlacene cervene usi, tie boli aj bolestive na dotyk a zistil som, ze v strede musli maju taky hrbolec, ktory ma tiez tlacil
Takze som ich vratil a objednal som si
Beyerdynamic DT770 Pro, 32 Ohm verziu, tie mi prisli dnes a tu su postrehy (porovnanie s Audio-Technica ATH-M50x):
- konstrukcia a pohodlie su uplne inde, aj ked na vysku by nejaky cm navyse bol fajn, chce to par hodin testovania
- EDIT - mam vacsiu hlavu a sedia mi idealne na maximalnej pozicii, ak by mali o jednu poziciu menej, boli by mi male
- EDIT - kabel je pomerne kratky, chcel som si dat kabel okolo opierky hlavy, aby mi nezavadzal vpredu, ale uz ma tahal
- su tichsie mozno o polovicu, musel som zvysit hlasitost v prehravaci zo 40 na 80% a vtedy to hra porovnatelne nahlas
- kvalita zvuku je podobna, EDIT - do 50% hraju vazne uzasne, ale uz jasne pocujem to skreslenie od celkovej hlasitosti 50%, v prehravaci mam 80% (pri ATH-M50X som skreslenie pri porovnatelnej hlasitosti nepocul)
- basov je menej, ked som zvysil uroven zo 65% na 100%, tak sa mi zda ze ich je stale mierne menej, ale su trocha "krajsie" a myslim ze budu stacit, chce to cas
Prave co sa tyka basov, tak tato citacia z jedneho testu naznacuje, ze pri nizsej impedancii ma X-Fi zvukovka menej basov, takze 250 Ohm verzia by ich mohla mat viac.
"Both devices are loud enough, but there is not much margin left. Both easily handle the high-resistance load of Sennheiser HD600 (300 Ohm). But in case of Philips SHE8500 (16 Ohm), the integrated audio demonstrates a deep gap in low frequencies, while X-Fi shows only a little less bass."
Urcite si objednam inu verziu, nechcem kazdy den mysliet nato, ci by ina verzia bola lepsia, ale este neviem ktoru, 80 alebo 250 Ohm-ovu? Dve sluchadla uz objednavat a hlavne vracat nechcem, ale to skreslenie nad 50% je uz pocutelne a nad 80% uz extremne, ATH-M50X hrali nahlas a skreslenie som nepocul, alebo som si ho neuvedomoval, ale take skreslenie ako pri DT770 Pro 32 Ohm by som urcite pocul. ATH-M50X maju impedanciu 38 Ohm-ov, to je iba mierne viac, moze to byt taky rozdiel, alebo tam hraju ulohu aj ine parametre?
Takze si objednam inu verziu a ak tam nebude nejaky zasadny problem, vysoky sum, alebo budu velmi tiche, tak vratim 32 Ohm verziu, len otazka je teraz -
80 Ohm alebo 250 Ohm verziu? Este raz, mam zvukovku X-Fi Titanium PCI-E verzia.
Inak, na krabici DT770 Pro je zaujimava
tabulka, mozno by sa podla nej dalo zistit, ktora verzia je pre mna lepsia, ale ktore zariadenie ma najblizsie k mojej X-Fi zvukovke?
Chcel by som objednat sluchadla dnes do polnoci, kym je aktivna zlava 5%, takze prosim o akukolvek radu.