Uzavrete circumauralne sluchadla so silnejsimi basmi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 10. 2019 00:01

... čo som mohol povedať skôr? ... od začiatku som Ti tu konkrétne doporučoval, okrem iných, aj tie ákágéčka ... :-\

KNS6400_MC150_K371_M50x__x600.jpg
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dreamer 12. 10. 2019 12:37

Viackrat som sa pytal, preco pre mna nie su vhodne PRO-550i, resp. preco ich neodporucas, kedze si na ne mal taku zvlastnu poznamku, mohol si skor napisat toto:

bacil2 píše:... o PRO-550i nikto nič nevie, ani ja

Dalej k tomuto:

bacil2 píše:... pre citlivé primadonny s veľkými ušami: ákágé ká tristosedemdesiatjedna ... možno trochu menej basov ako M50x

Ja som vyssie napisal, citujem "Nejaky silnejsi pritlak mi nevadi, s tym pocitam.", ale pisal som aj o tom, ze mam vacsiu hlavu a preto ma mozu tlacit nadmerne, resp. mi mozu byt male.

Opakujem, ze som mal iny model od AKG a tam boli pre mna basy velmi slabe, preto sa obavam, ze tie K371 mozu mat taktiez slabe basy, ale minimalne ich pridavam do mojho vyberu.

Audio-Technica ATH-M50x
Beyerdynamic DT770 Pro
AKG K371
Shure SRH840
Ultrasone PRO-550i (?)

Pridal som este navrhovane Shure SRH840.

Prosim aspon o velmi priblizne porovnanie basov pri tychto sluchadlach, napr. ked AKG K 272 HD maju 3/10, KOSSy maju 10/10, tak ako su na tom tieto?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 12. 10. 2019 22:26

Pokud umíš anglicky tak na AKG K371 mrkni sem

https://youtu.be/svAmJheRxAg
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 13. 10. 2019 11:52

Dakujem, pozriem si to, ale napadlo mi, neexistuje nejake porovnanie sluchadiel v tejto cenovej kategorii, do 150€, kde by bolo porovnanie kvality zvuku, basov, konstrukcie/velkosti, moze byt aj v anglictine.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod akburt 13. 10. 2019 12:46

Informací je na netu opravdu hodne.Velmi casto jsou vsak protichůdné a tak takové srovnání ti ve tvém rozhodování nepomůze.
Musel by jsi znát i predchozí hodnocení,nejlépe sluchátek,které znás.Pak si můzes udelat obrázek o tom,jak se s recenzentem shodujete ve vnímání zvuku.
Zkus sepoohlédnout ve svém okolí,kdo propadl stejnému hobby,od toho jsou také tyto diskuze.
Prípadne poslech vybraných sluchátek v obchode a nemusí to být pouze Audigo.
To je samozrejme u nás obchod s nejsirsí nabídkou.
Jedine tvoje usi jsou ten faktor,podle kterého vybírás.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 10. 2019 13:07

akburt píše:Informací je na netu opravdu hodne.Velmi casto jsou vsak protichůdné a tak takové srovnání ti ve tvém rozhodování nepomůze.

Toto sa mi maximalne potvrdilo, viac nizsie.

akburt píše:Prípadne poslech vybraných sluchátek v obchode a nemusí to být pouze Audigo.

To som skusal a ani to mi nepomohlo.

Pokusim sa strucne popisat, co sa stalo...

Objednal som Audio-Technica ATH-M50x, porovnanie s Koss PRO3AA a AKG K 272 HD:

- celkova kvalita zvuku je velmi dobra
- basy su velmi dobre, neporovnatelne s AKG
- izolacia zvuku je slabsia ako pri KOSS, lepsia ako pri AKG
- v obchode ma pri skusani netlacili vobec, ani po kratkom teste doma, ale po dvoch dnoch dlhsieho pouzivania, niekolko hodin, ma uz tlacili extremne, mal som otlacene cervene usi, tie boli aj bolestive na dotyk a zistil som, ze v strede musli maju taky hrbolec, ktory ma tiez tlacil

Takze som ich vratil a objednal som si Beyerdynamic DT770 Pro, 32 Ohm verziu, tie mi prisli dnes a tu su postrehy (porovnanie s Audio-Technica ATH-M50x):

- konstrukcia a pohodlie su uplne inde, aj ked na vysku by nejaky cm navyse bol fajn, chce to par hodin testovania
- EDIT - mam vacsiu hlavu a sedia mi idealne na maximalnej pozicii, ak by mali o jednu poziciu menej, boli by mi male
- EDIT - kabel je pomerne kratky, chcel som si dat kabel okolo opierky hlavy, aby mi nezavadzal vpredu, ale uz ma tahal
- su tichsie mozno o polovicu, musel som zvysit hlasitost v prehravaci zo 40 na 80% a vtedy to hra porovnatelne nahlas
- kvalita zvuku je podobna, EDIT - do 50% hraju vazne uzasne, ale uz jasne pocujem to skreslenie od celkovej hlasitosti 50%, v prehravaci mam 80% (pri ATH-M50X som skreslenie pri porovnatelnej hlasitosti nepocul)
- basov je menej, ked som zvysil uroven zo 65% na 100%, tak sa mi zda ze ich je stale mierne menej, ale su trocha "krajsie" a myslim ze budu stacit, chce to cas

Prave co sa tyka basov, tak tato citacia z jedneho testu naznacuje, ze pri nizsej impedancii ma X-Fi zvukovka menej basov, takze 250 Ohm verzia by ich mohla mat viac.

"Both devices are loud enough, but there is not much margin left. Both easily handle the high-resistance load of Sennheiser HD600 (300 Ohm). But in case of Philips SHE8500 (16 Ohm), the integrated audio demonstrates a deep gap in low frequencies, while X-Fi shows only a little less bass."

Urcite si objednam inu verziu, nechcem kazdy den mysliet nato, ci by ina verzia bola lepsia, ale este neviem ktoru, 80 alebo 250 Ohm-ovu? Dve sluchadla uz objednavat a hlavne vracat nechcem, ale to skreslenie nad 50% je uz pocutelne a nad 80% uz extremne, ATH-M50X hrali nahlas a skreslenie som nepocul, alebo som si ho neuvedomoval, ale take skreslenie ako pri DT770 Pro 32 Ohm by som urcite pocul. ATH-M50X maju impedanciu 38 Ohm-ov, to je iba mierne viac, moze to byt taky rozdiel, alebo tam hraju ulohu aj ine parametre?

Takze si objednam inu verziu a ak tam nebude nejaky zasadny problem, vysoky sum, alebo budu velmi tiche, tak vratim 32 Ohm verziu, len otazka je teraz - 80 Ohm alebo 250 Ohm verziu? Este raz, mam zvukovku X-Fi Titanium PCI-E verzia.

Inak, na krabici DT770 Pro je zaujimava tabulka, mozno by sa podla nej dalo zistit, ktora verzia je pre mna lepsia, ale ktore zariadenie ma najblizsie k mojej X-Fi zvukovke?

Chcel by som objednat sluchadla dnes do polnoci, kym je aktivna zlava 5%, takze prosim o akukolvek radu.
Přílohy
DT770 Pro.jpg
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 31. 10. 2019 13:39

A proč jsi nedal šanci těm K371? V této cenovce vypadají hodně zajímavě.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 10. 2019 15:46

BabetakCZE - malo info, nemozem teraz objednavat a vracat sluchadla kazdy den a dnes som si na tom obrazku vyssie vsimol, ak tam su teda tieto, ze musle maju rovnako vysoke a este uzsie ako ATH M50x a tie mi boli male a tlacili ma silno - tiez som zistil, ze ani odskusanie v obchode nestaci, lebo AT ma tam netlacili vobec, chce to aspon 2-3 hodiny pouzivania.

Takze zostanem pri DT770 Pro, ale ktoru verziu este objednat na porovnanie s 32 Ohm verziou, 80 alebo 250 Ohm?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 31. 10. 2019 17:25

bacil2 píše: ... možno práve preto by tie (pre mňa nešťastné) DT770 mohli byť v tomto prípade pre Teba naopak celkom vhodná voľba
:lol:
... lebo každý je sám strojcom svojo šťastia :roll:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 10. 2019 17:30

Podla dostupnych informacii, odporucani a mnohych clankov ohladom sluchadiel so silnejsimi basmi mi vazne vysli najlepsie tie AT a dokonca som si ich aj vyskusal a vobec ma netlacili, to sa nedalo odhadnut, ze ma budu tak silno tlacit, nedalo. Zvukovo by mi AT vyhovovali, aj basovo.

Ak uz opat spominat DT770, ktoru verziu mam teda objednat, 80 alebo 250 Ohm-ovu?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 31. 10. 2019 17:44

... v tomto prípade najlepšia verzia DT770 je žiadna verzia ... treba si uvedomiť, že 80 ohm Ti budú hrať ešte o cca 4dB tichšie a 250 ohm až o cca 9dB tichšie ako 32 ohm
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 10. 2019 18:03

Lenze ta 32 Ohm verzia nehra slabo, ale od 50% hlasitosti je zvuk mierne skresleny, od 75% je to uz vyraznejsie.

V tom teste, z ktoreho som citoval, testovali na mojej zvukovke 300 Ohm-ove sluchadla a boli spokojni, prave pri nizsej hodnote mali namietku, prave na mierne slabsie basy.

"Both devices are loud enough, but there is not much margin left. Both easily handle the high-resistance load of Sennheiser HD600 (300 Ohm). But in case of Philips SHE8500 (16 Ohm), the integrated audio demonstrates a deep gap in low frequencies, while X-Fi shows only a little less bass."

Ta 32 Ohm-ova verzia hra velmi dobre, ale to skreslenie, udajne je to prave kvoli nizkej impedancii a pri vyssej by nebolo, je tazke sa rozhodovat, ked z dvoch zdrojov dostavam protichodne informacie, aj to ze vyssia impedancia znamena nizsiu hlasitost je vraj mytus, tak uz neviem.

Urcite chcem vyskusat este jednu verziu, porovnat s tou 32 Ohm a nasledne tie horsie vratit, lebo nechcem teraz kazdy den mysliet na to, ako by asi hrala ta ina verzia, ci by nehrala lepsie, to bude robit podvedomie a nechcem aby ma to stresovalo, rozhodujem sa len medzi 80 a 250 Ohm verziou.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 31. 10. 2019 18:26

Dreamer píše: ... je tazke sa rozhodovat, ked z dvoch zdrojov dostavam protichodne informacie, aj to ze vyssia impedancia znamena nizsiu hlasitost je vraj mytus, tak uz neviem.
... a to sú tie "fejky" na internete, kde si každý pako môže napísať čo ho napadne :lol:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dreamer 31. 10. 2019 20:07

Je to dobre forum, podobne ako toto, velakrat mi tam velmi dobre poradili a dokazom je aj to, ze mi poradili dva rovnake modely ako tu - tie dva modely boli aj najcastejsie v mnohych clankoch na zahranicnych strankach, kde boli specialne sluchadla so silnejsimi basmi, AT boli spominane 2x castejsie, tie boli vazne skvele zvukovo a basovo, ale tlacili ma ozaj nadmerne, to sa nedalo vydrzat, takze DT770 Pro je pre mna jasna druha volba, iba ta impedancia je dilema.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod akburt 1. 11. 2019 08:53

Asi nejde mít jedny "dokonalé sluchátka"na hudbu.Pokud se tomu budes venovat víc,zjistís,ze jedny sluchátka jsou OK na rock,ale vázná muzika tam nevyzní dobre.
A tak by jsme mohli pokracovat různými styly a kazdý ten styl má jiné pozadavky na prednes.A aby to nebylo tak jednoduché,tak jeste uzavrená sluchátka,pokud by jsi rusil své okolí a nebo okolí rusí tebe.
Takze nakonec más doma cca patery sluchátka,které splnují tvé nároky na hudbu.
P.S. a kde máme DAC a AMP......a DAP a kolo se roztácí :-).
akburt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka