Audiosense T800 - 8×Knowles za $300?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2020 00:19

Tak vítej do klubu!
Usazení je důležité. Já prakticky od začátku používám JVC Spiral Dot nástavce a do žádných větších experimentů jsem se nepouštěl, protože mně vyhovují. Řekl bych, že větší průměr otvorů jako mají Spiral Dot T800 sluší.
Samozřejmě i s kabely se dá experimentovat.
Hlavně si myslím, že jejich kouzlo objevíš až po pár dnech poslechu.
Nevím jakou hudbu normálně posloucháš, ale já díky nim znovuobjevil spoustu věcí, které jsem léta neposlouchal, jako třeba J. M. Jarreho.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 28. 1. 2020 18:27

Jenom se pro jistotu zeptám: když jsou v T800 jen tlakové měniče tak ono pověrčivé "zahořování" nemá smysl ne?
jinak se večer chystám na poklidnější poslech tak jsem zvědav.
Ad nástavce: dají se ty JVC Spiral Dot ještě někde sehnat? Na alíkovi nejsou a na amazonu jsou vyprodány. taky by i asi seděli velikost M, alespoň u všech čínských sluchátek mi vždy seděla ta prostřední velikost.
Ty co jsem vzal z IT01 jsou super, ale problém je, že IT01 mají tlustší krček a za ty 2 roky se ty nástavce roztáhly a když jsem T800 vyndal z uší tak mi ty nástavce zůstali v nich... :)
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2020 18:38

Spiral Dot kup na ebay, je tam toho plno, dělají to po půl velikostech, na Ali jsem je nikdy neviděl, vždycky jsem nakupoval na ebay.
Tlakové měniče by nemělo být třeba zahořovat, i tak se mně zdálo, že z počátku hrály trochu jinak. Ale to může být psychika. Myslel jsem to tak, že člověku chvíli trvá, než si na zvuk zvykne a ty detaily tam začneš objevovat až po čase.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... t&_sacat=0
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 28. 1. 2020 19:11

Ahoj, díky za odkaz, teď ale nevím, jestli vzít M nebo ML... To je zase dilema :)
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 1. 2020 20:31

Abych ti to "zjednodušil, tak jsem používal SM, M, ML a k FiiO FH5 L. T800 mají relativně normální tvar, M a nebo ML. Vzhledem k tomu špatnému zvuku na začátku, kdy patrně netěsnily bych to viděl asi na ML.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 28. 1. 2020 21:06

Díky za "zjednodušení" :)
Ještě mi přišly ty sony 755 a k nim jsou také docela pěkné silikony, tak je můžu taky vyzkoušet.
Měl jsi pravdu, ta střední velikost silikonů co byla k T800 mi opravdu špatně těsnila a proto ten zvuk jak z mobilu...
A ty velké silikony mě zase tlačily...
Když tak objednám ty ML...
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 29. 1. 2020 08:48

foto1977 píše:Díky za "zjednodušení" :)
Ještě mi přišly ty sony 755 a k nim jsou také docela pěkné silikony, tak je můžu taky vyzkoušet.
Měl jsi pravdu, ta střední velikost silikonů co byla k T800 mi opravdu špatně těsnila a proto ten zvuk jak z mobilu...

Ako spokojného majiteľa t800 by ma zaujímalo,či tie Sony 755 sú o toľko lepšie ako má v rebríčku jeden uznávaný bloger. Keby ťa to neobtazovalo,porovnaj ich..
Ozaj a tie silikóny z 755 pasujú na t800?
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rendyG 29. 1. 2020 13:01

tifar píše:
foto1977 píše:Díky za "zjednodušení" :)

Ako spokojného majiteľa t800 by ma zaujímalo,či tie Sony 755 sú o toľko lepšie ako má v rebríčku jeden uznávaný bloger. Keby ťa to neobtazovalo,porovnaj ich..
Ozaj a tie silikóny z 755 pasujú na t800?

Ehm, co na to rict.. cekas snad ze sluchatka za dve stovky prehraji T800? Osobne nechapu jak je mozne ze clovek ktery sklada tak rozsahly zebricek spuntu ohodnoti 755 znamkou B. Ano, za tu cenu je to super kup, pro spoustu bezne populace "engame", ale tohle podle me neni rozumne resit. Tahle diskuse uz probehla na headfi a autor zebricku z teto rekneme kritiky od uzivatelu T800 nadseny nebyl (navic se to trosku zvrhlo).

Reknu to takhle, pro me modifikovane T800 s klidem prehraji vetsinu sluchatek ktere dostaly rank B. Vlastne prvni spunty ktere jsem slysel a daly by se uvazovat jako upgrade z T800 jsou Moondrop S8. Ovsem cenovka uz je trosku nekde jinde, to je na zvazeni...

Onen zebricek muze byt velmi napomocny, ale to jak ti sedne zvuk konkretnich sluchatek stejne nepoznas dokud je sam nezkusis :)

foto1977 - jsem rad ze si spokojen, ta veta ze hraji jako repracek z mobilu me trochu vystrasila :D
rendyG
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 29. 1. 2020 13:43

Dobre, už sa v tomto nebudem vŕtať..:-)

Rád by som však poprosil vážených členov tohto fóra o radu.
Takže, t800 počúvam na dragonfly red a so zvukom som veľmi spokojný. Začal vo mne vŕtať červík, že by to chcelo nejaký malý ľahký dap, ktorý by som mohol počúvať trebárs vo vlaku. Urobil som si prieskum, ale musím kupovať na slepo. Zaujímavo vyzerá ibasso 160,dtr1. Nemám ani cenový strop, požadujem len aby to bolo malé, ľahké,a aby to hralo lepšie. Nechcem sa uberať cestou zmeny kábla na 2.5 jack, vyhovuje mi 3.5 aj keď viem že by to mohlo byť lepšie. Počúvať budem mix všetkého.
Čo vy na to?
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 29. 1. 2020 14:10

Ja bych se vzhledem k tomu dragonu (kvalita vubec neni na tak male zarizeni zlá) obával, aby ti takový dap neplnil pouze úlohu týkající se vetsiho pohodlí a popř. estetiky. Bylo by pak zklamání, kdyby zustal zvuk beze změn, popř by se spíše zhoršil. Kdybys hral jen z telefonu, neni co resit. Takhle je to naslepo dilema.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 29. 1. 2020 14:31

Tiež myslím, že okrem odpojenia sa od telefónu cenovo dostupný DAP neprinesie posun vo zvuku, resp. skôr to bude downgrade voči DF Red. Ale zase taký DX160, M11, Hiby R6 sú zaujímavé kúsky (a zvukom min. M11 a R6 budu asi lepšie). Teda až na veľkosť a cenu samozrejme. Na také to počúvanie vo vlaku, ak sa nechceš zapodievať káblami,OTG a pod. by som skôr odporúčil zariadenie ako FiiO BTR5 (či kľudne aj staršie BTR3), EarSonic Radsone100 a pod.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 29. 1. 2020 18:37

Som stará škola a nemusím byť online... Najviac ma láka dethonray dtr1. Keby to nemalo také divné napájanie (batéria+nabíjačka) asi by som ho už mal doma. Mám to ťažké naslepo kupovať..:-(
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 1. 2020 19:41

Proč zrovna taková exotika v oldschoolovém hávu?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 29. 1. 2020 19:45

tifar, keď tak mi napíš. Ja možno budem predávať DTR1.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 29. 1. 2020 20:42

martas38 píše:Proč zrovna taková exotika v oldschoolovém hávu?

Všade ho chvália a také tehly z hliníka ma vzrušujú..Niekde po šuflíkoch by som ešte našiel tehly od hisoundaudio..:-)
tifar
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka